IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Jumaat, 24 Jun 2011

Syukur Alhamdulillah...

Syukur ke hadrat ALLAH SWT..memang Cikma rasa sangat bersyukur sekarang...ALLAH SWT masih beri Cikma rezeki dan masih sayangkan aku...walaupun hambaNYA ni selalu lalai dan alpa padaNYA...

Terima kasih juga kepada rakan-rakan terutama rakan sejawat yang tahu kisah aku dan housemate tempoh hari...memberi sokongan dan rasa simpati pada kami berdua...apa yang penting...kami selamat dan tiada kejadian buruk yang berlaku...

Kepada yang masih belum tahu, rumah Cikma telah di pecah masuk petang RABU lalu...anggaran kerugian..lebih kurang RM 4000++...barang yang hilang termasuk laptop sebuah, 2 bentuk cincin emas dan emas putih, 2 hp jenama Nokia, seutas jam tangan GUESS...dan kesemua barang yang hilang itu adalah dari bilik housemate Cikma iaitu Cikgu Liza...berkemungkinan si pencuri itu tidak sempat masuk ke blik Cikma...sebab mungkin jugak bilik Cikma tu terlindung sikit dari ruang tamu utama...bilik housemate di tingkat atas...dan memang jelas nampak kalau bukak pintu bahagian depan (utama)....

Masa kejadian..berkemungkinan sekitar 2 hingga 6 petang..memang kami berdua tiada di rumah pada waktu tu....dan rasanya si pencuri tu dah mmg aimed rumah kami serta keluar masuk kami ke rumah tu...dan yang memudahkan si pencuri ni masuk bila kami sentiasa bukak pintu gate...itu jugak yang menjadi punca si pencuri ni masuk ke rumah....tak terjangka dek kami berdua si pencuri ni nak masuk ke rumah..sedangkan rumah kami ni terletak di main road dan ramai orang yang lalu lalang...tapi itulah...benda nak jadi...penyangak ni pun bukan kira sibuk ke tak, malam ke siang,kalau dah namanya pencuri..dorang dah tak kira dah semua tu...kan????

Masa Cikma sampai (orang pertama yang berada di tmpt kejadian)...memang pintu grill dan sliding door terbukak...Cikma masa dlm kereta tu..mmg rasa sgtlah pelik dan terkejut...mula dah rasa lain macam..terpikir jugak..housemate terlupa ke nak kunci rumah sebab masa nak ke sekolah tengah hari tu dia yang terakhir keluar drpd rumah...perkara pertama Cikma buat..terus masuk rumah...masa tengok grill tu...dah ada kesan patah pada pemegang kunci..rasanya dia guna besi atau playar nak patahkan pemegang tu...tmpt pertama Cikma tgk adalah bilik sendri...masuk jer..tgk semua barang tersusun elok... 2 laptop Cikma ada...check duit pun ada..masa tu rasa lagi pelik...betui ke org pecah masuk...masa tu mmg belum tgk lagi bilik housemate....tp tgk pintu bilik terbukak sikit...call housemate suruh balik cepat...call jugak member...sampai jer housemate..kami berdua naik atas..dia dh syak rumah kami di masuk orang sbb dia ingat yang pntu biliknya tu di tutup sblm pegi sek...bila kami jengah jer...memang sah...abis bertabur satu bilk..tunggang langgang semua barang2 dalam tu....


Cikma terus call polis...member2 school ada jugak yang datang...tulis report dan jugak ambil gambar...housemate sangatlah sedih...Cikma sedih jugak..walaupun takde apa2 yang hilang...itu sebab Cikma rasa sangatlah bersyukur...mungkin ALLAH SWT beri pelindungan pada Cikma....Cikma tak boleh nak imagine kalo ler pencuri tu masuk bilik Cikma...memang raya katak dia!!!!

Sekarang ni..perasaan takut dan fobia tu masih ada....kami ni dah le perempuan kan...cuma Cikma cuba kuatkan semangat...mood tu...masih ada ler lesu sikit...tapi nak buat macam mana..benda nak jadi..lepas ni memang kami kena hati-hati....kena ketatkan lagi kawalan keselamatan di luar dan dalam rumah...mohon juga pada ALLAH SWT...agar kami berdua di lindungi daripada pandangan mata-mata jahat......

CIKMA : Tetiba terdetik di hati....Cikma perlukan seorang lelaki dalam hidup....harusker???doa2kan Cikma ye.....:)

6 ulasan:

  1. Sabar byk2 ye, ini semua dugaan Allah swt.

    BalasPadam
  2. siannya liza..sabar..pas ni ketatkan lagi safety..tukar manga yg mahal sikit pun takpe

    BalasPadam
  3. kak mas : yup..mmg dugaan drpdNYa..supaya kita tdk lalai dlm mengingatiNYA..

    BalasPadam
  4. aza : dh tukar..tmbh gak kunci n clamp..harap2 jgn le ada lg masalah ni...

    BalasPadam
  5. kak min : thnaks kak....

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails