IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Khamis, 30 Oktober 2014

KETIKA CINTA BERTASBIH.....

Haaaa...ni lagi satu filem yang Cikma suka....

Kekekeke...slow mlow aku ni...padahal filem box-office di Indonesia ini dah dekat 4-5 tahun di tayangkan...dan antara filem paling berjaya di sana...motifff baru nak tulis entri......hehehe

Sebenarnya Cikma baru terdetik nak tengok filem ni di Youtube...mengisi masa senggang lah kononnye masa cuti Deepavali hari tu...setelah terdetik hati nak tengok cerita cinta berunsur Islamik dari Seberang (terkonon telah jatuh cinta lepas tengok filem Dalam Mihrab Cinta)...so, aku pun sibukkkan diri untuk nonton filem ni...

Ternyata cerita nya sangat meruntun dan menginsafkan Cikma...yang pasti garapan cerita daripada novelis terkenal dari Seberang iaitu Habiburrahman El Shirazy memang terbaekkk!!!!! thumbs up...

Meh... layan filem2 nye...actually filem Ketika Cinta Bertasbih ni di bahagi kepada 2 bahagian...mungkin filem nya ambil masa yang panjang...ada 1 dan 2...tapi...memang tak akan jemu dan bosan nak tengok (setiap satu filem lebih kurang 2 jam 30 minit) sebab filem ni memang best dan sangat aku suka lebih-leibh lagi pelakon2 nya yang berjaya bawak watak2 mereka dengan cemerlang....lagu-lagu daripada runut bunyi nya pun sangat best (hasil nukilan Melly Goeslow dan Anto Hoed)...korang layan ekkk....:)

KETIKA CINTA BERTASBIH (PART 1)




KETIKA CINTA BERTASBIH (PART 2-FINALE)




CIKMA : Ketika cinta bertasbih nadiku berdenyut merdu...kembang kempis dadaku merangkai butir cinta..garis tangan tergambar tak bisa aku menentang...sujud syukur padaMU atas segala cinta....(auwwww....bersemangat aku nak cari jejaka dari syurga bila tengok filem2 ni....Inshaallah...:) )

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails