IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Isnin, 22 April 2013

Musim panas...

Musim panas dan cuaca melampau..yup..walaupun sehari dua ni hujan tapi bila time hari biasa,,memang lah sangat panas....

Kesannya..emm..ramai yang tak sihat..termasuk lah tuan tanah blog ni..hehe..dah lama sihat kan..orang kata kalau kita tak sihat ni ALLAH SWT sedang kurang sikit demi sikit dosa dalam diri kita..betul tak??emm..tak pe...ada rasa kita sihat...ada rasa kita sakit..memang masa sakit tu baru kita nak sedar..nikmat masa kita sihat...kan...

Musim panas ni memang dah boleh agak..antara awal April hinggalah ke awal bulan Jun nanti..buat kita sedar..masa musim hujan dulu kita mengeluh asyik hujan..kali ni mengeluh pasal panas pulak kan..itulah manusia..tak reti nak bersyukur..

Musim panas yang lain jugak di Malaysia..emm..apa yang lain..panas sana sini yeee..kami ni nak pilihan raya..detik yang di tunggu selama 5 tahun ni..dah terasa bahang pilihan raya..sana sini orang duk sibuk berceramah..bermanifesto sana sini, kontroversi sana sini, melawat bagai sana sini..emm..itu memang keadaan yang biasa yang kita akan lihat sebelum buang undi 5/5/2013 ni...Cikma sekarang tengok, dengar, perati, lihat dan faham..sebab undi kita rahsia kan..

Harapan..of coz lah kita nak yang terbaik untuk negara..tak kira siapa yang bakal memimpin negara..beliau haruslah satu langkah ke hadapan daripada pimpinan yang sebelumnya..In Shaa Allah..kalau nak lihat perubahan pada negara..haruslah berubah kepada yang lebih baik..bukan yang tidak baik..ye takk!!!


CIKMA : Kali ke-2 mengundi...memang balik Diamond Bay ok untuk melaksanakan tanggungjawab as a citizen of Malaysia..:)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails