IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Ahad, 15 Jun 2014

Kembali lagi - Piala Dunia 2014 - Brasil

Hadoaiiiii...............

Sudah hampir 4 hari berlalu...kompem dalam banyak2 match..perlawanan pertama menjadi perhatian..see...nampak tak permainan di situ...hehehe

World Cup 2014 kata kau!!!..Ola!!..Yaa...tak sempat lagi nak menonton secara live..kalau ada pun bila nak abis match..hehehe..tak terkejor teman nak nonton pepagi buta...tido lagi baik nokk!!!...rasa diri dah tua sangat...badan ni hanya nak rehat jer...huhuhu...


Dalam tak nonton tu..sempat lah jugak mengetahui final result yang sekarang ni tak silap Cikma dah 6 perlawanan berlangsung (erk!!!betui ke idak...hehehe)..and of coz setiap kali World Cup ni berlansung, pasti kita semua terarah kepada calon favourite team kan...

Cikma...seperti biasa..pilihan utama haruslah BRAZIL...yehaaa...ola!!! since zaman Roberto Carlos dan Ronaldo..(kalau aku kata PELE tu merepek naaa bunyinya kan!!!..hahaha)..sejak 16 tahun dulu lah..hehe..worth it...sebab tahun ni negara Brazil menjadi tuan rumah...kira Cikma ni balik kampung halaman lah!!!(verangannnnn!!!!)

First match...yaa....menang sudah..walaupun ada keputusan pengadil di pertikaikan..so, nak buat camne...tuan rumah u'alls...macam mana pun keputusan...result tetap team Brasil win that match...:)...gegak gempita stadium walaupun Cikma hanya nonton highlights jer....:)

So, banyak lagi perlawanan yang masih belum berlangsung..apa2 pun...kepada mereka yang gila bola especially kaum Adam...berpada-padalah ok..jangan sampai mintak MC sebab tak larat nak pegi keje gara-gara kurang tidur...dan lagi satu...2 minggu lagi nak puasa kan...so, jangan jugak sampai tak hingat diri kita di bulan Ramadhan...ingat puasa ekkk..:)

Latest result for all matches (until today) :

1) Brazil Vs Croatia = 3 - 1 (GROUP A)
2) Mexico Vs Cameroon = 1 - 0 (GROUP A)
3) Sepanyol Vs Netherlands = 1- 5 (GROUP B)
4) Chile Vs Australia = 3 - 1 (GROUP B)
5) Colombia Vs Greece = 3 - 0 (GROUP C)
6) Uruguay Vs Costa Rica = 1 - 3 (GROUP D)
7) England Vs Italy = 1 - 2 (GROUP D)
8) Cote d'Ivoire/Ivory Coast Vs Japan = 2 - 1 (GROUP C)



CIKMA : Seperti biasa bila nak menganjurkan event besar macam ni..memang ada pro dan kontra..Negara Brazil umpamanya..dikatakan antara yang miskin dan ramai rakyatnya gelandangan..mereka mempertikaikan penganjuran kerana banyak wang rakyat di habiskan untuk membina stadium baharu serta membaik pulih stadium yang sedia ada...emm..susah nak cakap..tapi itulah realiti...kita hanya mampu melihat....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails