IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Selasa, 23 Oktober 2012

Perkembangan terbaru AMALIN...

Mencuri masa sekejap sebelum meneruskan kerja-kerja sekolah yang tertangguh..gitu..masing-masing sibuk..Cikma juga masih sibuk..dah terasa bahang sibuk tu...hehe..tapi..kena pandai manage masa kan...:)

AMALIN..wah!!!sudah lama tidak berentri baru mengenai AMALIN..jangan tak tahu u'lls...perempuan cantik ni dah boleh berjalan!!!..Syukur Alhamdulillah..dah ada sebulan jugak ALIN berjalan..walaupun kaki nya masih tak kuat lagi..tapi rasanya ALIN dah mampu untuk berjalan sepenuhnya..

Cuma kalau ALIN nak start nak bergerak tu..kena ada bantuan..kakinya masih tak mampu nak tampung berat badan..so, kalau ALIN duduk lepas tu dia nak berjalan kena pegang tangan nya..tak pun ALIN akan pegang benda macam sofa atau dinding untuk berdiri..apa-apa pun aku happy sesangat...

Dalam masa ALIN dah boleh berjalan tu..ALIN nak pulak makan..YA ALLAH..sungguh besar kekuasaanMU..ALIN yang selama ni takut nak makan..dah boleh menerima makanan daripada mulutnya..kata Kak Long hari yang sama ALIN berjalan..hari yang sama jugaklah dia nak makan..yang best tempat pertama yang ALIN tuju masa berjalan tu adalah dapur dan ALIN terus capai kerepek bawang..makanan pertama ALIN yang dia makan..bila ingat balik..itulah makanan kegemaran Along..sungguh ALIN ni anak Abah!!!!huhu..

Sekarang ni..ALIN dah boleh makan benda lain..macam nasi dan roti..ALIN suka makan nasi dengan kuah sup..seronok tengok ALIN makan..hujung minggu lepas ke rumah Along..bila tengok dia makan rasa sangat gembira..walaupun tak banyak..sekurang-kurangnya ALIN buka mulut dan makan...:)

Kami satu famili bersyukur sangat dengan perubahan ALIN..harap-harap lepas ni ALIN akan semakin sihat dan sentiasa ceria selalu...SAYANG ALIN...:)




CIKMA : ALIN semakin cute, comel, kulit putih merah dan yang penting badan maintain macam model!!!hehe..suka tengok ALIN sengih...:)..ABAH punya seronok nya sampai tak sabar nak tengok ALIN dah boleh berjalan dan makan..nasib ler Along nak balik time Raya Haji ni nanti...kalau tak dah lama ABAH nak turun ke Klang tengok cucu kesayangannya tu...:)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails