IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Khamis, 18 Oktober 2012

Sudah sibuk!!!



Kembali sibuk..yup..cikgu-cikgu akan kembali sibuk dalam bulan ni hinggalah cuti persekolahan bermula..dan sebab itu juga blog Cikma lama tak di update...sibuk menanda kertas exam u'lls...itu belum lagi report akhir tahun bagai..di samping beberapa aktiviti yang perlu di laksanakan sebelum sesi persekolahan 2012 di tutup...

Itulah dunia perguruan...awal tahun hingga akhir tahun sibuk memanjang..ada juga masa yang kurang sibuk..tapi itu tak bermakna kami-kami ni duduk saja di bilik guru..mengupdate status bagai dalam muka buku, anak burung berkicau dan sebagainya..tepuk dada tanya apa sumbangan kita pada sekolah..ada yang sunggup berkorban..ada yang sekadar...kerja aku..kerja orang lain itu dia punya pasal..kenkadang memang ada berfikiran begitu..sebab kita rasa kita yang terbeban dengan kerja sedangkan yang lain boleh duduk rileks...tapi jika di fikirkan balik..emm...dulu nak sangat kan jadi cikgu..so, terimalah tanggungjawab tu dengan redha..kalau tak nak..berhenti jadi CIKGU...ye tak???...huhu.......

CIKMA : Jika aku berfikiran begitu...yang perlu aku buat adalah..syohh..setan2 di kepala ku...ni rezeki aku nak berkat...yang penting sentiasa bersyukur..kan....:)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails