IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Ahad, 3 Februari 2013

Pesta Buku 1 Malaysia, Karnival Karangkraf dan ADI PUTRA!!!...Part 1

Salam dan sejahtera...hahaha...gelak dulu boleh??...kerja gila semalam sampai hari ni terasa di awangan lagi...ceh...ceh...ceh...tapi semalam..waduh!!!kok bisa gue mengabisin uwang nya...sudah over limit budget bulan ni...panas sekejap..tunggu duit lain lah baru boleh back-up!!!

Semalam sepanjang hari yang sangat letih...berbaloi-baloi rasa..planning yang hampir tak jadi..tapi di gagahkan jugak..pepagi lagi dah keluar..planning memula nak terus balik rumah Along kat Klang..sebab plan nak ke Pesta Buku 1 Malaysia macam tak jadi di sebabkan takde sapa nak teman plus Cikma rasa masih kurang sihat..so, rancangan hanya nak ke Karnival Karangkraf di Shah Alam jer..

Alih-alih..Cikma call bakal adil ipar..hehe..Cik Ayu..3 kali tak berangkat call nyer..memang masa tu dalam otak memang tak jadi le nak ke PWTC..kiranya peluang terakhir...last2 adik call semula dan setuju nak temankan Cikma ke sana...haha..beriakan aku ni...kenapa kan rasanya beria benor nak ke sana...hehe...

ADI PUTRA...sebab mamat ni Cikma nak ke sana..haha..giler betik aku!!!..dah tahu dalam fb yang dia akan muncul di booth Karya Seni di PWTC tu..giler...memang kerja giler...but sangat suka suki...dan tetiba boleh plak sihat!!!haha..

Sampai kat sana..awal jugak dalam pukul 10.15 pagi..tak ramai lagi..Cikma beli juga 3,4 buah novel..oppss!!memang tidak menjangkakan untuk membeli novel sebanyak itu..jangan tanya bila nak khatam...coz novel2 yang di beri oleh rakan sejawat Cikma pun masih belum lagi khatam..slow giler baca..mengeja kot Cikma..sorry ekk bebanyak mamaijat..novel2 mama akan di berikan semuala maybe minggu ni yeee....:)

Tepat pukul 11.00 pagi Cikma dan Cik Ayu bergegas ke booth Karya Seni..tapi orang kat situ bagitau yang ADI PUTRA stay di pentas sebab ada sesi temu bual dengan penulis novel..kalau nak tahu dia ni promo untuk 2 novel yang akan di lakonkan nanti satu novel SUAMIKU USTAZ (ni filem ekk) dan TEDUHAN KASIH (drama heroin nya SHEERY IBRAHIM - yang berlakon jadi watak ERIZA dalam drama SETIA HUJUNG NYAWA)..tunggu lah kejap dalam 15 minit..tak lama pastu muncul lah hero pujaan Cikma ni..wallawey..ramai nyer yang suka...terjerit2 bagai..aku suka pun takde terjerit nokk!!!tapi dapat lah tengok secara life..emm..takdelah tinggi sangat dia ni..but nampak kurus giler..:)

But sebelum dia datang tu..Cikma dah pergi jugak berjalan ke booth2 lain..favourite booth yang Cikma suka of coz PTS dan Telaga Biru selain Alaf 21 yang ada..cari novel SETIA HUJUNG NYAWA takde kat sini..last2 petang tu jugak ker Karnival Karangkraf di Shah Alam..baru ler jumpa buku ni..berkoyan-koyan buku tu ada..haha..tak payah berebut bagai..:)

Erk..banyak nak tulis ni..nanti Cikma continue ekk...belum lagi bab Cikma bertanya soalan kepada EN. ADI  PUTRA ni..haha...layan sikit gambar...:)




Sempat lagi snap gambar dalam LRT walaupun penat...hehe.. 


Penulis novel sejarah terkenal Malaysia En. Abdul Latip Talib..kali pertama beli novel dia..nampak macam best...:)


Letak satu dulu ekk...:)

CIKMA : Siap sedia simpan resit belian..kot2 nanti kalau nak declare untuk lembaga hasil aka cukai...haha..:)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails