IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Khamis, 3 Januari 2013

Genting @ Genting Theme Park

Cerita berkurun yang dah lama bertangguh..Alhamdulillah sejak 2 hari ni boleh lah bernafas sikit..mula-mula masuk sekolah adalah sangat memenatkan..tapi macam biasa dapat handle dengan baik..jadual waktu pun sudah settle...tapi tak tahu le kalau ada lagi perubahan kan..emm

Kali pertama dalam hidup ni pergi naik Genting Highland..hambik ko!!!..kan..itulah dia Cikma..bukan kaki jalan dan juga kaki shopping..tapi kalau dapat dua-dua ni buat memang dah tak ingat orang lain...hehe..tak plan pun sebenarnya nak ke sana..time tu memang dah nak buka sekolah...di ajak dek adik dan suaminya ke sana..cakap kat dorang memang aku takde duit nak masuk taman tema tu..yelah costing mesti dalam ratus gak kan..gaji pulak masa tu belum masuk lagi..dorang cakap dorang belanja..emm..peluang depan mata kan..tapi masa tu pun Cikma masih belum beri kata putus nak pergi...last minute baru tergerak hati nak ke sana...

Balik hari ke..pergi pagi malam baru sampai rumah..kami ikut Kuala Kubu Bharu..nak kata jauh tak jugak rasanya..kami naik Genting Skyway..naik cable car nokk!!..haha..lepas gian tak dapat naik cable car kat Pulau Langkawi sebelum ni..so, dapat gak merasa bila naik Genting..memula gayat gak..pastu..ok jer...:)

Sampai je kat atas tu..memula memang tak nak main..konon nak tengok jer..lagipun ramai sungguh manusia..tu yang malas nak berbaris menunggu tu..tapi bila rasa rugi nya tak main sebab tiket pun sorang dalam RM 50.00...so try lah beberapa permainan kat situ..seperti biasa aku ni penakut sebenarnya nak main benda-benda yang agak mencabar ketakutan aku ni..tapi atas desakan naluri nak try...aku teruskan gak walaupun dalam hati..hehe..

Jakun, teruja, takut, heppi semua ada..walaupun dapat bermain 3 jenis permainan jer..tapi rasa sangat berbaloi..hujan pulak tu kan..jadinya susah sikit nak bergerak di tambah sejuk yang melampau kat atas tu..memang udah rasa kat overseas dah...:)..pihak pengurusan pun tak benarkan pengunjung main atas sebab-sebab keselamatan..ada dalam sejam jugak dorang hentikan operasi semua permainan dalam taman tema tu...

So, layan sikit gambar time di Taman Tema Genting...:)...Cikma sempat naik kapal aladin tu (erk..ntah namanyer apa), roller coaster dan space shoot...yang space shoot ni yang palinggggg aku rasa nak pengsan..aduhai..hilang rasa semangat kejap...time masa dia jatuhkan kami dari atas tu yang buat aku punya jantung nak berenti!!!hehe...yang paling Cikma kagum..budak 2 orang yang comel ni NANI dan INDAH..redah sejuk tu..kesian pun ada..si kecik INDAH balik ke rumah bertambah batuk dan selesema..aku pun terkena tempias yang sama....huhu..just rasa bertuah dorang...kecil-kecil dah dapat pergi Genting..compare ngan Mak Ngah dorang ni kan..dah masuk 31 tahun baru nak menjengah ke sana..alahai....:)






CIKMA : Kami sempat breakfast di kedai makan mak ayah Safee Sali di Tapah..hehe..dia takdelah kan..time tu rasanya dok sibuk main bola tuk Piala Suzuki..hehe...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails