IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Khamis, 10 Julai 2014

Cerita di sebalik...TRANSFORMERS - AGE OF EXTINCTION


Dah lama nak masuk entri...tapi tak sempat2...ada jer hal nye..ini baru ada masa nak melangut depan blog sendiri...jengah dan lawat blog orang lain...dahhhh lamaaaaa sangatttt tak buat..hadoiii..kesian kan....hehehe

Kisahnye...Cikma memang teruja bangett nak tengok cerita sekuel terbaharu Transformers 4 ni...tapi masa tu tak tahu nak pergi nonton dengan sapa...dulu masa adik Cikma still ada kat Kolumpo ni...dia lah jadi mangsa Cikma heret ke panggung wayang...hehe...kali ni jadi mati kutu...ok2...chop!!!..aku bukan kaki wayang...hanya filem2 tertentu jer mau nonton...kalau ikutkan tahun ni...filem Transformers ni adalah filem pertama di tonton di panggung yeeee....:)

Entah pasai apa...dok bersembang dengan my bro Along yang juga merupakan peminat tegar citer robot ni...aku pun dok keluarkan idea ajak dia tengok kat wayang...dengan alasan yang bernas...Along duduk bujang sekarang...chop!!!maksudnya...di sini..Kak Long aka kak ipar Cikma sedang berpantang nun jauh di Kedah...jadinya..Along memang tinggal sorang di rumah sejak itu..dan kebetulan cuti...Cikma akhirnya plan pergi nonton pada hari pertama filem ini di releasekan...

Nonton di Setia City Mall...nasib malam tu ada tiket lagi...paling awal pun kami dapat dalam pukul 9.30...full ok...memang ramai...walaupun penat waktu tu kerana berkejar dari sekolah ke Klang...(nasib keluar awal...hehehe)...yang pasti....kali ni amat berpuas hati nonton selama 2 jam 45 minit kerana scene2 robot nya agak banyak bersepah-sepah dalam filem...ngeee...

Ada jugak babak yang tak masuk akal...biasalah dah namanya robot penipu...kekeke...teknik CGI yang terlebih canggih konon...ada ketikanya rasa macam tengok cerita The Avengers sebab musuh Optimus Prime kali ni datang dari luar bumi...agak kompius gak tengok...hehehe...tapi belasahlah...kalau dah peminat tegar...segala kelemahan dan kekurangan di tolak ke tepi okehhh!!!...Kalau ikut bintang....aku boleh beri 4/5 bintang gitu...:)

Namun, di sebalik keterujaan menonton Transformers : Age of Extinction ni...ada kisah yang agak mendebar dan mencemaskan hati Cikma...entah kenapa sebelum masuk wayang..Cikma boleh tertinggal handphone di dalam toilet...selalunya memang tak pernah terjadi benda ni...jarang tinggalkan di tempat macam tu...entah pasai apa la hari tu boleh tertinggal..kalau ke tandas aku akan letak handphone di dalam beg...tapi hari tu boleh ekk letak di atas toilet...

Keluar menonong...memang tak hinggat...siap pergi kedai jam...(nak menghabiskan masa sebelum mula filem)..bila tengah beratuq nak masuk panggung...raba poket seluar...rasa kosong jer...time tu memang gelabah tak hinggat....terus kepala hotak dan segala anggota badan meluru terus ke tandas yang berada di tingkat berlainan...okay...rasanya aku berlari pecut 100 meter ke sana ekk...sampai jer dalam tu...dah takde...cuak rasa sangat2...sebelum tu dah suruh Along call....dia cakap ada ringing call lagi..aku tanya pekerja toilet cakap memang takde nampak...seyeeessss...Cikma memang masa tu sangat risau...memang dah tak ingat pasal filem Transformers dah...yang ingat hanya handphone dalam kepala otak ni...

Sambil berlari ke sana ke mari..Along sempat beritahu ada orang angkat call...dia beritahu orang tu yang dapat jumpa handphone...is Chinese Women...dia beritahu location..Cikma dan Along memang tak familiar sangat Setia City Mall...ni...turun naik berlari dari hujung mall dan sebagainya...tak terpikir nak tanya orang tempat yang disebut oleh wanita tu...yang Cikma dah berlari entah ke mana tinggalkan Along...masa tu dah tak boleh nak pikir apa...lastly...bila otak ni bole berfikir...aku tanya seorang adik ni...dan dia beritahu location tempat tu...

Akhirnya...dengan rasa syukur...dapat lah juga jumpa wanita Cina tu...memang lega...aku memang ucap banyak2 terima kasih pada dia...dia beritahu mula2 dia masuk toilet tu dia memang nampak handphone...dan dia keberatan nak ambil..tapi bila dia tengok ramai yang masuk toilet time tu dia pun ambil...dia cuma tunggu aku call jer...memang bernasib baik betul handphone Cikma yang di jumpai oleh orang yang sangat jujur...

Terima kasih sekali lagi....wanita Cina itu tidak mahu ganjaran...dia tolak cara baik...Cikma hanya mampu ucap ribuan terima kasih kerana bersikap jujur dan bertanggungjawab...memang sekarang ni susah nak jumpa orang yang baik macam wanita ni...thank you so much....:)

Apa-apa pun lepas ni...aku memang kena beringat...jangan lah cuai lagi...mungkin masa tu aku terlalu penat dan letih..so otak tak boleh berfungsi dengan baik....dan lagi satu...hargailah harta benda sendiri ekkk!!!!...huhuhu...

CIKMA : Banyak maklumat penting dalam handphone ni..kalau lah orang lain yang jumpa...memang macam2 benda penting Cikma kena settlekan....nasib yang sangat baik...dan Allah SWT bantu Cikma untuk selesaikan misi kehilangan sebentar handphone itu...dan di hantarnya seorang wanita Cina yang baik hati...:)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails