IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Rabu, 1 Januari 2014

2014..tahun berjimat cermat


Setiap "wall" laman sosial Cikma di penuhi dengan wish Happy New Year (lah katakan!!!)...emm...tak payah ucap sangat lah rasanya..tetap akan menginjak usia kita...tetap akan tua..dan mungkin kita hampir ke penghujung nyawa (mana tau kan)...kasar jer bunyinya tu Cikma...uihhh..memang betul kan..semakin kita bertambah tahun...semakin kita berkurang umur...itu yang aku faham setiap kali tahun baru menjelma...

Ok2..tak lah serius sangat Cikma oii..huhu..anggap aje biasa2 jer nak menerima tahun baru ni...bagi Cikma tahun 2014...adalah tahun berjimat cermat..kenapa???rasanya semua orang faham terutamanya rakyat jelata...emm...Cikma pun akan cuba menguragnkan perbelanjaan untuk diri sendiri..sebab komitmen untuk diri pun akan bertambah..mana2 yang tidak penting tu kita kebelakangkan...mana2 yang penting kita dahulukan...tidak mahu mengikut perasaan...membeli dan mengeluarkan wang secara berhemah...

Emm...harap semua faham kan..Cikma faham...tak tahulah orang lain faham ke tidak...takpelah...ini mungkin satu ujian...dan juga satu kesedaran pada kita...biarlah orang-orang tertentu itu hidup senang lenang di dunia ni...di akhirat esok2...kita tak tahu timbang taranya..hanya ALLAH SWT yang MAHA MENGETAHUI...,jadi selamat mengharungi 2014 dengan penuh kuat dan tabah...:)...

CIKMA : Ada sebab mereka buat..tiada sebab kalau setiap perkara itu terjadi...jadi aku harap lah mereka2 itu faham...jangan faham jer...bertindak okeh!!!!....peace no war..:)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular

MY LISTED

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails