IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Isnin, 30 September 2013

Friendship Forever...In Shaa Allah


Feeling wonderful, blessed and great!!!..Alhamdulillah..since 1999..kami tak pernah berjumpa..semalam..adalah harinya...suka2..:)

Kesibukan kerja dan kekangan masa barangkali menyukarkan kami untuk bertemu..well..trully..Cikma rasa bangun pagi hari ni sangat happy hanya di sebabkan pertemuan kami semalam..why???ni Cikma akan cerita..

Persahabatan kami bermula sejak sekolah rendah lagi..actually kami dah jadi rakan sekelas sejak tahun 4 hingga 6..tapi we all separated apabila masuk sekolah menengah..until then, kami berpisah sementera hinggalah kami di pertemukan semula tahun 1999 semasa kami ambil lesen memandu sama-sama..

After that, kami 'berpisah' sekali lagi..masing-masing bawa haluan dengan Cikma sambung belajar di UiTM dan kawan Cikma ni di UIA..masa tu kan takde handphone..so memang susah lah sikit nak contact each other..tapi Cikma tahu dia sambung belajar di sana hanya melalui telefon rumah dan rasanya ada kami tukar-tukar kad raya..(lupa sekejap!!!)

Sejak itu..kami macam lost contact..tapi Cikma still ingat dia as a bestfriend...memang aku rapat dengan dia time sekolah rendah..ke mana-mana berdua..macam kembar lah kan!!!haha..kami pun sama kepala dan sama 'saiz'..serta sama garangnya..memang orang kata macam kembarlah..sorang jadi pengawas sekolah, sorang jadi pengawas library..so, ketegasan kami ni dah nampak dari situ..emm...kekekeke

2010...masa tengah giler ber'muka buku'..Cikma mula terdetik nak cari dia di laman sosial ni...dan akhirnya..dapat jumpa semula 'kembar' Cikma ni..haha yang best..dia cari nama Cikma tak dapat coz pakai nama samaran..hambik lah kan ko nie Cikma!!!nasib dia pakai nama sebenar..(Masyarah Zuliawati)..kalau tak..sampai laaa tak jumpa..

Dok sibuk bersembang, pm dalam facebook...akhirnya we all decided nak jumpa semalam...kawan minta pertolongan..dan Cikma willing to helping her...pertolongan yang kecil jer...tapi berkemungkinan akan jadi satu turning point untuk dia berjaya di masa akan datang dalam bidang yang dia ceburi...apa yang pasti..walaupun kami berlainan bidang pekerjaan..Cikma salute dia as a friend...teacher and lawyer...beza kan!!!tapi perbezaan itu takkan membezakan pendapat dan pemikiran kami..hehehe...statement sengal aku!!!

Hopefully..our friendship will last forever...In Shaa Allah...and Cikma bersyukur...kita hilang satu kawan..Allah gantikan pula dengan seorang kawan yang lain...betul tak..jangan sedih lagi Cikma...dan satu lagi ingatan untuk diri...jangan mudah membuat musuh..kelak kita juga yang akan merana..lupakan apa yang berlaku...dan yang penting...berkawanlah seramai mana pun...janji kita tak menyusahkan orang lain...peace yoo!!!

CIKMA : Berkawan biar beribu..berkasih biar satu..(tak boleh berkasih banyak-banyak ekk..hahaha..)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular

MY LISTED

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails