IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Jumaat, 20 Januari 2012

The Delayed Story...Part 4 - Kedah

Salam dan sejahtera...yaa....cerita ke-4...banyak tu..nampak sangat sibuk kan..hehe...nak buat camne..tanggungjawab kepada kerja lebih daripada peribadi...emmm.....:)

Cuti sekolah lepas sempat Cikma ke Kedah...seharian di sana...mendapat undangan perkahwinan kawan Cikma..mula rasa tak nak pergi..yelah time tu memang dah nak dekat sangat Cikma kena balik ke KL...takut jugak penat nak drive...lastly..decide hanya sehari di sana...pergi pagi...sampai rumah hampir tengah malam..Cikma dan MAK jer yang pergi...

Kawan Cikma ni antara yang rapat di maktab dulu..tu yang rasa ralat kalau tak pergi...rapatnya kami bila kisah peribadi kami kongsi bersama..Cikma happy sangat akhirnya dia nikah...rasanya kalau geng maktab yang tak kahwin lagi Cikma dan 3 orang lagi..emm..bila lah tu gamaknya ekk...:)

Sempat jugak singgah sebentar di Pekan Rabu, Alor Setar...kali kedua ke sana..dan merupakan kali pertama bagi MAK...MAK memang ada cakap kalau Cikma jadi nak tengok kawan Cikma tu kahwin..MAK nak ajak ke sana..atas permintaan MAK..Cikma bawak kanlah..yang syok dan kelakar giler..Cikma bawak salah tempat...kengkonon terrer jalan sana kan...pastu plak confident jer tempat yang Cikma bawak tu Pekan Rabu..hambik ko..sesampai jer..macam tempat takde orang..aku terpikir gak dorang ni tak niaga ker..tanya sorang pakcik tu dia cakap hari Sabtu memang tak ramai yang jual...aku lagi pelik..orang mesti lah nak membeli kan lagi-lagi time cuti sekolah....MAK tanya gak..betui ke tempat tu Pekan Rabu...aku confident jer cakap ye...aduhai..

Last-last...maybe ada sorang penjual tu peratikan kami duk melangut kat tepi kedai yang bertutup..dia pun tanyalah kami nak cari apa...MAK cakap nak cari beras pulut (my sis ada pesan nak pulut katanya)...dia pun cakap kat tempat ni takde jual...kena pergi PEKAN RABU...aku terpinga-pinga..dalam hati..ler...ni bukan Pekan Rabu ker???...haha....pandai sangat ler tu tempatnya..alih-alih tu bangunan Kompleks Perniagaan Alor Setar (maaf tak berapa ingat namanya)...kui..kui...nak terguling gelak pun ada masa tu..Cikma confident sebab rupa tempat tu espicially dalam kompleks tu sama macam Pekan Rabu....

So, conclusion daripada cerita di atas..bertanya lah Cikma oiii...jangan duk diam jer...haha...MAK siap perli balik dari sana..bagitau kat adik beradik dan ABAH..Cikma bawak pergi Pekan Selasa...bukan Pekan Rabu..kekeke...layan ekk gambar yang sempat di snap....


My fren..Siti..






MAK tengah sibuk cari tudung....



CIKMA : MAK cakap...kami ni macam orang Kedah jer..yelah pukul 6 petang masih di Pekan Rabu..mana tak sampai Diamond Bay tengah malam...hehe

4 ulasan:

  1. ...best jalan2 ngn family...
    dapat bahagiakan mak abah.......

    BalasPadam
  2. kalau g pekan rabu, aku dah target kedai mana nak pi. first floor betul2 dkt tangga.

    BalasPadam
  3. mamaijat : hehe..yup...kenkadang sian gak MAK..sapa lagi nak bawak kalau bukan Cikma..tengah bujang nilah nak bwk MAK tu g mana-mana...kan mama...:)

    BalasPadam
  4. aza : ko mesti dah biasa dan selalu pergi kan...mesti tiap kali balk Perlis tmpt tu dah jadi persinggahan ttp...ye tak???

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails