IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Khamis, 16 Jun 2011

LANG ISLAND...part 1

Salam dan sejahtera...huhu..bukak je sesi persekolahan...semua pakat sibuk u'lls...sibuk kejar markah budak-budak...kena key-in dalam data headcount...emm...Cikma nasib dah siap menanda kertas di waktu cuti hari tu..dan dah settle pun key-in markah dalam data...emm...lepas ni nak settlekan pulak buku report card..yaa...satu lagi kerja yang akan selalu di buat oleh cikgu-cikgi ni kan...hehe...

Cuti hari tu..Cikma sempat melawat ke Pulau Langkawi...first time ok!!..Cikma ni memang lambat bab jalan2 tempat orang ni...teringin nak pergi..last-last tak jadi..plan bagai nak rak..alih-alih yang ado!!!..hehe...jadinya..kalau nak berjalan ke mana-mana lepas ni baik jangan buat plan....kita redah jerr...macam nak ke Pulau Langkawi hari tu..esok nak pergi baru comfirm betul nak ke sana..hehe..nasib ada contact yang boleh di percayai kat sana...so, Cikma taklah risau sangat..sebab ni semua planning aku sorang...konon-konon nak bawak MAK ngan ABAH yang teringin benor nak ke sana....:)

So, sempat lah jugak Cikma ke beberapa tempat yang sangat familiar di Pulau Langkawi...macam Makam Mahsuri, Padang Mat Sirat, Dataran Lang, Beras Terbakar, Pantai Cenang dan Pantai Tengah..kalau bab shopping kat sana..haruslah wajib menyinggah ke Idaman Suri dan Haji Ismail Group...tak sempat nak menyinggah kat tempat lain..sebabnya masing-masing tak de pengalaman ke sana...kecuali MAK..tapi MAK pun tak berapa ingat jalan-jalan kat situ..kami main redah jer u'lls..nasib ada map dan banyak bertanyaorang2 tempatan...

Well, enjoyz lah beberapa gambar yang sempat di snap kat LANG ISLAND tu...hehe...:)



Dalam feri menuju ke Pulau Langkawi..Cikma nak feri dari Kuala Kedah..dekat 11/2 jam jugaklah..capek giler...huhu


2 nd day kat sana...pergi ke Pantai Cenang...:)


Peace bro!!!


Beras Terbakar...



Padang Mat Sirat...banyak jugak memborong kat sini....:)





Makam Mahsuri





Kawasan di Makam Mahsuri...tempat tu dah cantik...dulu MAK cakap takde tiket nak pergi ke situ..tapi masa kami datang tu..kena bayar RM5 sorang....


Pintu depan ke kompleks Makam Mahsuri...

CIKMA : Cuti yang memenatkan....hehe...tahun lepas pun sama gak..takpe2..janji dapat jenjalan kan...:)

2 ulasan:

  1. bestnyer cik ma..
    ...lama mama xjengah pulau lang ni....
    sihat2 kan badan dulu yek..nanti pulun jalan2 cari makan se malaya...hahahha..

    BalasPadam
  2. mama : hehe..btui2..best sgt..sya pun 1st time pegi..ada jugak yg x sempat singgah..kalo der umur pjg nk pgi skali lagi...:)

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails