IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Khamis, 30 Mei 2013

Kursus - Kesantunan Berbahasa May 2013

Huh!!!sebenar taknak masuk entri ni...tapi nak masuk gak...hehe..kursus yang membuatkan aku tidak dapat memegang mikrofon semasa Hari Guru Peringkat Sekolah yang lalu..ceh...ceh..ceh...choii sangat kan Cikma..

Tanpa rela..tapi bukan paksaan..dalam hati kata tak nak..tapi dalam kepala otak mempersetujui...bak kata orang..hari ni hari kita..mungkin hari lain orang lain pulak..atau pun senang cerita...kita tolong orang hari ni...hari lain orang akan tolong kita (dalam kisah aku selalu nya tak de..aku jer yang tolong orang!!!aduss!!!tolong Cikma...tak dapat pahala ko mengungkit bagai kalau camni....huhu)..tapi..kengkadang sukar nak mentafsir perangai orang...baik ada 'makna'..emmm...lantaklah korang wei...Cikma just teruskan kehidupan jer...janji kita kerja ikhlas kerana ALLAH SWT..bukan orang yang bagi ganjaran pahala tu kan..hanya Yang Maha Kuasa yang berikan kita semua pahala pada kebaikan yang kita buat....:)

Cuma rasa bangga dan happy sebab dapat ilmu pengetahuan yang baru..dan yang best boleh lah rest sehari kepala otak ni..bak kata guru besar yang meminta Cikma melaksanakan perintah nya itu..pergi bercuti..katanya..haha..yup...boleh lah di katakan bercuti..kursus kat hotel..mana taknya..siap ada swimming pool lagi..tapi idaklah aku berenang...malu wei...segan..tapi ada jer aku tengok peserta kursus pergi terjun kolam tu..(cikgu-cikgu lelaki jer)...hehe

Berkursus selama 2 hari 1 malam di Seremban 2..memang ralat kebetulan kursus tu tarikh sama dengan sambutan Hari Guru di sekolah Cikma...kiranya ini kali pertama tak sambut hari guru sejak posting di SK Pandan Indah...memang instinct Cikma sebelum berkursus menyatakan bahawa aku tak dapat join sambut Hari Guru..emm sah2 betul weii...tak pelah..takde rezeki..next year boleh sambut lagi kan..(itu pun kalau masih ada lagi kat sekolah tu..)

Kursus Kesantunan Berbahasa anjuran Bahagian Pendidikan Guru bersama Dewan Bahasa dan Pustaka di bawah MBMMBI..sepatutnya kursus start hari Ahad..namun di sebabkan surat panggilan lambat sampai..Cikma pergi keesokan harinya..itupun sampai ke Seremban 2 tu dah petang..dalam pukul 3.00 pm camtu..dapat lah masuk dan dengar slot petang tu...sikit sangat..tapi berbaloi jer..dan yang pasti kursus ni banyak memberi input terutama kepada Cikma yang memang teruja nak tahu bagaimana nak handle sesuatu majlis dengan berkesan (pengacaraan majlis dan pengucapan awam)...

Well...itu yang di katakan rezeki kan..ilmu tu pun rezeki..yang pasti dapat sijiil penyertaan dari pihak KPM/BPG lagi...hehe...itu yang aku memang nak..kumpul2 sijil...mana tau nak tukar sekolah ke nanti..ataupun bercita-cita nak naik ke Kementerian...haha...angan tinggi ko kan Cikma!!

Layan sikit gambar...tak banyak mana...sehari setengah jer kan...tapi dapat lah kenal dengan kakak-kakak yang gila-gila...haha..semoga dapat jumpa lagi...:)




CIKMA : Ada keinginan nak menyelitkan diri di Kementerian Pelajaran Malaysia..cuma..ada rasa kurang yakin diri..maybe belum bersedia mental dan fizikal..aku nak tumpu dulu dalam mendidik anak murid dahulu..kumpul pengalaman banyak2...betul kan...:)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails