IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Selasa, 22 November 2011

Yang Ikhlas Berjuang...Congrats HARIMAU MALAYA!!!...



Menjerit Cikma!!!huhu....lemah jantung..sakit hati...semua ada...menghela nafas panjang...semua rakyat Malaysia berhak meraikannya...Tahniah Harimau Malaya kerana mengekalkan pingat emas Sukan Sea bola sepak 2 kali berturut-turut menewaskan skuad bola sepak Indonesia dengan agregat 4-3 (penalti score)...Syukur Alhamdulillah...Terima Kasih ALLAH SWT kerana memberi rezeki itu kepada kami warga Malaysia..

Dugaan yang banyak dan berpanjangan..sebenarnya ada hikmah disebaliknya..ternyata kesabaran, kekuatan jiwa dan semangat yang kental antara faktor penyumbang pingat emas yang paling bernilai dalam Sukan Sea...orang kata...menang pingat emas bola sepak..dah macam johan keseluruhan dah..memang betui...rasanya kalo dapat 1 pingat emas pun tak kisah...janji emas untuk bola sepak!!!!

Walaupun pelbagai cerita panas dan perang psikologi dari team bola Indonesia dan press mereka...ternyata skuad kita berhak untuk menang...(walaupun adakalanya permainan dorang ni buat kita yang tengok sakit hati...)...tapi..rezeki dan tuah kan...nampak jelas dan nyata..semua ini ALLAH SWT punya kuasa...tergolek bola yang terakhir tu masuk dalam gawang gol....(penalti yang disempurnakan oleh kapten skuad Harimau Malaya..Badrol Bakhtiar)....memang rezeki...

Apa-apa hal pun..perjuangan masih belum selesai..nak dapat susah...nak mengekalkan pun juga sukar...harus kena konsisten dan sentiasa punya rasa ikhlas untuk berjuang hingga ke titisan peluh terakhir...CONGRATS HARIMAU MALAYA...MALAYSIA BOLEH!!!!...


Cikma : Kesian tengok jurulatih team Malaysia..ONG KIM SWEE...kena duduk dekat bangku penonton masa perlawanan separuh akhir...guna walkie talkie tu nak bagi arahan..tapi..tulah dugaan..ada hikmah semuanya...kan....:)

1 ulasan:

  1. ....kalau we watched together kan best ....mahu melambong2 kusen or ape aje yg dekat ngn kita.. he he he.....

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails