IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Ahad, 22 Jun 2014

Kejutan demi kejutan - World Cup 2014 Brasil



Hah!!! minggu ke-2 World Cup 2014....lahaiiii.....tulah kan...jangan fikir team2 yang hebat di dunia ni tak boleh di kalahkan..dan team2 underdog ni boleh di perkotak-katikkan...betui dakkk???

Sepanyol...bekas juara atau lebih kepada juara bertahan...akhirnya tersingkir dalam Piala Dunia kali ni...huhuhu...nasib tak sokong...ngeee...memang tak sangka sebenarnya...orang cakap masa qualified Piala Dunia team Spain antara yang terbaik...emmm...terbaikkkk ekk...last2...kecundang gak...

England...nasib masih tak menyebelahi team paling glamour ni...rasa Cikma lah sejak minat nengok Piala Dunia ni...takdelah bagus sangat...cuma pasukan England ni popular mungkin sebab liga bola sepak Inggeris (EPL) yang memang popular seantaro dunia compare dengan liga2 bola sepak negara lain..emm..kesian...kalau mereka nak masuk pusingan kalah mati pun...kena belas ikhsan daripada team lain...hadoaiii...takpe2...pulang ajelah yeeeeee....:)

Costa Rica...hah!!!..orang tak sangka kan dorang ni masuk pusingan kalah mati dengan penuh bergaya dan cemerlang!!!!...aku pun sampai sekarang tak percaya...ok...kira team Costa Rica ni kuat..cuma bila dia berhadapan dengan satu kumpulan dengan team2 power (England, Itali, Uruguay) rasa macam tak caya jer...hehehe...

Netherlands aka Belanda..seperti nampak bagus!!...emm...antara team menjadi pilihan kali ni...Perancis pun sama...sejak era Zinadine Zidane..team ni macam tak cukup power...tapi kali ni antara yang menjadi perhatian dalam World Cup 2014...Argentina...well...semalam sempat nengok team ni lawan pasukan Iran...dowhh!!!takdelah power gak...mengharapkan Lionel Messi jer kott yang gol...tu pun nak dekat habis game...Portugal...emm...setakat Christiano Ronaldo yang baget hensem...hahahah...Brazil...yaaa....tetap menjadi pojaan hatiku!!!...well...kalah menang adat pertandingan..so..lama lagi perjalanan pasukan2 ni...kita tunggu dan lihat...kot2 tetiba muncul pasukan underdog atau pasukan yang takde nama julang WORLD CUP!!!hah!! yang tu memang worlddddd sangatlah!!!...

Latest result (until today) :

1) Switzerland VS Ecuador = 2 - 1
2) France VS Honduras = 3 - 0
3) Argentina VS Bosnia Herzegovina = 2 - 1
4) Germany VS Portugal = 4 - 0
5) Iran VS Nigeria = 0 - 0
6) Ghana Vs USA = 1 - 2
7) Belgium VS Algeria = 2 - 1
8) Brazil VS Mexico = 0 - 0
9) Russia VS South Korea = 1 - 1
10) Australia VS Netherlands = 2 - 3
11) Sepanyol VS Chile = 0 - 2
12) Cameroon VS Croatia = 0 - 4
13) Colombia VS Cote dIvoire / Ivory Coast = 2 - 1
14) Uruguay VS England = 2 - 1
15) Japan VS Greece = 0 - 0
16) Itali VS Costa Rica = 0 - 1
17) Switzerland VS France = 2 - 5
18) Honduras VS Ecuador = 1 - 2
19) Argentina VS Iran = 1 - 0
20) Germany VS Ghana = 2 - 2
21) Nigeria VS Bosnia Herzegovina = 1 - 0

CIKMA : Team Malaysia...emmm...bilalah lagi nye yeee....:)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails