IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Khamis, 19 April 2012

Hanya sehari

Salam dan sejahtera..hampir sebulan tidak pulang ke Diamond Bay..kerja yang banyak dan hujung minggu yang di penuhi dengan aktiviti yang telah di rancang terlebih dahulu...namun, itu tidak bermakna aku lupakan kampung halaman..rindu pada MAK dan ABAH dan bandar TELUK INTAN tu memang meluap-luap...:)

Tiada yang istimewa di sana..cuma itulah tempat lahir dan membesar aku..kena juga balik sekali sekala..walaupun sebentar..masih ada orang tua di kampung..itulah kewajipan kita sebagai seorang anak..:)

Hanya dapat sehari sahaja di kampung hujung minggu lepas..memang merancang nak balik..tapi sekolah buat LADAP pula masa tu..dan kebetulan Cikma yang kena bagi ceramahnya...tanggungjawab mesti diutamakan..tapi aku minta izin guru besar untuk pulang awal..tak sempat nak dengar ceramah ke-2..

Hajat masa tu cuma satu..nak berkumpul ramai satu keluarga dan kebetulan sepupu pula kahwin..nak tak nak memang kena balik..lewat juga sampai ke kenduri, tapi kenduri saudara kan..lambat pun tak apa..hehe

ALONG juga kebetulan telah merancang pulang ke kampung..sebelum pembedahan AMALIN pada 23 APRIL ni di IJN..dan juga untuk meraikan hari jadi MAK dan ALONG (dua-dua belated..hehe)...

Sempat belanja mereka hanya sebiji kek..namun itu sudah cukup menggembirakan aku dan keluarga..sempat juga ABAH buat mesyuarat keluarga dan juga perkhabaran gembira buat kami semua yang adik Cikma sedang hamil anak kedua...Alhamdulillah..bertambah ahli keluarga TN. HJ MOHD YAHYA...

Sempat snap barang sekeping dua gambar semasa berada di kampung...layan..:)


MAK dan ALONG..(picture by Instagram..) nice lol!!!



Ehek!!..dua budak comel dan cute!!






Makan tengahari hujung minggu..Rendang Udang dan Ikan Siakap Stim..

CIKMA : Kempunan ikan siakap stim..special request aku untuk  kak long aritu..:)hehe...


2 ulasan:

  1. happy belated birthday to them.. akak pun rindu nak balik kampung.. tak sabar tunggu cuti.. kepala otak dah tepu..

    BalasPadam
  2. kak min : sabor k.min..nnti cuti sek kta cuti puas2..tak pun release tension hujung bulan ni ke Pesta Buku...nak pegi x??kalo nak g ma nk ikut ekk..

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails