IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Selasa, 18 Jun 2013

Baked pasta shell with cheese..

Ok...ok..lama nya tak menjengah belog sendiri..terkejut sebenar nya..tapi itulah kenyataan..hectic life sebagai seorang guru..lepas satu keje settle..keje lain pulak yang datang..memang terasa passes this 2 years Cikma semakin sibuk..orang kata dah dapat pangkat 'senior' di sekolah ni..kerja ala-ala light gitu..but..emm...rasanya makin bertambah..sesuai lah dengan tangga gaji dik non...huhu

Anyway tak mau pening2 kepala..selalu jugak memotivated diri sendiri..u can do it Akma!!!of coz..memang boleh buat..but kengkadang bila syaitan berbisik di telinga tu..aduh!!!tetiba rasa sangat down..marah..geram..kecewa..cemburu..dengki..semua ada....hohoho..syoh!!!syaitan durjana..tarik nafas..beristighfar bebanyak..

Ok..sudah merepek benar..nak letak resepi ni..hehe..seperti biasa Cikma masak resepi ni masa cuti sekolah hari tu...bila sekolah ni..emm..rasa nya dah dekat 2 minggu memang tak pernah menjengah ke dapur..balik2 makan kat kantin...sekarang tiada istilah diet sudah..Cikma makan jer...sudah tak avoid nasi..walaupun telah di 'paksa' oleh MAK jangan makan nasi katanya kalau nak kurus!!!huhu..sorry lah MAK..kalau masuk sekolah ni..dengan kerja banyak..of coz otak dan badan kita memerlukan nutrisi yang cukup untuk membekalkan tenaga kepada Cikma...so, nak tak nak kena jugak makan nasi kan...hehe

Layan sikit resepi baked pasta sheel with cheese ni...sangat simple dan senang..resepi sendiri..campak2 jer..

Bahan-bahan :
1 paket pasta sheel (rebus dengan air, garam dan sedikit minyak)
1 tin sos original (prego ke apa2 jenama pun boleh)
1 paket kecil mix vegetable
1 labu bawang besar
2 ulas bawang putih
serbuk lada sulah
sos cili dan sos tomato
daun basil
hotdog
daging cincang (letak banyak mana tu ikut u'lls nye suka ok)
serbuk perasa dan garam
cheese dale (Cikma pakai dalam 12 keping)
mozarela cheese
2 cawan susu
sedikit tepung jagung dan tepung gandum
jus lemon

Cara-cara :
1) Tumis bawang yang telah di kisar bersama daging hingga masak
2) Masukkan hotdog dan juga sos pasta
3) Masuk semua bahan (lada sulah, sos cili dan tomato, mix vegetable serbuk perasa)
4) Letakkan bahan sos tu ke tepi
5) Susu di bancuh bersama jus lemon dan tepung jagung dan tepung gandum (biarkan)
6) Lapiskan dalam bekas yang telah di sapu marjerin :
- lapisan pertama pasta sheel
- lapisan kedua bahan sos yang telah di masak
- lapisan ketiga cheese dale
7) Ulang kembali method di atas sampai habis bahan2 tu
8) Lastly tuangkan susu tadi dan hias dengan mozarela cheese dan sedikit serbuk daun basil
9) Bakar dalam ketuhar lebih kurang 50 minit (suhu depend on ur oven k...coz Cikma nye oven suhu nya dah rosak..ala2 rasa dah masak dan kuning kira oklah tu..hehe...SELAMAT MENCUBA...


yUMmy!!!





Dah di potong..keke...terburai bagai coz time ni panas2 dah kena potong..lapar giler masa ni..haha..

CIKMA : Statement di twitter Cikma...SELAGI TIDAK MEMEGANG STATUS SEORANG ISTERI..emm...ayat tak boleh blah kan..tapi itulah kenyataan sekarang ni...kenkadang status 'SINGLE' ni memang ramai orang suka mem'perkudakan' kami2 ni..but...that's the fact...ok...full stop!!!


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails