IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Jumaat, 21 Disember 2012

Seksa dan sakit nyerr!!!

Salam dan sejahtera...aduhai lama tak menjengah blog sendiri..terbantut rasa idea bila tuan yang empunya blog ni kurang sihat..balik daripada mendaki Genting (nanti Cikma cerita ekk)..terus demam..sejuk sangat kot kat atas tu..musim hujan kan..

Pastu aku mengalami pulak kesakitan gigi yang tak tahu nak di tafsirkan...hehe..dah beso panjang baru nak sakit gigi..nampak sangat dah meniti usia senja...gitu..:)..ooo...tidak...tidak..bukan..bukan..:)...

Penangan geraham bongsu yang tidak tumbuh sekata..dah tahu lama..tapi tak de rasa sakit...pernah le awal tahun ni tanya doktor..dia memang cakap kena operate..tak boleh simen atau cuci lubang tu..sebab kesan jangka panjang..nak tak nak memang kena buang terus..masa tu tak rasa sakit..di tambah dengan ongkosnya takde..alang-alang hari tu tiba-tiba rasa sakit..pergilah jumpa doktor..doktor cakap tak boleh nak tangguh..dah sakit kan..so nak tak nak kena jugak buat operate tu..bila dia cakap kena belah gigi dan gusi..rasa tetiba nak pitam jer...tapi pikir balik..daripada sakit tu melarat (dah le nak start sekolah kan)..terpaksalah buat jugak...

Memang kalau takde kekuatan..tak boleh nak buat operation ni..aduhai..walaupun dah di bius ( tiga tempat tak silap Cikma)..tapi sakitnya..hanya ALLAH jer tahu..time nak tarik gigi tu memang seksa..2,3 kali suruh doktor tu stop kejap..mau je masa tu melompat dari kerusi terus je lari..tapi memikirkan kesan sakit gigi tu..redha ajelah....:(

Kesannya sampai sekarang darah masih keluar dari gusi...tapi dah kurang jugaklah..cuma kenkadang rasa sakit tu datang..bengkak pun ada lagi ni..bila time malam badan rasa lemah dan lesu..macam nak demam pulak..betul cakap member yang pernah alami..first day tu memang seksa..lepas tu ok sikit..cuma yelah..selera makan tersekat..ni dah masuk 3 hari makan bubur...dah naik loya rasa tekak...:)

Next week baru boleh buka jahitan pada gusi..tak boleh nak imagine time bukak tu still sakit ke tak..aduhai satu lagi seksa nak kena tanggung..tu tengah berpikir ni..nak balik semula ke sekolah...next week dah start meeting semua bagai..mampukah Cikma menghadirkan diri..benda lain aku tak kisah..risau pulak jadual waktu rakan-rakan sejawat (sesi petang) tuk sesi 2013 takde nanti..emm...pening tambah stress pulak rasa...:)...mode : rasa nak pitam!!!!!

Nak tengok betapa besarnya gigi Cikma..bak kata doktor...saiz luar biasa..patutlah susah doktor tu nak tarik..terasa rahang dah senget sebelah pulak..huhu...


Besar tak gigi???ngeri kan..Cikma tengok pun rasa ngeri dan menakutkan..


Bubur nasi dan ikan bilis tumbuk...tolong!!!dah muak makan benda ni..:(


Menjadi peneman di kala sakit (dah nak abis ni..kena ambil lagi rasanya)

CIKMA : Hargailah gigi anda...:)

3 ulasan:

  1. dik..akk ngeri cerita pasal gg
    arghh sakit gg memang x boleh duk diam rasa nak tampo je org buat bising...
    moga cepat sembuh ye....

    BalasPadam
  2. dik..akk ngeri cerita pasal gg
    arghh sakit gg memang x boleh duk diam rasa nak tampo je org buat bising...
    moga cepat sembuh ye....

    BalasPadam
    Balasan
    1. kasihibu : thanks kak...dah ok skang ni..Alhamdulillah dah boleh makan macam biasa...

      Padam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails