IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Isnin, 28 November 2011

Kecundang lagi...

Habis sudah.nak masuk rasanya semakin tipis..peluang dah ada di depan mata di sia-siakan.tapi apa-apa pun Cikma tabik lah pada mereka....dorang dah cuba sehabis mungkin dan sehabis daya...tapi rezeki masih belum berpihak lagi kepada team HARIMAU MALAYA.....(kalah kepada pasukan Bahrain 2-3 bagi kelayakan ke Sukan Olimpil tahun depan)....

2-0...kita dah dahului pasukan Bahrain...alih-alih...dalam masa 6 miniit...3 gol sekali Bahrain bagi...pelik???takde yang pelik dalam permainan bola sepak...kerana bola itu bulat!!!..sebelum sepak mula...Cikma bagitau ABAH...team Malaysia susah nak menang...tapi 50/50 untuk seri...bila team kita leading 1-0...Cikma masih belum rasa nak confident...masuk separuh masa kedua....tak sampai 10 minit...kita gol...2-0...peluang dah ada di depan...entah macam mana...team Bahrain boleh masuk sebijik....bukan nak salahkan keeper (Apek)..tetapi...kedudukan dia memang off daripada gol..gol kedua dan ketiga...sepantas kilat!!!...terduduk dan terdiam seketika semua penonton di Bukit Jalil...Cikma..time 2-0...aku pegi tengok cerita hero pujaan hati...TARABAS aka The Cave of Golden Rose (kengkonon dah rasa team Harimau Malaya menang ler kan..)...huhu...last-last...pedih hati mak ngah ni haaa......:(

Rezeki di tangan ALLAH SWT...seperti apa yang Cikma pernah ulas sebelum ni...kalau dah namanya rezeki...apa-apa saja dugaan dan ujian yang kita terima...kalau dah namanya rezeki kita..tak ke mana pun...tapi kalau bukan rezeki kita...buat macam mana pun..memang sah-sah tidak berpihak kepada kita...dan satu lagi bukti kekuasaan ALLAH SWT...MAHA ADIL....tidak DIA berikan semua rezeki kita itu hak kita sepenuhnya....di berikan sebahagiannya kepada pihak/orang lain...betul tak???ALLAH SWT dah bagi kita pingat emas SUKAN SEA....tetapi ALLAH SWT uji kita dengan kekalahan team HARIMAU MALAYA kepada team bola sepak BAHRAIN dengan jaringan 2-3....dan semua itu mesti bersebab kan...


Apa-apa pun...kekalahan team pasukan bola sepak kita adalah sebagai satu pengajaran dan turning point kita untuk buat yang lebih baik lagi...pengurus, jurulatih dan pihak-pihak tertentu haruslah membuat post-mortem mengenai keseluruhan pasukan yang di bina hampir 5 tahun ini....kita sudah nampak peningkatan dan konsisten para pemain muda tersebut..tiada istilah rugi dalam membentuk pasukan yang di geruni oleh semua pasukan bola sepak khususnya di Asia Tenggara...OLIMPIK...masih jauh lagi perjalanan nak menuju impian kita ke sana....tapi kalau ada lagi semangat dalam diri...Insyaallah...apa-apa pun boleh berlaku....anyway..kepada peminat bola sepak tanahair...sentiasalah berada di belakang pasukan kesayangan anda....jangan menang di puji....kalah di keji...menang kalah adat pertandingan....so, terimalah dengan hati terbuka.....:)

CIKMA : Baca paper...Si Apek aka Khairul Fahmi Che Mat..(keeper bola sepak Harimau Malaya)...dapat tawaran berlakon filem...ok2...ni dengar pendapat peminat bola sepak Malaysia ni ekk...Cikma sangatlah tidak berkenan dia nak berlakon...udah-udahlah tu nak buat benda kontroversi dan glamer2....fokus jelah main bola sepak tu...andai di takdirkan dah tak main bola sepak....ko nak berlakon ker, nak menyanyi ke...tu ko punya pasal lah dik....alahai.....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails