IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Jumaat, 29 Januari 2010

VOKAL

"Akma x boleh tegur macam tu...bertempik dengan budak...x elok...nak tegur budak biarlah berdiplomasi sikit...lebih2 lagi budak2 kelas pandai ni..."..Suka jer aku dengar statement tu..

Hadui...pepagi Jumaat je dah mood aku jadi kelam...sekelam langit yang hitam..tunggu masa je nak hujan...aku x taulah nape pulak arini x pasal2 kena panggil masuk ke bilik pk kurikulum aku...

Pagi tadi time aku nak tulis kedtgn..pk kurikulum nk jmpe aku...dia cakap ada hal sikit nak cakap..dalam hati aku..ni mesti ada something ni...rase dh x sedap hati...memang pun..

Dia bagitau aku..puan besar mintak dia tegur aku...sebabnyer kes pagi semalam kat kelas aku...aku marah sorang budak ni..dia panjat grill pintu kelas...aku yang tengah nak start mengajar ni...mula lah panas hati...dah suruh duduk tempat masing2..adelah pulak sorang budak ni...wat x tau...pastu dok panjat grill pintu..ape lagi...hangin ler aku satu badan...vokal jangan cakap lah...rasenyer satu sekolah kot dengar ( yelah tu!!huhu )..

So,secara kebetulan...aku memang ternampak puan besar lalu depan kelas aku..time aku marah budak tu...aku ingat mase tu x de ape2 lah...pastu..alih2 arini...kena sound plak ngan dia sebab aku marahkan budak tu....hadui...kalo aku x marah...camne budak tu nk tau silap dia...

Memang aku terkuat sikit lah suara ni...(rase bukan sikit...banyak kot)..huhu...dah kata dalam keadaan marah..memang lah kuat lontaran vokal...dah memang pulak aku ni suara lantang n nyaring...sah2 ler kalo aku berckp kuat sikit bergaung satu sekolah..huhu...tapi yang aku x puas hati tu nape lah puan besar tu x berkenan dengan tindakan aku...aku x pukul pun budak tu...marah sikit jer (sikit ker???)...dah tu yang best statement dia bagitau kat pk kurikulum aku....nak marah budak2 ni...lebih2 lagi budak2 kelas pandai ni kena berdiplomasi sikit...x boleh nak marah2 macam tu...bertempik-tempik...hadui..kalo aku x sound dorang camtu...naik lemak lah budak2 tu....tu belum lagi dia tengok aku pukul budak2 tu (huih..garang betui minah ni!!)...dah sume yg aku buat ade reason...bukannye sesuka hati aku nk marah n pukul budak...

Pastu statement paling aku suka dengar....maybe akma tak ada anak lagi...tak tau macam mana nak control n tegur budak...alahai...statement2...aku taulah tak kahwin lagi...tapi kalo aku tanya cikgu2 lain camne dorang buat anak2 murid dorang...rase same jer...kalo dah degil...mmg marah n pukul jwbnyer...tau aku ni x do anak lagi...tp aku tau cmne nak handle budak2 ni hormat n patuh pada arahan guru2 dorang...kalo dulu dh tau aku ni tak sesuai jadi cikgu tahun 1...nape pilih aku balik masuk ngajar tahun 1???tak ker namanyer sengal!!!

Kalo dipikir balik ler kan...nak lentur budak2 ni jadi baik n hormat pada guru biarlah dari sekarang...dari dorang ni tahun 1...time dorang ni boleh dgr cakap kite...kalo x ditegur nanti...dah beso sok tengoklah perangai dorang...x hormat orang tua...x hormat guru...perangai cam setan...sume2 lah...pastu yang disalahkan cikgu2 sebab x didik budak2 ni jadi baik...tengok skrang ni budak2 yanga dh beso2 panjang ni...kite tgk dah x hormat kt org2 tua...ngan mak bapak pun buat x tau jer...kurang ajar...biadap..tu sume sebab x do org nak tegur...nak marah...time2 kecik ler dorang tu kena ditegur...aku rase mak bapa pun marah n pukul anak2 dorang kalo dorang nakal n degil...camtu gaklah ngan aku...walaupun aku ni x do anak lagi..tapi dari segi pengalaman aku ler yang membeso ngan ABAH N MAK aku...dorang train memang tegas...garang...espicially ABAH aku....tgk sekarang...anak2 dia...berjaya pun...x dolah yang x berjayo...dah der kerja masing2...adui...penin2 aku pikir benda2 ni sume...

Tak tau lah ape aku nak cakap lagi...tapi bile pikir balik rase kelakar pun ader...statement2 yg dikeluarkan oleh puan besar aku tu...diplomasi...x do anak lagi...control vokal...jangan marah budak2 pandai..emmm..x tau lah ape ceq nak habaq dah...aku layan jer lah...kot2 lepas ni kalo dia nak jmpe aku face to face tentang perangai aku ni...aku jawab..."Saya ni puan x de anak lagi...x tau macam mana nak control dorang...puan boleh tak tukarkan saya balik ke sesi petang...mengajar tahun 4 balik??"...nak ke dia terima suggestion aku tu...aku rase jawapannye dia...haremmmmmmmmmmm...huhu

CIKMA : Esok2 pun kalo aku ader anak sendiri...memang aku marah n pukul dorang...sebabnye kalo dah degil n x nak dgr kata,...jwbnyer ibu dorang ni naik hantu lah..!!!(so...conclusion nyer..bakal suami aku ni kenalah seorang yang penyabar...sebab aku ni jenis x boleh nak bersabar...huhu)

2 ulasan:

  1. hahahaha...memang lawak lah cite ko ni...ko terima jelah teguran tu...aku pun masa bujang pernah kena tegur dgn gb(sekolah dulu) sbb lontaran vokal aku yg nyaring gila...time tu aku marah budak yg memang nakal n tak pandai baca..lepas tu, aku slow down sikit bila ada org lalu..tapi bila org tak lalu, nyaring balik..hahahaha

    BalasPadam
  2. aku pun nak buat cam ko tu gak...time ader org lalu aku low kan skit vokal aku ni...time takdo org..emmm...paham2 jelah....tu sebab aku suka tutup pintu time mengajar...so..sore aku dengaq dalam kelas jer...x sampai ke luaq...huhu

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails