IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Selasa, 29 Oktober 2013

BISkut MArie laPIS cHeeSE

Salam dan sejahtera....

Resepi seterusnya...haha..ok..ni punya resepi...lama dulu dah buat..baru sekarang masuk dalam entri..serius tau!!tak ingat bila buat..yang pasti Cikma buat masa makan-makan dengan rakan sejawat di sekolah...

Biskut Marie Lapis Cheese.. macam kita buat kek batik marie...cuma tak pakai serbuk koko..hanya cream cheese jer...senang gitu...budak-budak boleh buat..

Cikma share ekk resepinya..thanks Kak Hana yang share di blog....kami share plak kat sini yeee....


Bahan-bahan :

500 gm cream cheese
1 tin susu pekat (Cikma guna 3/4 tin)
1 sudu besar jus lemon (depends nak masuk ke tak)
1 @ lebih paket biskut marie (apa-apa flavour)
1 cawan susu segar (di panaskan sekejap)
nestum/serbuk koko/serbuk milo

Cara-cara :

1) Dengan suhu bilik, pukul cream cheese dan susu pekat serta jus lemon. Pukul sebati.
2) Dalam bekas...susun biskut marie yang telah di celup sebentar dengan susu segar suam tadi.
3) Masukkan pula adunan cream cheese di atas biskut.
4) Ulang cara 2 dan 3 hingga adunan habis.
5) Hiaskan di atas permukaan lapisan dengan nestum/serbuk koko/serbuk milo
6) Sejukkan di dalam peti ais baru bleh makan ye...SELAMAT MENCUBA..:)

P/S : Cikma lapis juga dengan serbuk milo dan nestum antara biskut dan cream cheese..nak rasa lebih sedap..memang sedaplah..wa cakap lu....hehe




CIKMA : Ada lagi ni..hehe..tunggu esok pulak...:)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails