IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Ahad, 19 Mei 2013

The Rayyan Steamboat and Grill Restaurant

Ok2....ini yang best kalau balik Diamond Bay..semakin hari semakin bertambah kedai makanan yang baru dan best!!!macam mana lah nak kurus u'alls...:)

Kalau zaman kanak-kanak ke remaja Cikma kedai makan kat Teluk Intan memang tak banyak..pusing-pusing dekat Bumbung Biru yang paling best waktu tu..lepak ngan kengkawan semua..restoran makanan segera hanyalah KFC..tapi sekarang..ermmm..semua ada..dari ke Mc Donald, Domino Pizza, Tutti Frutti, Secret Recipe hingga ke Old Town White Coffee..dan di tambah dengan restoran-restorang yang best2 belaka makanannya..semua dah ada...

Terkini, sebuah restoran orang 'kita' iaitu The Rayyan Steamboat and Grill baru jer di bukak awal bulan April hari tu..masa Cikma balik time pilihanraya hari tu sempat makan kat restoran tu...satu-satunya restoran steamboat dan grill yang ada di Diamond Bay..bangga jap sebab takde lagi restoran macam tu..memang tuan empunya restoran tu dah buat survey dan rasanya dia boleh menjana keuntungan yang sangat baik bila buka restoran tu...

Yelah kalau Cikma duduk kat KL ni memang berlambak lah restoran steamboat dan grill kan..pilih jer mana berkenan..so tak delah rasa terlebih jakun..but bila di buka kat kampung sendiri..excited terlebih sudah..hehe..yang best harga sangat berpatutan..sesuai dengan taraf hidup penduduk Teluk Intan..makan le banyak mana pun..harga tetap RM25 seorang...hehe..best woo!!!!

So, layankan makan2 Cikma dan famili..erkk..macam promote jer kan..ok per..Cikma memang suka war-warkan pada semua..lebih-lebih lagi perniagaan sesama saudara Islam..:)



CIKMA : Makan dengan famili memang nikmat yang tidak boleh di gambarkan dengan kata-kata...:)

1 ulasan:

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails