IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Khamis, 26 Mei 2011

Gadget dan aku...

Gila gadget???ada sapa-sapa yang kemaruk nak beli apa sahaja gadget di pasaran???kalau ada sila angkat tangan!!!hehe....yup...aku pun dalam kategori itu ler...entah sejak bila boleh terjebak dalam benda-benda ni...nak kata satu keperluan..bukan...kehendak??emm..tak jugak...yang penting niat kita membeli gadjet tu..sama ada nak pakai..atau saja nak menunjuk..atau jugak mengikut peredaran semasa.....

Cikma sangatlah suka dengan gadjet yang canggih dan berteknologi tinggi serta sangat cool bila kita pakai...emm..tapi macam biasa..masalah nak membeli gadjet2 ini adalah fulusnya..yakni wang....nasib jenis tak ikut nafsu sangat..tapi kalau ada duit...memang sungguh nak beli....:)

Aku sekarang suka sangat dengan I-PAD...teringin benor nak dapat satu...ceh..ceh...tapi reti ke guna tu...den susah nak kabor ler...sekarang dah ada I-PAD 2..emm...rasa pulak nak beli benda alah ni..tapi bila tengok prize..simpan dalam mimpi ajelah..kekeke


Android phone..satu lagi gadjet yang aku minat..harusker aku beli benda alah ini jugak..ya..sebab aku memang minat benda-benda berteknologi tinggi...suka giler...:)..seperti biasa..fulus yang kureng membantut kan aku nak membelinya..walaupun dah ada jugak prize nyer berpatutan...:)


DSLR Camera...yaaa..sangat ingin memilikinya...mahal ler pulak...nak dapat tu rasa bercinta jer...aku suka jenis NIKON pulak tu...dah sah-sah harganya RM 2000+++...nak kata pandai guna..tak pun..tapi aku suka belajar....tak kisah ler explore sendiri atau tanya yang profesional...aku suka tangkap gambar..sangat-sangat...dan sangat teruja bila tengok mereka yang ada kamera ni snap gambar yang sangat cantik...jealous tau!!!!ngeeee...



Lagi satu..IPOD..ini pun aku suka!!!aish..memang giler gadjet aku...suka dengar muzik kan...memang rasa naki tangkap satu..dulu masa time MP3 dan MP4..Cikma merasa jugaklah pakai...tapi bukan sendiri punyer..adik-adik nyer..Cikma tukang beli jer...sadis kan..hehe..kakak mithali aku ni...:)...kekeke...so, bila dah rasa berkemampuan..memang nak tangkap satu..chop!!!masih dalam list..tengok mana yang rasa-rasa penting dulu...hehe....:)


Gadjet lain..emm...banyak...hehe...suka tengok NOTEBOOK ACER..(tak ingat no. series dia) yang ada 2 skrin..dan dua2 nya pakai touch skrin..cun giler...hehe...tapi dah malas nak pilih ACER sebab dah ada guna laptop jenis ni...memang dalam hati nak beli lagi satu lappy..jenis ASUS..tapi disebabkan dah kena sound dengan MAK...(dah banyak sangat ke duit tu?sampai nak pakai 3 laptop!!!hehe..kata MAK aku naaa)..so, terbantut sekali lagi untuk memiliki satu lagi lappy..yaaa....ko ni Cikma...benda-benda mahal ko minat kan!!kompem bakal laki ko tu nanti pening kepala ngan ko...hehe...nak buat camne kan...nasib ler dapat aku ni haaa!!!!hehe...:)

So, ini antara gadjet yang memang aku minat..sejak kerja ni yang aku dah dapat adalah handycam dan jugak netbook...handphone???emm..tahun ni dah genap 5 tahun aku pakai..so, aku memang jenis akan tukar benda-benda cenggini dalam tempoh 5 tahun..hehe..so, kiranya gadjet yang aku nak beli nanti yang tersenarai dalam list UTAMA...adalah handphone baru!!!!hehe..dah survey..dan ada yang aku suka...harap-harap dapat untuk tahun ni....ngeee....usaha Cikma...kumpul duit tu....hehe....

CIKMA : Pantang ke kedai komputer...ada saja aksesori lappy@netbook aku beli...kekeke...:)layan jelah labu......

5 ulasan:

  1. tgk pd camera tu..adik sayepun ade pkai..hmm harge dlm 2k..huhu

    BalasPadam
  2. aza : ala2 mcm tu lah

    farrah : mmg pun..tu yg berpikir 16 kali nak beli ker tak...hehe

    BalasPadam
  3. kamera tu ada dalam wishlist akak..hihihi.

    BalasPadam
  4. kakmin : smalah saya pun...teringin nak beli...:)

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails