IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Selasa, 7 Ogos 2012

Agar-agar Nescafe

Salam dan sejahtera..wallawey..huhu..lama nya tak letak entri makan dan masak ni..bulan puasa tahun ni sangatlah jarang turun ke dapur..membeli je di kedai..motif..semua tengah diet..hehe..makan satu jenis je dan air minum..kenyang sudah..takde kudap-kudapan ataupun kuih muih..kalau ada pun sekali sekala..yang kenyang sebenar nya hanyalah air jer..bergelen-gelen minum air tak pe kan...:)

Entri masak di bulan Ramadan untuk yang pertama tahun ni..buat pencuci mulut..Cikma suka makan manisan..itulah sebabnya Cikma sudah ada potensi penyakit  buat kilang gula dalam badan..huh!!!tolong lah...lepas ni memang kena control..pertama yang di buat aku avoid makan nasi..hanya makan 2 kali seminggu..minum air kosong bebanyak..yup..bulan puasa ni check sudah 2 kg turun..walaupun lambat, aku heppi sesangat..:)

Agar-agar Nescafe..sebenarnya tak tahu nak buat agar-agar apa..check kat dapur apa benda yang ada..so, serbuk nescafe je lah..so simple...check out the recipe...:)

Bahan-bahan :

Sebungkus agar-agar
1 tin susu cair
11/2 sudu kecil serbuk nescafe (di bancuh dengan sedikit air panas)
Gula
Air secukupnya

Cara-cara :

1) Masak agar-agar terlebih dahulu sehingga hancur dan mendidih
2) Masukkan susu cair dan kacau sebentar
3) Masukkan nescafe yang di bancuh tadi serta gula secukupnya...Selamat Mencuba...



CIKMA : Suka nya sebab berat badan dah turun lagi..chaiyok-chaiyok Cikma!!!!u can do it...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails