IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Ahad, 11 Disember 2011

Setahun atau 2 tahun???

Salam dan sejahtera...seronok cuti???emm...harap-harap blogger2 yang bergelar cikgu seronok bercuti lama ni...Cikma??emm...cuti yang biasa-biasa..rehatkan otak dan minda daripada kerja-kerja...lebih sebenarnya merehatkan fikiran yang runsing...

Cuti yang aku rasa agak kalut sejak jadi cikgu..yup...runsing sebenarnya...tak tahu nak buat keputusan...setahun atau 2 tahun???perkiraan kos dan kehidupan peribadi...banyak yang buat Cikma berfikir masa cuti ni....itu yang serabut otak..di tambah kerja-kerja kurikulum yang masih belum di selesaikan...maaflah ekk...tahun depan cari orang lain jadi NSU KURIKULUM...masa cuti kena kerja!!..demand kan Cikma ni..tak reti nak bersyukur...jealous dengan rakan-rakan sejawat yang tak pikir kerja masa bercuti..emm..di tambah Cikma yang duduk jauh dari KL...nak berulang ke SKPI semata-mata nak buat kerja...emm..sapa nak bayar duit minyak???cuba untuk coolkan diri..tak pe berkorban untuk kepentingan orang lain...well...it's seems that Cikma doesn't want to pressure my self to doing that works...tapi nak tak nak kena juga pikir dan buat kan....

Dan kerana masalah-masalah lain juga yang buat kan Cikma berfikir beratus kali...andai di takdirkan keputusan itu yang terbaik...terbaik lah dia...Cikma akui jugak belum mulakan solat istikharah...advantage dan disadvantage keputusan yang Cikma akan buat...cuma andai di takdirkan untuk tempoh setahun dari sekarang..Cikma akui...aku akan rindukan suasana yang aku alami di SKPI...that's all.....

CIKMA : Masa terbaik untuk buat keputusan..........

2 ulasan:

  1. .....kali ni x nak share ngn mamaijat ke???

    BalasPadam
  2. mamaijat : if u dont mind...nak mntk opinion...bleh kan...nnti cikma cerita ekk...thnaks mama

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails