IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Khamis, 29 Disember 2011

Minggu Paling Sibuk!!!


Salam dan sejahtera...Ya ALLAH....sibuk nyer Cikma...dah nak hampir dua minggu tak bukak blog...entri baru apatah lagi...aduhai...maaf lah ekk...memang Cikma sibuk tahap gaban...ni pun cuba jugak selitkan masa sikit nak berentri baru..karang...kurang orang nak lawat umah Cikma ni kan...hehe,,,

Segala aktiviti yang Cikma buat waktu cuti jugak masih belum berkesempatan nak letak dalam entri...ya...rasanya di carry forward ke tahun depan...boleh kan...memang nak sangat share..tapi kekangan masa dan kesuntukan waktu membataskan Cikma nak berblog...

Sibuknya bila Cikma di tugaskan untuk membuat jadual waktu yang telah di berikan oleh SU Kurikulum lebih kurang seminggu lalu...dengan menggunakan sistem baru iaitu sistem berkomputer...Cikma terpaksa explore sendiri dan pandai-pandai sendiri nak membegakannya....ada lah di ajar sikit...yang asas..yang lain memang kena buat sendiri...mungkin kali pertama guna sistem ni...sangat jugak memeningkan...cuba untuk penuhi permintaan rakan-rakan, tetapi Cikma mintak maaf bebanyak...kalau cikgu-cikgu SKPI terutama sesi petang...kalau ada yang tidak puas hati...simpan dalam hati ekk...sebab bila Cikma klik sahaja butang penjanaan jadual waktu...secara automatiknya...sistem itu yang akan letakkan masa dan pelajaran mengikut masa yang sesuai dengan cikgu-cikgu lain....jadi...kalau nak di ubah pun..perkara yang sama jugak akan berlaku...sungguh...Cikma dah rasa sangat-sangat LETIH  kalau ada lagi perubahan jadual...sakit otak wei!!!!...

Seterusnya..yang membuatkan Cikma sibuk adalah terpaksa berpindah rumah lain pula...yang ni jugak buat Cikma pening dan penat...nasib barang-barang besar dah di angkut dahulu...yang tinggal barang-barang kecil...dan sejak 3 hari ni setiap petang lepas sekolah Cikma akan ke rumah lama...kemaskan barang-barang yang tinggal dan bersihkan sikit rumah...ada sekali trip lagi kot barang-barang Cikma...Insyaallah Jumaat ni mungkin dah boleh clear rumah lama tu...

Rumah baru..huhu...masih tunggang langgang lagi...kemas mana yang patut dulu...ada masa nanti baru ler Cikma kemas...sekarang ni Cikma akui tak sentuh apa pun barang di rumah tu...gara-gara letih yang melampau.....

Apa-apa pun..segala masalah yag berlaku Alhamdulillah sedikit demi sedikit selesai...berkat sabar ni...yup..kalau tak sabar memang dah lama mengamuk...memang kami bengang jugak dengan tuan rumah lama tu..mentang-mentang kita ni sawo matang...dia ingat boleh pijak kepala kita....housemate dah sangat bengang dengan minah tu...so, Cikma lah yang akan jumpa untuk pulangkan kunci dan dapatkan deposit nanti...memang ikut rasa hati...Cikma nak ajer sepetkan lagi mata minah tu....huhu....maaflah ekk...memang tengah hangin...lantaklah nak pikir apa kan......

CIKMA : Rasa sudah buat keputusan...tengok lah hingga penghujung tahun depan...kalau ada rezeki...adalah lah kan.....:)

2 ulasan:

  1. .....he he he he..
    mamaijat dah sedia tadah telinga....
    apakah keputusan tu???
    cik ma x bisik lagi kat telinga mamaijat...kan...
    ha ha ha ha..gurau aje...

    BalasPadam
  2. pindah lagi cik ma. rumah ketiga dah.
    selamat berpindah!

    BalasPadam

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails