IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Rabu, 21 November 2012

Kali kedua



Masuk lagi untuk kali kedua dalam tempoh 11/2 tahun..aduyaiii...dugaan kecil daripada ALLAH SWT..memang kawasan Ampang dan sekitarnya ini berlabel panas...Cikma sendiri susah nak faham dan macam nilah hidup di bandar besar..perlu sentiasa berhati-hati dan alert anything or everything surrounding us...

Kali kedua sang pencuri masuk ke dalam rumah..kali ni di rumah yang baru jer aku duduk awal tahun ni..apartment pulak tu..tingkat paling atas...ada guard..tapi tetap dapat jugak si laknat tu masuk..yang tak terjangka..memang dorang dah aim gamaknya...hari pertama aku balik ke kampung..hari tu lah dia datang menjengah...geram rasa hati pun ada...tapi nak buat camne..dah nasib kami...:(

Kisah nya bila housemate Cikma mula tak sedap hati malam Ahad..aku dah gerak balik pagi tu..dan housemate petang nye pula..entah macam mana malam tu housemate cakap dia tak sedap hati..dan malam tu juak balik semula ke rumah sewa..walhal esok dah nak ke Negeri Sembilan ada kursus kat sana..sampai je rumah dia dah tak sedap hati bila grill dan pintu rumah terbukak..memang sah2 ada orang masuk coz dia kunci semua pintu..bilik kami berdua dorang pecah masuk..barang..ada yang hilang jugak..nasib jugak Cikma bawak barang berharga balik kampung..maybe dorang sempat amik duit kelas yang aku pernah kutip dengan budak dan housemate cakap bekas brooch habis semua dorang sapu...

Susah nak cakap..benda dah jadi..bila kami berdua dah mula balik ke rumah masing-masing hati memang tak tenteram..Cikma sebelum benda ni jadi..dalam seminggu dua ni memang rasa 2,3 patah balik rumah..just untuk checking pintu dan grill di kunci elok sebelum pergi sekolah..selalunya tak..entahlah..aku tak suspect orang luar daripada kawasan apartment tu sebab dorang tahu kami takde kat rumah cuti sekolah..memang orang-orang kat situ jugak..benda bukti yang dorang memang aim kami punya rumah bila pihak polis jumpa kunci solex dan pemegang nya kat tepi tangga blok (rumah Cikma dekat dengan tangga) dan ada bekas minum air dan puntung rokok..that's mean dorang memang dah perati lama kami ni keluar masuk....

Malam tu jugak buat report..Cikma dapat tahu pun pagi Ahad..kesian pulak rasa housemate kena buat benda ni sengsorang..nasib ada rakan-rakan sejawat yang tolong kat sana...tuan rumah pun ada bantu sekali..kali ni dah pesan pada guard tolong tengok-tengokkan rumah dan kalau boleh pantau selalu setiap blok..

Itulah..kenkadang kita tak dapat elak..sakit hati ada lagi ni..memang aku doa pada Allah SWT..biar di balas setiap perbuatan dorang ni..kerja halal banyak kat dunia ni..tapi kerja haram jugak yang dorang cari...semoga mereka yang melakukan perkara terkutuk ni mendapat balasan setimpal di dunia dan di akhirat...Aminnn...........


CIKMA : Doa mati terbakar dalam masa 40 hari si laknat2 itu...kejam ke aku ni...???semoga Allah SWT melindungi  Cikma dan housemate daripada segala musibah dan perkara-perkara buruk lagi....

4 ulasan:

  1. ...so sad....
    anyway terima ni sebagai ujian..
    satu ujian Allah,insyaallah akan di balas dengan kebaikan yang berganda...

    .....suspen gak ni,mamaijat pun the lone ranger skang....
    setakat ni,Alhamdulillah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. mamaijat : Aminn..Insyaallah..doakan Cikma selamat di rantau orang...:)

      Padam
  2. dugaan sungguh... pandai plak pencuri tu ye..mcm tahu2 je cuti sekolah org dlm rumah blk kg...
    xpela..yg penting tak berlaku kejadian yg buruk kat korang...semoga Allah swt sentiasa lindungi cikma n kwn ye..amin

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak Mas : Thanks kak.In shaa Allah..itu yang saya harapkan..harapan jugak lepas ni jgn berlaku lagi....

      Padam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails