IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Isnin, 28 Januari 2013

Tomyam Speghetti


Salam dan sejahtera...menu minggu lepas yang tertangguh...setiap minggu di rumah adalah memasak speghetti ok!!!..kompem ler badan naik balik..haha..well..guess what..Cikma rasa maintain jer berat badan ni..yang penting..timbang dah kurang 4 kg..well...tempoh 21/2 bulan yang memenatkan tetapi seronok..enjoying to doing the exercise without stress!!!..betul...apa yang harus kita kena buat selalu senaman tu kan..baru nampak perubahan tu...hehe..

Stop jap..resepi ni sangatlah senang..just letak tomyam pes jer..yang lain sama jer bahan...Cikma dah jemu makan speghetti resepi yang sama..tetiba plak nak rasa tomyam dalam speghetti..tu yang campak jer..emm..not bad..kalau yang suka masam kan...adik Cikma pun layan jer...hehe..

Bahan-bahan :

Speghetti
Bawang merah dan putih
Sos speghetti (Cikma pakai Kimball's jer)
Lada hitam
Sos cili
Tomyam pes
Lobak merah dan cendawan butang
Daging cincang dan sosej
Slide cheese
Garam secukupnya
Perencah rasa MAGGI

Cara nak buat senang jer kan...korang mesti tahu...:)


CIKMA :  Lasagna...bila nak belajar buat benda alah ni...:)

Jumaat, 25 Januari 2013

DEALOVA - Opick

Mendengar...memahami...menghayati...sukar untuk mengungkap perasaan ini tatkala Cikma mendengar lagu ni...salah satu lagu kegemaran Cikma...jika dulu tafsiran lagu Dealova yang di nyanyikan oleh Once adalah kepada kekasih...tapi lagu nyanyian penyanyi lagu-lagu dakwah dari Indonesia ini Opick..benar-benar membuatkan Cikma rasa terlalu dekat di hati serta di minda..betapa besar keagunganMU YA ALLAH....


 


 CIKMA : Kau selalu ada...YA ALLAH........

Khamis, 24 Januari 2013

Salam Maulidur Rasul 1434H





CIKMA : Mendengar dan menghayati lirik lagu ni..memang terasa sangat kerdil diri kita..dan sesungguhnya rindu ini hanya pada Allah SWT dan Rasul ku...Nabi Muhammad SAW...

Selasa, 22 Januari 2013

Orang lain tak tahu...



Orang lain tak tahu...

Apabila kita rasa sakit hati...betul tak???

Orang lain tak tahu...

Apabila kita rasa di khianati...betul tak???

Orang lain tak tahu...

Apabila kita rasa kita rindu kepada orang lain...betul tak???

Orang lain tak tahu...

Apabila kita rasa susah...betul tak???

Orang lain tak tahu...

Apabila kita rasa marah...betul tak???

Orang lain tak tahu...

Apabila orang lain yang lain buat tak tahu...betul tak???

Orang lain tak tahu...

Apabila kita rasa orang tu je yang betul...betul tak???

Orang lain tak tahu...

Apabila kita rasa kerdil bila tidak di pandang...betul tak???

Orang lain tak tahu...

Dalam hati ni...apa yang di rasa sekarang...betul tak???


CIKMA : Missed my old days with someone that i'll trusted well...emm...bila gamaknya tu ye...aku ego atau orang tu yang ego...ker memang dah tak nak kan....:(

Ahad, 20 Januari 2013

Puding Setia Hujung Nyawa @ Puding Jagung Biskut

Secara tiba-tiba mendapat idea untuk memilih nama itu..haha..kesan daripada pengaruh yang sangat kuat dalam diri Cikma sejak tengok drama Slot Akasia TV3 ni...SETIA HUJUNG NYAWA..huhu..sapa-sapa yang makan maybe akan ingat sampai bila-bila kot!!!...:)

Kisah membuat puding ni bila kami team tahun 4 nak buat makan-makan..memang selalu dorang buat makan  kat sekolah..Cikma pulak tahun ni naik mengajar tahun 4, jadinya kompem akan sentiasa join buat pot-luck ni ler..hehe..sudah!!!naik balik berat badan camni..

Godek nyer godek..memang tak tahu nak buat apa..nak bawak perut jer macam tak sampai hati..nak buat agar-agar..dah selalu sangat..last-last cari ler resepi yang agak senang dan paling penting sedap..akhirnya dapat lah resipi ni dari blog lyanahisham ni..saya kongsi resipi yee...dua kali gigih turun membeli barang kat kedai bawah apartment Cikma...time tu rasa kalau tak sedap..memang ler kan..tapi mungkin kita ni ikhlas dak nak masak..Alhamdulillah Cikma dapat respon yang baik daripada kengkawan..yang best siap guru besar Cikma pun kata sedap..dia cakap dah lama cari orang yang pandai buat puding camni..malu ada segan pun ada..dalam hati bangga jugak!!!hehe..syukur...:)

So, layan kan resepi nyer ekk..ada jugak yang Cikma tukar dari resepi asal...but..oklah..dalam masa darurat takde benda kan..cari alternatif lain ler nokk!!!


2nd trial..nampak cantik sikit..hehe

Bahan-bahan :

1 paket biskut marie
2 sudu makan tepung kastard
2 sudu makan tepung jagung
3/4 cawan gula
1 tin jagung krim
1 tin susu segar / resepi asal pakai susu cair -Cikma sukat ikut tin jagung krim tu..
2 sudu makan marjerin / butter

Cara-cara :

1) Campur dan masak semua bahan atas api secara perlahan. Kacau hingga gula hancur dan adunan jadi pekat.
2) Bila dah pekat baru masukkan marjerin/butter ke dalam adunan. Masak dan kacau hingga marjerin/butter cair.
3) Angkat adunan dan terus buat lapisan..Lapis pertama adunan jagung dan kemudian lapis dengan biskut marie.
4) Ulang langkat sama hingga habis
5) Tabur serbuk biskut marie dan sejukkan dalam peti sejuk. SELAMAT MENCUBA.


Yang ni first time buat..rasa ok..cuma nampak lembik sikit..Cikma kurangkan sikit gula (kengkonon tak manis tu yang letak secawan gula tu..hehe)..dan susu..tin jagung krim tu tinggi sikit..Cikma kurang dalam 3/4 tin..


CIKMA : Penangan drama SETIA HUJUNG NYAWA..Cikma punya blog ramai visitor dalam 2,3 menjak ni..dan yang best..Cikma sekarang aktif update twitter..hehe..menjadi follower pelakon2 drama tu..haha...choiii sangat!!!!...kan..:)

Jumaat, 18 Januari 2013

Listen!!!!

Listen!!!

Apa yang nak aku "listen"
Maaf kalau benda ni membuat keributan
Seluruh alam mendengar dan menonton
Jika itu memberi satu perubahan
"Mereka-mereka" itu akan mengizinkan..

Listen!!!

Tatkala alam mendengar dan memerhati
"Mereka" memberi alasan dan simpati
Mengaku silap itu dari dalam hati
Adakah ruang kosong itu telah di isi
Sedangkan yang lain sibuk menanti perkara yang tak pasti..

Listen!!!

Mendengar itu boleh
Memerhati juga boleh
Namun selamanya perubahan itu tidak boleh
Jika hanya duduk diam menunggu waktu sehingga diri sendiri jatuh
Walaupun hakikat realiti masih lagi kita di takuk dasar bumi paling jauh...

Listen!!!

Dengar...lihat...fikir dan rasa...
Kalau bukan kemahuan kita...
Biarkanlah..
Namun jika masih mahu mendengar dan memerhati apa yang di rasa
Berubahlah...
Kerana perubahan itu menjadi titik tolak untuk masa hadapan kita...


NUKILAN RASA @CIKMA

CIKMA : Sudah lama tidak berintepetasi bersama perkataan!!!lolll....:)

Selasa, 15 Januari 2013

Blueberry Crepe

SERIUS!!!!Cikma tak ingat resepi blueberrycrepe  for the second resepi yang dah Cikma buat...filling sangat senang cuma kulit tu yang Cikma tak ingat..well...takpelah kan..coz Cikma dah buat crepe di for the third time..just to compare the crepe jer..yang paling penting bahan mudah nak cari dan tak pakai banyak tepung..

Resepi kali ke -3 untuk blueberry crepe...aku just ingat second resepi pakai susu cair..resepi yang ni ...Cikma pakai santan...oklah..senang jer nak bancuh dan kulitnya tak mudah koyak (erk..ada lah jugak yang koyak time lipat tu..hehe..yang tu terus masuk mulut jer..)...so, layan-layankan resepi nya..



Bahan-bahan :
250 gm tepung gandum
400 ml santan
100 ml air
3 biji telur
1/2 sudu garam
1 sudu kecil esen vanilla
sedikit pewarna kuning

Bahan filling :
Non-dairy whipping cream
Blueberry filling

Cara nak buat rasanya semua tahu kan...tak payahlah Cikma tulis..hehe...just nak share gak gambar crepe dengan filling yang tak jadi hari tu..meh2 kita lihat....:)


Tu dia!!!hehe..nampak tak filling nya yang lembik..tak kental..emm..to solve the problem Cikma guna gelatin tuk keraskan filling tu..hehe..pastu letak dalam freeze...nak makan crepe ni kena keluarkan dulu tuk lembutkan dia..haha..lantak lah labu...janji habis dan adik Cikma ok jer makan...hehe...layan...:)


CIKMA : Dah lama tak buat tiramisu...emmm....:)

Ahad, 13 Januari 2013

AKU, DIA DAN TONG SAMPAH , CINTA VLOG dan KAMPUNG SEMARAH API...

Kesimpulan dari apa yang Cikma buat hari ni...adalah menonton drama Melayu di internet dengan tersenyum simpul sambil membuat kerja...OOOOOMAI...

That bcoz Cikma sangat bosan..asyik buat kerja aje kan....so, nak mengurangkan sedikit bosan Cikma mencari drama yang secara spontan di tengok di laman youtube...memula tengok cerita Kampung Semarah Padi...tengok tak tadi kat TV1..kelakar giler kan...haha..asyik marah jer kalau bercakap gitu... Second...baru selesai tengok cerita AKU, DIA dan TONG SAMPAH...adoi...so sweet lakonan Beto Khusairi dan Siti Saleha...oooomai....cute n romantik giler cerita ni...suka lakonan selamba Beto Khusairi dan Siti Saleha..but mostly korang setuju kan tahun 2013 ni tahun Beto Khusairi...sapa setuju...angkat dua-dua tangan...hehehe Lastly...cerita CINTA VLOG...hehe reason tengok cerita ni..sebab Cikma minat tengok lakonan Wawa Zainal...but hero nya tak berapa jer nokk!!..tapi sebab jalan cerita menarik...Cikma layan jer....

 So,...layan ekk..but antara 3 cerita yang aku tengok hari ni...still boleh repeating the same drama over and over again...cerita apa...hehe...SETIA HUJUNG NYAWA...haha...layan...........:)

 



 CIKMA : 2 jenis orang yang suka senyum sorang-sorang ni..orang bercinta dan orang gila...haha..so sweet...dialog dalam cerita AKU, DIA dan TONG SAMPAH...:)

Sabtu, 12 Januari 2013

Ke Sana Dengan mu - Adibah Noor ft Sam Innuendo

Ok...ok..ok..sejak dua menjak ni rasa sangat terkesan dengan lagu ni..sudah jatuh cinta lah...suka-suka...lagi-lagi di nyanyikan oleh penyanyi Adibah Noor (...oooo..so admire her..and respect her actually..)..lirik nya yang cukup membuai perasaan ni..hehe...meh layan ye lagu ni...salah satu lagu yang kerap Cikma dengar di radio, mp3, lappy dan handphone!!!
Lirik lagu :

KE SANA DENGAN MU

Sam:
Di bibir mu, ada ukiran membayang bah'gia mu, sungguh ayu

Adibah:
Di matamu, ada kerlingan tergambar debaran mu

S&A:
Usah dikau sangsi, genggamlah erat tangan ku

Adibah:
Ku ingin ke sana dengan mu

S&A, Korus:
Mulakan langkahmu sayang usah berhenti
Jiwa dan ragaku ini tetap di sisi mu
Sumpah setiaku hanyalah untuk mu
Hingga ke akhirnya dikaulah nyawa ku

Adibah:
Kau nafasku
Telah tersemat mendalam oh cinta mu (Sam: Oh cinta mu)
Kau yang satu

Sam:
Uhuu... Kau Hidupku (Adibah: Kau hidupku)
Segala impian terilham oleh mu (Adibah: Uhuuu...)

S&A:
Bawalah diriku, genggamlah erat tanganku

Adibah:
Ku ingin ke sana dengan mu

Ulang Korus

Bridge, Sam:
Bersama oh kasihku
Memohon doa restu mereka yang terus setia mencinta

Adibah:
Semoga mahligai yang indah, berlimpahan jujur dan tulus
Bah'gia, kekal selamanya

Ulang Korus



CIKMA : Tahun ni...harap-harap di penuhi dengan kebahagiaan yang berpanjangan dan berkekalan....................:)

Khamis, 10 Januari 2013

Setia Hujung Nyawa...sesetianya aku hingga ke akhir episod nanti..:)


Apa yang dapat Cikma tulis di sini...drama ini MEMANG TERBAEKKKKK....untuk awal tahun 2013...cayalah!!!...

Sudah jatuh hati plus jatuh cinta plus jatuh angau...emm..menghilangkan sedikit stress di awal tahun dengan pelbagai kerenah manusia yang perlu aku hadapi..well..itulah dia..selagi mampu bertahan nokk!!!...:)

Cerita yang di adaptasi daripada sebuah novel karya penulis Fatin Nabila...Cikma ni memang dah lama tak baca novel...hampir 3 tahun tidak study hard untuk novel...haha...nak beli apatah lagi..mood nak baca memang dah takde...maybe sebab kerja kot..kengkadang takde masa nak menelaah..itu yang tak tahu novel-novel yang best...kalau tahu pun daripada rakan-rakan yang memang hantu novel mamaijat dan kak min.hehe bila first time tengok..memang masih tak dapat fell...Cikma pun episod yang ke-2 baru tengok...pastu plak tak berapa nak focus time tu...cuma started episod 4 baru Cikma tengok betul-betul...masa tulah dah terjatuh hati kat drama ni...:)




Setiap hari tak pernah miss cerita ni..kalau termiss pun akan Cikma cari dalam internet mana-mana channel yang dah di upload oleh orang lain..kenkadang kalau tak puas ulang balik tengok episod tu sampai 3,4 kali..syok woo..tak pernah le segila ni..sampai Cikma yang tak pernah lepas tengok online cerita drama Korea boleh stop kejap untuk tengok cerita ni...lupa kejap nokk untuk berangan jauh ke Korea..hanya kerana Setia Hujung Nyawa...ewahh!!!

Anyway..tahniah buat Suhan Movie...iaitu produksi drama ni yang di miliki oleh aktor tersohor negara kita En. Rosyam Noor..salute lah kat beliau ni..pandai pulak team produksi nya pilih pelakon..dan kebanyakannya pelakon baru yang meningkat naik..dorang ni kalau ikutkan dah berlakon pelbagai cereka dan drama..tapi mungkin sebab belum dapat skrip yang sesuai untuk dorang so nama-nama para pelakon ni agak tenggelam..tapi since berlakon cerita ni aku peratikan para pelakon nya mendapat tempias populariti yang sangat hebat...tahniah di ucapkan...kerana mereka ni berjaya menambat hati para penonton....semoga pelakon-pelakon muda ni sentiasa sukses dan tidak mudah lupa diri...:)

CIKMA : Satu lagi drama yang Cikma minat...CINTA QASEH..setiap Selasa pukul 9.00 malam kat TV3..itu pun syok gak..sebab ada Ady Putra (hehe minat betul kat dia..) dan Wawa Zainal (suka tengok wajah nya yang cute tu..kurnian ALLAH SWT.:)

Selasa, 8 Januari 2013

Makan-makan - Asiatica - Palace of Middle East Cuisine

Minggu terakhir cuti..sebelum memulakan tugas di sekolah...dapat makan-makan with family...kali pertama try makan makanan yang agak kental..hehe..nasi nokk...yang best makan nasi Arab...:)

Abah teringin nak makan nasi Arab..tak pernah makan..jadinya tempat tinggal Cikma dah buka satu restaurant ala-ala Arab gitu..dah berapa kali plan tapi tak pernah nak pergi..last-last bila Abah suggest nak celebrated something so kami pun pakat pilih Restaurant Asiatica ni..

Not bad but rasa macam tak puas makan..Cikma tak kisah sebab sebelum ni pun pernah dah makan nasi Arab..tengok Abah berselera sangat makan sampai bertambah..cuma Abah cakap mahal sikit...emmm..memang kalau ikut satu set tu dalam RM 18.00++ kan..rate biasa untuk hidangan nasi Arab..Cikma bila tengok macam tu rasa nak sangat bawak Abah dan famili makan-makan nasi Arab kat KL..sini lagi lah kan macam-macam restaurant  makanan Arab ada...pilih jer..:)

So, layan-layan kan pic nyer...seronok jugak tengok si NANI aka budak comel makan...semangat betul..siap bertambah gitu...hehe




CIKMA : In Shaa Allah...jika ada rezeki lebih...memang nak belanja famili makan kat Restaurant Arab...:)..tak kisah lah beratus habis...janji famili suka suki....:)

Ahad, 6 Januari 2013

Cerita di sebalik crepe...

Salam dan sejahtera...nak post entri ni dah terlalu lama...tapi nak jugak letak..hehe...second resepi untuk durian crepe aka blueberry crepe (sebab dah takdo durian ok..)...cuma yang best cerita di sebalik crepe ni yang buat aku rasa nak gelak terguling-guling..

Alkisah..time buat ni tak silap 3,4 hari lepas operation gigi bongsu aku..masa tu rasa sangatlah nak makan..yelah bendo ni kang lembut..so memang boleh di makan oleh aku yang masa tu terpaksa menahan diri untuk makan benda-benda yang agak keras..tanpa fikir apa benda bahan...Cikma terjah pakcik google..cari punya cari..adalah resepi crepe yang memerlukan bahan yang ada di rumah..kengkonon dah complete..Cikma gigih buat..hehe...:)

Cantik sikit kulitnya berbanding sebelum nya yang pernah aku buat..dah dapat kuali non-stik kan..so suka giler gaban aku..semangat waja buat walaupun masa tu gigih tahan sakit gigi...:)..

Dah siap masak kulitnya..time untuk buat filling dia..kali kedua ni aku cuma buat blueberry jer..nasib ade kan..dan jugak whipping cream..cerita yang berlaku di sebalik crepe ni bermula bila nak buat filling...time nak pukul whipping cream tu..tak kembang-kembang..rupanya due date dah lepas..memang lah tak jadi kembang nya..malam tu jugak gigih pergi kedai kek beli whipping cream..

Dengan cepat dan tangkas..hehe..terus rembat dalam peti ais kedai kek tu..ambil yang kecil jer..terus bayar dan lepas tu terus pantas pukul..tetiba...dah dekat 20 minit pukul tak kembang-kembang..aduhai...apa pasal??..tak kan expired jugak..bertambah pelik warna tak macam sebelum ni..kuning tak putih..aduhai..apa lagi yang tak kena...aku belek-belek kotak tu..memang betul whipping cream..selalu jugak guna...kira dah expert ok..try test rasa pulak..erk..tawar ler..rasa hari tu buat kali pertama manis..emmm..aku dah naik tension..dari petang sampai malam tak siap-siap crepe nyer lagi...

Terus aku pergi ambil bekas cream yang dah expired sebelum ni..dia tulis FRESH CREAM..erk..tak sama ke dengan Whipping Cream UHT...hah!!!aku tetiba panik..erk..ada jenis lain-lain ker whipping cream ni...godek punya godek..search punya search..rupa-rupanya memang SANGAT-SANGAT BERBEZA...hambik ko...pening kepala...searching dalam blog pakar masakan dan yang lain-lain..barulah aku faham...beza nya non-dairy whipping cream/fresh cream dengan whipping cream uht....so, korang boleh
rujuk DI SINI  dan DI SINI JUGA...

Kesimpulan nya...jangan anggap diri dah pro ok..haha...yelah tengok jer kotak tu whipping cream so semua jenis sama jer kan...haha...sengal-sengal..memang kompem pasni kena belajar buat benda-benda ni dengan orang-orang bertauliah..faham Cikma!!!...hehe


CIKMA : Lupa pulak resipi crepe ni...kena cari balik dalam pakcik google...hehe...kemudian ekk Cikma letak...

Khamis, 3 Januari 2013

Genting @ Genting Theme Park

Cerita berkurun yang dah lama bertangguh..Alhamdulillah sejak 2 hari ni boleh lah bernafas sikit..mula-mula masuk sekolah adalah sangat memenatkan..tapi macam biasa dapat handle dengan baik..jadual waktu pun sudah settle...tapi tak tahu le kalau ada lagi perubahan kan..emm

Kali pertama dalam hidup ni pergi naik Genting Highland..hambik ko!!!..kan..itulah dia Cikma..bukan kaki jalan dan juga kaki shopping..tapi kalau dapat dua-dua ni buat memang dah tak ingat orang lain...hehe..tak plan pun sebenarnya nak ke sana..time tu memang dah nak buka sekolah...di ajak dek adik dan suaminya ke sana..cakap kat dorang memang aku takde duit nak masuk taman tema tu..yelah costing mesti dalam ratus gak kan..gaji pulak masa tu belum masuk lagi..dorang cakap dorang belanja..emm..peluang depan mata kan..tapi masa tu pun Cikma masih belum beri kata putus nak pergi...last minute baru tergerak hati nak ke sana...

Balik hari ke..pergi pagi malam baru sampai rumah..kami ikut Kuala Kubu Bharu..nak kata jauh tak jugak rasanya..kami naik Genting Skyway..naik cable car nokk!!..haha..lepas gian tak dapat naik cable car kat Pulau Langkawi sebelum ni..so, dapat gak merasa bila naik Genting..memula gayat gak..pastu..ok jer...:)

Sampai je kat atas tu..memula memang tak nak main..konon nak tengok jer..lagipun ramai sungguh manusia..tu yang malas nak berbaris menunggu tu..tapi bila rasa rugi nya tak main sebab tiket pun sorang dalam RM 50.00...so try lah beberapa permainan kat situ..seperti biasa aku ni penakut sebenarnya nak main benda-benda yang agak mencabar ketakutan aku ni..tapi atas desakan naluri nak try...aku teruskan gak walaupun dalam hati..hehe..

Jakun, teruja, takut, heppi semua ada..walaupun dapat bermain 3 jenis permainan jer..tapi rasa sangat berbaloi..hujan pulak tu kan..jadinya susah sikit nak bergerak di tambah sejuk yang melampau kat atas tu..memang udah rasa kat overseas dah...:)..pihak pengurusan pun tak benarkan pengunjung main atas sebab-sebab keselamatan..ada dalam sejam jugak dorang hentikan operasi semua permainan dalam taman tema tu...

So, layan sikit gambar time di Taman Tema Genting...:)...Cikma sempat naik kapal aladin tu (erk..ntah namanyer apa), roller coaster dan space shoot...yang space shoot ni yang palinggggg aku rasa nak pengsan..aduhai..hilang rasa semangat kejap...time masa dia jatuhkan kami dari atas tu yang buat aku punya jantung nak berenti!!!hehe...yang paling Cikma kagum..budak 2 orang yang comel ni NANI dan INDAH..redah sejuk tu..kesian pun ada..si kecik INDAH balik ke rumah bertambah batuk dan selesema..aku pun terkena tempias yang sama....huhu..just rasa bertuah dorang...kecil-kecil dah dapat pergi Genting..compare ngan Mak Ngah dorang ni kan..dah masuk 31 tahun baru nak menjengah ke sana..alahai....:)






CIKMA : Kami sempat breakfast di kedai makan mak ayah Safee Sali di Tapah..hehe..dia takdelah kan..time tu rasanya dok sibuk main bola tuk Piala Suzuki..hehe...

Selasa, 1 Januari 2013

...2013...



Lambat nak ucap..SELAMAT TAHUN BARU 2013..huihhh...lagi 7 tahun nak ke tahun 2020...emm..rasa2nya adakah negara kita dah maju seperti yang di harapkan pada tahun 2020..harap-harap negara akan sentiasa berada dalam kelompok negara yang sentiasa bersaing ke depan...:)

Tahun 2013..masih di KL..mengharungi kerjaya sebagai pendidik di sini..emm..dah rasa sedikit bosan sebenarnya..tapi apakan daya..belum ada rezeki ingin berhijrah kembali ke kampung halaman..harapan juga agar tahun ni dapat bertukar ke sana..

Tahun 2013..cuma sedikit perubahan dalam kerjaya..Cikma mengajar di tahun 4..dulu 2 tahun mengajar di tahun 3...kali ni kembali ke tahap 2..emm...tak sangka sebenarnya..well...aku tak kisah sangat..dapat balik jumpa anak-anak didik Cikma tahun lepas...seronok lah deme...sebab Cikgu Akma mengajar balik dorang..hehe...

Tiada azam...sebab azam sudah di buat dulu2..masih ada lagi yang belum terazam dan di makbulkan...kita merancang kan..yang menentukan segalanya ALLAH SWT..cuma kita teruskan kehidupan kita agar lebih baik dan sentiasa di redhai dan di lindungi ALLAH SWT selalu.....:)

CIKMA : Tahun 4...emm...best gak..bersama rakan-rakan sejawat baru..erk..maksudnya team yang baru..memang itu yang Cikma nak..bukan apa..dah terlalu lama rasa mengajar di tahun yang sama memang bosan gak..rasa tak berkembang otak...betui tak!!!!.....renung-renungkan...:)

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails