IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Ahad, 12 Oktober 2014

Road N Trip - School Trip (Melaka) - Part 1

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Yaa... cerita sebulan lepas sudah yang di perap!!!...tu belum cerita lain yang di perap berbulan-bulan lamanya...malah ada yang bertahun!!! motiffff????? kekekeke...senang cerita...MALAS!!! nak update belog...:)

Bukan sebab takde masa...ada jer masa 'free' nye...lebih-lebih lagi kalau bukak lappy..boleh jer mencelah barang seminit dua tuk update...tapi ntahlah...maybe sebab sekarang ni cikgu2 memang kena jer sentiasa buat kerja secara alam maya yakni ber'online' so, semangat nak update berkurang...sebab buat kerja lain...:)

Anyway back to the story (ewah...omputeh plak!!!)...2 minggu sudah sedang asyik murid2 tahun 6 bertungkus lumus menjawab peksa UPSR...kami cikgu2 yang berada di sekolah sepanjang exam tu pergi rombongan ke Melaka...lawatan sambil belajar yang di uruskan oleh UNIT HEM SKPI tu di buka kepada murid2 tahun 4 dan 5 sahaja...

Kebetulan tahun ni Cikma tak jadi pengawas peperiksaan UPSR...so, apa lagi join lerr sekali dengan rakan2 lain...4 bas u'alls...hehehe...ok lah kan...memang ramai murid2...nak menjaga mereka tu..tapi budak2 nampak ok...bagi aku lah kan...tak kisah lah ikut berjalan dengan budak2 ni...janji kita tahu nak mendisiplinkan mereka dan dorang dengar kata...sorry to say lah kepada cikgu2 yang rasa macam beban nak jaga dorang time lawatan....itu namanya nya rombongan syok sendiri...sehari jer kot!!! tak penat mana pun...tipikal sangatttt!!!!!!takde kerja kat dunia ni senang..betuiii  tak???

Okay2... berbalik pada cerita utama...bertolak pagi...dan sampai ke tempat pertama iaitu Muzium Kapal Selam, Pantai Klebang, Melaka around 11 am camtu...okeh!!!aku rasa bukan budak2 jer yang excited...aku yang kali pertama pergi Muzium Kapal Selam ni sangatlah teruja masuk dalam tu..peh!!!!ternganga jap lah aku tengok interior sebenar kapal selam...seyessss!!! tak boleh imagine camne lah mereka2 yang bekerja dalam kapal selam tu hidup sebab memang sangatlah sempit...laluan muat sorang jer kot!!!..adoaiii...dengan wayar sana sini berselirat di tambah dengan tempat tidur yang cukup2 saiz badan dan dapur sebesar bilik tandas!!!!huhuhu...azab2....

Kapal selam di rasmikan pada tahun 2011 (hujung tahun tak silap)...harga tiket???erk tak hinggat....tapi yang pasti sesiapa yang belum lagi pergi ke sana di jemputlah ye....:)

Seterusnya kami ke terus ke Menara Taming Sari...okay seperti Muzium Kapal Selam..ni pun kali pertama Cikma ke sana...walaupun dah banyakkk kali ke Melaka...kali ni dapat jugaklah naik ke Menara Taming Sari...

Pehh!!!teruja dan jakun!!! (Cikma lah!!)...kali pertama naik ke atas....berpusing pulak tu...dapat menikmati permandangan sekitar Bandar Hilir dan Selat Melaka...lebih kurang 7 minit berada di atas...masa mula-mula naik tu...rasa gayat gak...tapi lepas tu ok jer...budak2 pun excited jugak walaupun ada yang pernah naik sebelum ni...mungkin sebab dengan kawan2 kot...sebelum naik ke Taming Sari tu sempat lah jugak snap gambo dengan bebudak tu...sekeping around RM 10 rasanya.....

Okay2...kita continue nanti...meh layan gambar dulu...:)



Sampai kat Muzium Kapal Selam, Pantai Klebang, Melaka


Beso ke idok???? hehehe









Dalam kapal selam....seriusss serabut kan!!!



Bergambor sebelum ke destinasi seterusnya



View Bandar Hilir dari atas Menara Taming Sari 



Menara Taming Sari



Bersedia untuk naik ke atas....:)

CIKMA : Tahun depan nak ikut lagi rombongan sekolah...so, tak mau jadi pengawas peperiksaan UPSR......boleh gitu....hehehe....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails