IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Rabu, 6 Januari 2010

Bola...bola...bola

Arini aku x maleh nk buat sesi luahan perasaan ttg keadaan aku yg x stabil sejak dua menjak ni...kalo bleh aku nak blank kan otak aku ni dgn benda2 remeh kat sekolah...so en3 kali ni aku nak bukak kisah zaman dulu2 aku (x lah dulu2 sgt..)tuk dikongsi ngan sape2 yg sudi bace blog aku ni...

Aku nak citer ttg pengalaman manis aku time aku blajar kat UiTM,Shah Alam...time tu aku part 2 (1st year) kat sne...well dlm bnyk2 smester..semester 2 yg aku rase plg havoc giler...mmg best..sbbnyer..kami budak2 AD (Art n Dsign ) terpaksa dipindahkan ke seksyen 13,S.Alam sbb kolej2 pompuan espicially kolej Seroja tgh crowded...n then jgk fakulti FSSR pun tgh nak modified balik...so phk fakulti pun ditukarkan sementara ke Stadium Shah Alam...(same2 ngan fakulti seni persembahan n seni muzik)...

Kami waktu tu  ditempatkan di satu bangunan rumah kedai...( yg kat area kedai betui2 depan stadium..)
Time tu rase sgt2 x selesa..yelah dah ader kolej..selesa..skang kena tinggal kat umah kedai..kire mcm asrama budak2 jer..lebih kurang 25 org satu blik tu..tak ke penuh!!hui...

Tapi lame2 best plak sbbnyer 1 kepala..tau ler bdk art ni giler2 skit (bkn skit terlebih bnyk!!)...enjoy je...happening giler...dan yg best nyer waktu tu aku bleh gi tgk Final Piala Msia kat stadium S.Alam...time tu Perak vs Negeri Sembilan...

Yg best sbb kemaruk nk tgk bola..(sbb perak time tu masuk final ) pepagi dh bangun berbaris kat stadium nak beli tiket..time tu ader  2 org kwn aku temankan..dorng pun sbnrnye nk tgk gak..sbb nyer aku tiap2 hari citer kat bilik ngan dorang ttg kehebatan skuad Perak mase tu...so terpengaruh ngan auta2 aku..dorng pun teruja nak tgk...aku x ksah sgt pegi sorng..tp bile abah aku warning jgn pegi kalo sorang..aku pun allow ajelah dorang nak ikut...

Kami pegi stadium jln kaki jer...kire selamat lah dri traffic jem..mase tu baru ler aku tau aura org2 yg gila tgk bola ni...(termasuk aku ler!!)..dan bile di pikir2 balik kire beruntung aku duduk kat area Stadium Shah Alam waktu tu sbb dpt p tgk final Piala Msia...kalo aku duk kolej Seroja waktu tu mmg x p lah...

Dan yg best nyer tu salah sorang kwn aku ni bdk Neg Sembilan...disebabkan 2 org member aku tu sokong Perak...nak x nak dia terpaksa duduk ngan penyokong Perak...sbb dia sorg jer org Neg Sembilan yg nak p waktu tu...mmg klakar...dah ler pakai baju merah...tetiba duk kat warna kuning (warna skuad Perak)..hangin jer member sbb abg2 yg duk area2 kami tu tnye dia org mane...(sian ko Fidah!!)

Time masuk stadium lagi best..member aku bwk beg..aku x tau ler yg dia bwk botol air..last2 bile org yg jaga pintu masuk tu check beg dia, depan2 kami abg tu campak botol tu..terkezut gak..sume ler pandang...aku n member malu arr gak..yelah dah kate nye baru 1st time masuk stadium tgk bola...pulak tu sumenyer pompuan...manelah tau...alahai...

Masuk stadium..uih!!meremang siut bulu rome (huhu) yelah kte tgk kiri kanan dah ramai org time tu...terasa arr aura Final Piala Malaysia..mmg lain dari yg lain..member aku yg bdk Neg Sembilan tu pun snap ler beberapa keping gambo tuk dijadikan kenangan (ader kt umah x dpt nk masuk dlm en3 ni )...

Resultnye..dah tentu ler Perak menang..haha (tergelak beso)..2-0 pulak tu..yg jaringkan gol waktu tu Khalid Jamlus n V.Saravanan...pueh hati aku tgk final Piala Msia..yg kesiannye member aku (bdk N9) tu hangin jer...dah ler kalah pastu keluar dr stadium pun ader gak abg2 tu (espicially yg dr Perak) dok perli2 member..cian2...

Anyway...tuk korang aku ader gak ler snap tiket perlawanan Final Piala Msia tuk masuk dlm en3 ni...dah 10 thn..since 2000..tket tu aku simpan...masih elok lagi...dan aku akan tetap simpan tiket tu sampai bila2..sbbnyer...tulah 1st time aku g masuk stadium tgk bola n 1st time plak trus tgk Final Piala Msia...




CIKMA : bila lagilah Perak nak masuk Final Piala Malaysia ni...emm..x pe ape2 pun Kejor Yob Kejor..jgn tercicor udah...huhu..

2 ulasan:

  1. seangat org tgk bola memang lain..aku teringin nak tgk tapi lepas kahwin mcm rasa tak mau pulak..hehe

    BalasPadam
  2. try arr pegi..ajak hubby ko..mmg best!!aku tingin nk tgk yg life World Cup nyer..yg tu lagi havoc!!

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails