IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Jumaat, 18 Februari 2011

Jalan-jalan pusing N9...

Yaaaa........cuti Maulidur Rasul aritu aku pergi berjalan-jalan...motif  berjalan walaupun sehari..emmm....tak nak duduk rumah pada cuti itu...motif lagi???segan sebab housemate buat reunion kengkawan lama dia...jadinya aku yang tak kenal sorang pun daripada kawan-kawan housemate tu...kenalah keluar sekejap...bagi dorang enjoy reunion itu....takpe-takpe...Cikma tak kisah....:)

Ok..ke mana aku pergi...yaaa...dokek jo den poie...kek Nogori Sembilan yo...(buruk naa bunyi loghat nogori tu Cikma oiii...)...saja je sebenarnya...plan hanyalah cuma nak tengok wayang dan main boling dengan my bro and aweknye di JJ Seremban 2..tapi dua-dua plan tu tak jadi...sebabnya...wayang tengah tayang cerita tak best dan pusat boling kat JJ  tu penuh dengan orang...kena tunggu turn pulak kalau nak main...jadinya...aku just jalan-jalan pusing satu JJ tu dan temankan my bro beli barang-barang dia.....

Dah penat berjalan satu JJ...aku berjalan pulak ke Seremban lama...dan singgah kat Taman Tasik Seremban...makan-makan dan rehat-rehat...sekejap je pun...lepas tu barulah bawak dorang ke maktab tempat aku dapat ilmu dalam bidang pendidikan ni...Institut Perguruan Raja Melewar....saja je pun...tengok-tengok keadaan maktab aku tu...masih macam dulu...adalah yang berubah sikit-sikit....aku tunjukkan pada adik aku tu tempat-tempat angahnya ni belajar dan tinggal di maktab tu...yup...sedikit sebanyak memang aku teringat balik kisah aku dan kenangan aku di maktab...seronok dan membahagiakan........:)

Lepas singgah sekejap kat IPRM tu..aku pergi pulak kawasan Ampangan...ingat adalah pasar malam..tapi takde pulak...tak teringat aku bila hari yang sebenarnya pasar malam Ampangan tu bukak...aku nak cari bubur nasi yang paling aku suka kat pasar malam tu....kalau dulu masa belajar kat IPRM, tiap kali pergi pasar tu memang menu aku cari bubur nasi tulah...memang sedap...

Lepas Ampangan...aku terus ke Paroi...my bro katanya nak tau mana letaknya Stadium Paroi...tempat match skuad bola sepak Negeri Sembilan dan skuad negeri lain...taklah singgah lalu tepi jer...ingat lepas tu nak balik KL...plan hati nak ikut Highway LEKAS...terus pulak muncul dalam kepala otak ni nak singgah NILAI pulak...singgahlah sekejap kat sana....tak lah lama mana...beli barang sikit pastu balik...sampai KL  malam jugaklah...memang sehari suntuk berjalan...rasanya macam satu Negeri Sembilan tu aku jelajah...tu pun nasib tak bawak adik aku ke PD...kalau tak...rasanya tak balik aku ke KL....haha...mintak MC pulak nanti...hehe...:)


CIKMA : Gambar?????nanti aku upload ekk...tak banyak pun.....:)...sampai sekarang penat berjalan tak hilang lagi...kalau dapat pergi spa ni..memang syok!!!!lenguh-lenguh dah badan ni...adoiii.....:)

4 ulasan:

  1. ...cik ma...
    tompek jatuh lagi di konang.....
    nikan pulak tompek carik ilmu.....

    tentu ada kenangan indah kan!

    BalasPadam
  2. mamaijat : hehe...yo2..mmg pun..time maktab mmg best walaupun tak smpai setahun blaja kat sana..maybe masa tu dpt apa yg kita suka kan..bakal jd ckgu lah katakan... excited nya lebih!!!

    BalasPadam
  3. wah cik ma reround n9 ye..lain kali jgn lupa ke gemncheh..try rendang maman power hik hik...

    BalasPadam
  4. kak kerull : hehe...gemencheh??blum lagi ke sana...Insyaallah..ye ke..mesti nak try nih!!!..:)akak bleh le bagi resipi kat saya..mana tau bleh cuba sendiri ker..kekeke

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails