IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Rabu, 9 Julai 2014

Berakhir di sini .... Farewell Brasil....:(...WORLD CUP 2014


Huhuhu...kempunan lagi...Seyessss sedey2...

Terkejut kemain Cikma bila bangun tidur pagi tadi...Cikma memang tak bangun nak saksikan perlawanan semi-final antara favorite team Cikma iaitu BRAZIL dan Jerman..penat melampau kerana sedang dalam masalah wanita...huhuhu...check result dalam internet...memang sangat lah terkejut...7-1 okehhh!!!...di bantainya cukup2 Jerman...memang misi balas dendam sungguh...gara-gara kalah dalam final Piala Dunia tahun 2002...

Nasib yang sangat malang buat team ni...memang dah di ramal...Cikma memang agak akan kalah sebab team Brazil ni dia hanya tumpu pada sorang pemain jer iaitu Neymar Jr...sejak dia di sahkan tak dapat bermain gara-gara tulang pinggangnya retak masa bermain di suku akhir menentang Colombia..Cikma dah dapat menjangka...seluruh team akan rasa down...yup...memang itu hasilnya...kalah di tangan Jerman...tapi...tak lah sampai kena belasah 7 gol....adoaiii


Dalam laman sosial ramai dok gembira sakan Brazil kalah...siap perli2 sentap lagi...especially daripada penyokong team Jerman...well...baru masuk final okehh!!! belum julang lagi World Cup tu...dah dapat barulah korang nak bangga diri...choiiii sangat....

Anyway, tuah dan nasib baik tidak berpihak pada team samba Brasil...nak buat macam mana...walaupun kena belasah teruk...Cikma tetap sokong team ni sampai bila2...cuba lagi 4 tahun dari sekarang...:)...adiosss team Brasil...congrats team Jerman....

All results until today :

Group :
1) Belgium VS Russia = 1 - 0
2) Korea Selatan VS Algeria = 2 - 4
3) USA VS Portugal = 2 - 2
4) Australia VS Sepanyol = 0 - 3
5) Netherlands VS Chile = 2 - 0
6) Cameroon VS Brazil = 1 - 4
7) Costa Rica VS England = 0 - 0
8) Italy VS Uruguay = 0 - 1
9) Greece VS Cote d'Ivoire/Ivory Coast = 2 - 1
10) Japan VS Colombia = 1 - 4
11) Nigeria VS Argentina = 2 - 3
12) Bosnia Herzegovina VS Iran = 3 - 1
13) Honduras VS Switzerland = 0 - 3
14) Ecuador VS France = 0 - 0
15) USA VS Germany = 0 - 1
16) Portugal VS Ghana = 2 - 1
17) Algeria VS Russia = 1 - 1
18) Korea Selatan VS Belgium = 0 - 1
Round 2 :
1) Brazil VS Chile = 1 - 1
(full time = 3 - 2 penalties) = Brazil won
2) Colombia VS Uruguay = 2 - 0
3) Netherlands VS Mexico = 2 - 1 (masa match antara dua negara ni, kali pertama dalam sejarah Piala Dunia ada cooling break..iaitu masa rehat selama 3 minit di berikan kepada para pemain dalam tempoh permainan kerana suhu di stadium sangat panas dan boleh memudaratkan pemain..)
4) Costa Rica VS Greece = 1 - 1
(full time = 5 - 3 penalties) = Costa Rica won
5) France VS Nigeria = 2 - 0
6) Germany VS Algeria = 2 - 1
7) Argentina VS Switzerland = 1 - 0
8) Belgium VS USA = 2 - 1
Quarter Finals :
1) France VS Germany = 0 - 1
2) Brazil VS Colombia = 2 - 1
3) Argentina VS Belgium = 1 - 0
4) Netherlands VS Costa Rica = 0 - 0
(full time = 4 - 3 penalties) = Netherlands won
Semi Finals :
1) Brazil VS Germany = 1 - 7

CIKMA : Masih kekal setia okehh!!!..takkan berpaling tadah...hoohohohohoho....Tengok ulangan perlawanan...memang boleh di katakan...it's not them...no Samba...no skill and yang paling ketara mereka macam terpegun dan terpempan...macam tak pernah main bola...emm..sangat terkejut okeh!!!...emmm...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails