IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Isnin, 4 Januari 2010

KELAM KABUT...

Hari ni.....1st day persekolahan bg sesi 2010....bermakna tugas aku sbg pemangku penyelaras thn 1 bermula dlm erti kata yg sebenar-benarnye...

Hari ni jugak...mood pagi x seceria sblm2 ni...hujan pagi tadi membawa petanda yg agak moody buat aku..nape??mybe yg dah tau cerita pagi td kat sek dh tau ape yg berlaku...

Mlm slm aku x dpt tido nk pikir ape yg terjadi hari ni..12 masuk tdo...pkl 3 baru lelap..nape...sebab aku risau...mmg betul jangkaan aku..mmg ader je yg x kna pagi ni...

Awal pagi dh kelam kabut....hujan...bermakna x bleh buat assembly...Pk Hem aka mak ude sruh aku annouce pd parents thn 1 sruh bwk ank2 dorang masuk kt dewan tuk berhimpun sblm masuk kelas... tgk dewan..x berkemas kerusi n meja sbb ari sbtu lalu guna tuk kutip yuran thn 2.3 n tahap 2..terpaksa lah kemaskan dulu tuk bdk2 masuk dewan...parents ader gak yg tlg...

15 minit lps tu....emm..gb dtg...bising2 kat aku n pk hem nape sruh kumpul kat dewan...yg jadi mangsa aku n pk hem aku...dia x pikir ker hujan...mmg lah hujan x lebat..tp kalo ler dia nk berucap...slalu bkn sekejap dia nk berucap...lame...dh tau dh peel dia...kesian kat budak2 ler...nnti parents komplen... cikgu2 thn 1 ni jugak ler yg disalahkan...

Aku...pun kena mrh gak ngan gb arini..sbbnyer...aku minta budak2 yg baru buat ujian ari sabtu aritu kumpul kat blkg dewan...sbb nak panggil name masuk kelas...2 kali aku annouce...tetiba gb dtg marah aku...sbbnyer..aku tercakap (bkn tercakap..mmg kena ckp)..ttg ujian petempatan thn 1...dah mmg sah2 sek buat ujian tu tuk nak tau murid2 tu masuk kelas pandai ke tak...dia ckp x bleh mention benda tu sbb hanya sek ni jer yg buat...aik!!aku rase sek lain buat gak ujian tu...kecuali sek yg murid nyer sikit...mak aku nyer sek pun buat ujian petempatan tu...pelik2...abis tu...aku nak ckp ape???kalo x ckp parents mesti tertanya2 ank2 dorang ni masuk kelas mane..adui...penin2...

Alasan lagi satu dr dia gak sbb ader reporter...alahai...reporter tu aku rase x do amik pot pun benda tu...dia cme dtg nak amik gambo jer...reporter tu pun satu...bnyk lagi sek kat area ampang ni...x kan ler sek kami gak yg dia nak amik gambo...dah ler kelam kabut...

Anyway...before 10 am aku tgk sume dh settle..alhamdulillah..thanks tu cikgu2 thn 1 yg bnyak tlg..espicially yg dh lame dlm thn 1 ni...aku harp sgt2 lps ni dh tak de problem lagi...cme aku skang nk kena pastikan murid2 thn 1 dah ader kelas sendiri...n diorang rase selesa utk belajar...

CIKMA : Rase tadi dh nak campak mikrofon depan dia....tp...karang jadi kes lain plak!!!

3 ulasan:

  1. jgn campak mic kat dia....dia sapa awak tu sapa...kang tak pasai2 ke buang nanti...

    ape2pun tahniah sb dapat control year 1....
    gb memang pelik sikit tahun ni....tak tau nape...
    ada je yg tak kena

    BalasPadam
  2. tak apa.. walau apa pun terjadi, akak sentiasa ada dibelakang. perlu pertolongan bagitau jer.. kalau kita tak saling membantu sapa lagi..

    BalasPadam
  3. yaya : emm..emosi sekejap...biasaler pompuan...i sedar sape dri i kat mate dia...thanks...takut org lain cam x comfortable ngan keje i jer nnti...

    kak min : tima kasih kak...harap cikgu thn 1 than 2010 bleh jadi the best cam thn2 sudah!!

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails