IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Ahad, 15 Disember 2013

THROWBACK - Melantak di DUBU-DUBU KOREAN RESTAURANT

Yaa...Memang dah tahap throwback!!!hehe...terlupa sungguh nak masuk dalam entri..peh!!!lama sangat dan yang penting ingatan Cikma pada moment melantak itu masih segar dalam ingatan..haha!!!

Kali pertama makan di Restoran DUBU-DUBU iaitu restoran makanan dari negara Korea...sebelum tu macam lalu lalang jer kan di tambah dengan rasa yang kurang yakin untuk masuk ke restoran itu...kemudian pula fulus masa tu macam ala-ala takdo...hehe..tapi hari yang Cikma pergi tu..memang tekak terasa sangat nak pergi...rezeki pulak ada, so Cikma ajak adik-adik makan di situ...

Kebetulan ke Sunway Piramid..hambik ko..tempat shopping mall yang dah lama sangat tak jengah...kali terakhir masa Cikma studied kat UiTM..ada dalam 8-9 tahun gitu...huhu...lama kan!!!...jadi, kat situ ada Restoran Dubu-Dubu ni..dan tak ramai sangat pelanggan (maybe tengah bulan kot)..aku dan adik-adik pun dengan penuh musykil nya memilih makanan dengan daya ingatan terimbas kepada rancangan masakan Korea dan juga variety show yang kami selalu tonton di Astro..

Ada nama makanan yang kami tahu dan ada yang tak berapa familiar...biasalahkan bukan makanan kita..setelah di timbang dan di pilih kami pun ambil order dan menunggu penuh sabar...

Ok..overall, makan di Restoran Dubu-Dubu sangat best!!!ada makanan yang memang boleh di masuk dalam tekak kita orang Malaysia..bagi Cikma semua ok...hehe...terasa macam dekat negara Korea bila makan makanan dorang..hehe..Cikma suggestkan pada pembaca untuk ambil set GINGER BULGOGI BEEF SET...memang sedap...tak lupa juga pada dessert nye DUBU DUBU BINGSU..peh!!!memang masyuk..dessert ni campuran kacang merah, nestum dan juga ais manis di tambah dengan taofu soya yang best!!!

Kami pilih menu yang berlainan sebab nak rasa semua kan..(tapi tak lah semua)...my bro ambil set bulgogi tu, Cikma amik SET DOL SOT BIBIMBAP BEEF adik ayu amik SET SOONDUBU JIGAE BEEF dan juga set tambahan iaitu SPICY TOPPOKKI. Minuman pula kami amik CITRON TEA dan ROASTED BARLEY TEA...

Total...hehe...dalam RM 100.00 +++. Tak pe kan sekali sekala...huhu janji dapat rasa makanan Korea... ye tak!!!




CIKMA : Cuti ni membesarkan badan...kompem ramai kawan yang tegur nanti bila bukak sekolah...ngeh3!!!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular

MY LISTED

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails