IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Ahad, 8 November 2009

SENTAP...........

aku sentap korang!!!!!!!!!huhu...ayat yg selalu aku dgr dr mulut2 yg berbau longkang ni....emm x tau nak habaq apa dah!!!
mggu2 sblm ni aku masih dlm suasana berkabung(kehilangan best frenz waktu kecik)...tp dah hampir sebln setelah pemergian arwah "adik"...aku kembali bernafas.....huhuhu...bleh lah....namun ade ketika aku masih lagi teringat2 n terimbas2 hubungan aku n arwah....
mggu lepas sekolah aku buat Hari Kanak2 n Hari Mesra Niaga....mggu yg amat letih n penat...ditmbah tugas aku sbg emcee (tuk ari kanak2) n jga umah antu (hari mesra niaga)..huhu best mmg best...untung beso gak mase time jaga umah antu tu (antu pun ader umah..heheheh)...mase jadi emcee plak aku sorang jer...x der back-up..so aku pun pulun ler melontarkan suare aku yg merdu ni (merdu kerr) tuk mengawal majlis n memeriahkan suasana hari kanak2 tu........
tp......ader lah kes ari kanak2 tu....em..rase2nyer ader ar rakan2 sejawat aku yg tahu kes aper yg berlaku....emmm maleh nak bgtau...tp...aku nak balas balik ler statement mamat separuh tu dlm f******* dier........
kalo setakat nk sentap ngan aku...bleh x bagtau dpan aku jer...x yah lah mamat separuh tu nak bagtau 1 dunia aku ni pompuan mulut jahat...(jht sgt kerr!!!)...hello!!!ko punyer mulut tu baguih sgt ker.....nak kutuk org kutuk dulu dri kau tu..........(emosi lebih nih!!!)
jgn fikir sentap dia jer...sentap kite ni dia x pikir kot...rase2nye aku x lah perli2 dia mase time kejadian tu....aku siap bg tazkirah lagi kat dia...tp dia pikir lain plak...pastu nak dikaitkan plak dgn adik-beradik...hello!!!tlg bleh x jgn kaitkan problema ni ngan org lain...aku ngan ko je tau.....
pastu ko nak raih simpati ngan member2 ko dlm f******* ko....yg member2 ko tau aper wei....aku x payah nak raih simpati arr....yg jd saksi tau sape yg mulakan dulu (saksi utama ALLAH SWT)....(emosi lagi!!!).......aku harap sgt ler mamat separuh ni insaf2 skit....kte ni dlm bidang pendidikan...bidang yg sgt dihormati n disanjungi....perangai kte org lain nampak especially anak2 didik kte...aku x nak cari musuh...tp org lain yg suka jdkan aku musuh..(aku ader musuh ker????)so...insaflah wahai manusia!!!
so,,aku harap2 sgt lps2 ni si mamat separuh tu tak sentap2 lagi n mula bukak mulut longkang...aku cume nak igtkan....jgn nak ditmbahkan petrol dlm api...x pasal2 meletup....jd fikir2 kan ler ape yg si mamat tu ckp ngan aku....sabar aku ader hadnyer.........(emosi lagi dan lagi!!!)

CIKMA : SABAR SEPARUH DARIPADA IMAN.......AMINNNNNN

2 ulasan:

  1. serius... akak tak sangka boleh jadi sebesar ni... akak memang tumpang simpati. tak masuk mana2 pihak... sedih sangat

    BalasPadam
  2. aler kak min..sye x ksah...yg kisah sgt si mamat separuh tu jer...biarlah kak ape dia nk ckp....

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails