IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Khamis, 2 Mei 2013

Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur, PWTC 2013

Salam dan sejahtera...
Wallawey..serius tahun ni Cikma sangat lah gila..opps!!!bukan gila yang betul-betul gila..tapi gila shopping!!!banyak betul shopping nyer..lepas tu..terduduk!!!mengeluh dan pening sekejap tengok duit dalam simpanan semakin menipis...haha..rasakan..nafsu tu Cikma oiii....

Ok2...lepas ni tolong jangan shopping lagi ekk..simpan duit tu dalam 3,4 bulan dari sekarang..lepas ni dah shopping raya plak kan..at least adalah duit nak membeli belah time tu..hehe

Kalau sebelum ni shopping kain-kain..kali ni shopping buku plak..buku!!yup..dah lama tidak membeli buku (lama lah sangat..awal tahun hari tu apa ke dia Cikma...hehe)...Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur yang bermula pada 26/4 dan akan berakhir pada hari yang sama kita pergi mengundi (5/5), dan jangan tak tahu..2 kali u'lls aku pergi menapak ke sana..sebelum ni tak pernah buat macam tu...sekali jer pergi..pastu takdelah lagi...mungkin lah kan sebab Cikma dah lama tak ke Pesta Buku ni..last sekali tahun 2010..so, macam orang lepas gian lah kan...:)

Apa yang dibeli..of coz lah kebanyakan buku adalah novel!!!..serius Cikma gila..gila beli novel..lepas tu nak membacanya tak tahu bila...well, buat masa ni aku baru jer habiskan sebuah novel..sedang membaca novel kedua..ada lagi..emm..owhh!!berapa ekk???...jom kira...

Tak silap 2 kali pergi ke sana adalah lebih kurang 23 buah novel kesemuanya yang Cikma beli...banyak ke tidak???kalau peminat tegar novel aku rasa kuantiti ni macam biasa-biasa jer buat mereka..tapi bagi aku yang baru nak start minat nak baca novel semula ni..fuhh!!!rasa terkejut sangat boleh beli sampai macam tu..huhu...

Plus...semalam menapak kali ke-2 ke sana dapat jugak beli beberapa buku ilmiah..takdelah kan beli novel jer..memang first time pergi Cikma just fokus beli novel..tu yang sampai 18 buah!!!gila kan...tapi rasa berbaloi sebab puas hati dapat kembali minat membaca novel...walaupun pening kepala tengok duit banyak habis (tengah menyesal ni!!)...haha

So, layankan sikit gambat yang sempat di snap...wohoo..rupanya semalam rakan sejawat bagitau pengunjung paling ramai dalam rekod sejarah penyertaan Pesta Buku Antarabangsa..iaitu 500,00 orang..serius cakap..masa Cikma pergi dalam pukul 10.00 pagi memang dah ramai sangat orang..tapi masih boleh lah nak bernafas..tapi bila nak balik..Ya Allah..dah tak nampak buku weii..nampak orang jer..mungkin cuti hari pekerja kott...tu yang dorang serang habis-habisan...



Kali pertama pergi..kira masa ni tak ramai orang..walaupun masa tu hari Ahad...


Buku untuk Mak...:)


Novel-novel Cikma untuk hari pertama..huhu


Hari kedua semalam..memang ramai giler orang...


Tangkapan hari ke-2 semalam..huhu..cukuplah setakat ini..hehe

CIKMA : Ada sesetengah pembaca novel dorang jual balik..tapi Cikma..lebih suka simpan sebagai bahan bacaan di kemudian hari...coz aku ada impian nak memiliki mini library di rumah sendiri..siap ada nombor siri  dan pattisyen sekali..dan semua nya di letakkan dalam satu file khas dalam lappy..ceh..ceh...ceh..:)

2 ulasan:

  1. Assalamualaikum,.. Pasti seru, bisa datang diacara seperti itu,. :) salam kenal,. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumsalam...
      setiap tahun pasti di adakan di Malaysia...jika ada kelapangan anda bisa datang ke sini...salam ukhwah juga...:)

      Padam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails