IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Jumaat, 23 November 2012

The Delayed Story...Sekolah ku..sekolah ku jua...:)

Salam dan sejahtera..memulakan entri hari ni dengan cerita yang tertangguh..kali ni bab sekolah Cikma..SKPI DI HATIKU..haha..yup..masih panjang jodoh aku dengan sekolah yang merupakan sekolah pertama aku di tempatkan selepas selesai belajar di maktab..tak pelah..takde rezeki nak pindah..cuba lagi tahun depan ekk...

Aktiviti-aktiviti akhir persekolahan yang menuntut aku dan rakan sejawat bertungkus lumus melakukan tugasan yang di berikan..bermula dengan event2 penyampaian anugerah , Jogathon, Hari Kanak-kanak dan yang terakhir Jamuan Akhir Tahun..semua nya di laksanakan dengan baik..walaupun...(hehe...)

Banyak tugasan aku adalah menjadi emcee ataupun Master of Ceremony..ataupun senang citer Pengacara Majlis..senang kan..senang ker???tidak sama sekali..walaupun bercakap jer..kita perlu tahu bagaimana nak handle sesuatu majlis tu.sama ada formal atau tidak formal...dah beberapa kali jadi pengacara majlis di sekolah..banyak pengalaman yang aku dapat..dari tak berapa confident hinggalah boleh mengawal keadaan dan tahu nak buat add lips..semua nya memerlukan otak kita berfikir tentang keadaan dan suasana..hehe..kalau orang-orang kat luar kata senang..cuba try test jadi emcee....rasa camne nak pegang mikrofon dan rasa macam mana situasi berubah secara tiba-tiba dan bagai mana kita nak kawal keadaan tu...susah woooo...:)

So, layan sikit gambar sepanjang aktiviti-aktiviti akhir tahun di SK Pandan Indah...:)






CIKMA : Simpan suara setiap kali nak jadi emcee....gitu...:)

2 ulasan:

  1. . . .alahai ma taglah mana ada muka mama. . .
    Terhibur dgn celoteh cik setiap kali jd emcc. . .
    Terkenang zaman2 mamaijat dulu. . . Kalau kita jd emcc koporat dah kaya kita kan ma. . .Laris di pasaran gitu. . .

    BalasPadam
    Balasan
    1. mamaijat ; ok2..nanti ade org snap gambar mama sya tag ekk..hehe..yelah..pasni ni nak cari lubang buat emcee kat luar sekolah plak..boleh ker???hehe

      Padam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails