IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Selasa, 22 Julai 2014

Berakhir...Piala Dunia 2014...bertemu...Russia 2018


Sebelum post lain...Cikma mahu juga letakkan entri ni...Tahniah Pasukan German yang memenangi World Cup Fifa 2014 dengan mengalahkan pasukan Argentina 1-0 hasil jaringan di masa tambahan..

Berakhir lah perlawanan yang di tunggu dan di nanti selama sebulan lebih..well...di akui tidak berapa nak follow...seperti biasa...tidur dan merehatkan minda lebih penting daripada nonton bola sepak...atau pun nak nyedapkan hati ni...sebab pasukan favourite Cikma iaitu Brasil tak masuk final kan...(hehehehe)

Anyway...jumpa lah lagi dalam tempoh 4 tahun dari sekarang...Negara Russia menjadi host bagi kejohanan bola sepak paling berprestij itu bagi tahun 2018...

LAST RESULTS  :
Semi finals (2nd match)
Netherlands VS Argentina = 0 - 0
(full time = 2 - 4 penalties) = Argentina won
Third place :
Brasil VS Netherlands = 0 - 3
Final :
Argentina VS German = 0 - 1 (full time)

CIKMA : Pasukan Brasil bagi tahun 2014 adalah sangat teruk!!!...di akui okay...aku tak berapa hadap sangat coz mereka bukan bermain secara samba dengan skill yang menakjubkan...bagi aku team senior dorang pada zaman Ronaldo, Roberto Carlos, Rivaldo dan seangkatan dengan mereka merupakan team yang sangat di geruni dan cukup hebat di atas padang...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails