IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Sabtu, 31 Mac 2012

Road and Trip - KELANTAN N TERENGGANU (14-16/03/12)....FINALE

Finale...lambat nak update lagi..awal tahun dah ada azam nak update satu entri sehari..tapi sekarang...aish!!!memang takde masa...macam Cikma cakap awal tahun..dari hujung tahun sampai sekarang..sibuk je memanjang...emm...think positive!!!itulah namanya kerja kan...hehe....layan sikit je lagi gambar di Kelantan dan Terengganu.....:)


MAK sibuk pilih periuk...



Pasar minggu di Jerteh







Pemandangan di R N R Titiwangsa..



Singgah di Masjid Ubudiah, Kuala Kangsar...



CIKMA : Seronok pergi bercuti...nak pergi lagi nanti..Insyaallah...kalau di murahkan rezeki dan di panjangkan umur...

Ahad, 25 Mac 2012

Road and Trip - KELANTAN N TERENGGANU (14-16/03/12)....PART 1

Salam dan sejahtera....hujung minggu yang sibuk..di penuhi dengan aktiviti berjalan-jalan mencari pasal!!!hehe...menghilangkan tekanan barangkali...dan selebihnya memenuhi aktiviti orang 'bujang' ni bersama kengkawan sebelum 'berdua' nanti...:)

Aktiviti hujung minggu ni nanti Cikma update kemudian...nak cerita mengenai perjalanan Cikma makan angin di Pantai Timur pada cuti sekolah hari tu...Alhamdulillah..lengkap sudah perjalanan Cikma mahu menjelajah Semenanjung Malaysia...kerana negeri KELANTAN ialah negeri yang pertama dan terakhir Cikma jelajah...lepas ni nak cukupkan satu Malaysia pulak...kenalah naik kapal terbang pulak kan...ke SABAH dan SARAWAK...:)

Kali pertama ke Kelantan...emm..memang waktu cuti sekolah sangatlah sibuk dan jammed...lebih-lebih lagi Cikma ke Pasar Besar Siti Khadijah...sehari suntuk di sana...memborong???emm..Cikma takdelah sangat..cuma MAK yang rasanya banyak ber'shopping' untuk anak-anak dan cucu-cucunya...

Kami tinggal di homestay di Jerteh, Terengganu..emm..kenapa di Jerteh??sebab situ kami boleh berjalan ke 2 negeri sekaligus...Cikma sempat jugak ke beberapa tempat di Terengganu..tengok pantai dan jugak ke Pasar Tani Besut...memborong jer kerjanya Cikma dan MAK...apa-apa pun seronok sebenarnya..yelah makan angin kan..asyik-asyik duk KL jer.pastu kerja kat sekolah tu bertimbun-timbun..jadi cuti sekolah lah adalah masa yang sesuai untuk menenangkan jiwa dan raga...betui kan???

So, layan beberapa keping gambar yang sempat ni snap...Cikma continue cerita nanti di Part 2 ekk....


Sarapan di GOPENG


Budak comel ni meragam time kami ikut jalan Simpang Pulai-Cameron Highlands..pening kot...tu sempat post tepi jalan ni...hehe

Anak manja MAK...ye ke??haha


Makan tengah hari di Gua Musang..


Singgah Masjid Hadhari Jerteh..tunggu orang amik kami ke Homestay di AMIR


Mak Ngah pun nak tangkap gambor gak...



Cari sarapan kat bandar Besut...pergi kejap tengok pantai...


Terbaekk!!!!nasi dagang original...


Nasi kerabu yang syok!!!

Budak ni kalo makan nak makan sendiri...layan jelah dik...


Menunggu my bro parking kereta sebelum enter to Pasar Besar Siti Khadijah..

CIKMA : Ye ke kalo nak harga murah kat Pasar Besar Siti Khadijah atau kat tempat2 lain di sekitar Pantai Timur ni kita kena bercakap loghat sana????

Khamis, 22 Mac 2012

STIIL IN LOVE (CNBLUE)




Suka lagu ni..walaupun tak faham satu pun bahasa Korea..daripada salah satu band rock Korea yang popular...CN BLUE...layan ekk...

CIKMA : Bila nak pergi Korea ni...hehe....

Ahad, 18 Mac 2012

Habis Sudah


Habis sudah...Salam dan sejahtera...terlalu lama meninggalkan blog sendiri...maaf...sibuk barangkali...bukan tiada idea..tetapi sibuk dengan aktiviti sendiri...

Cuti sekolah yang hanya seminggu...serasa sangatlah cepat...sekejap jer rasa cuti dan duduk di Diamond Bay..lama tidak menjenguk kampung halaman sendiri...seronok tidak terhingga..tapi Cikma sempat lah jugak menjengah ke bandar Teluk Intan..macam tak pernah ke sana kan!!!hehe...

Cuti jugak Cikma berkesempatan menghilangkan tension dan kesibukan di sekolah...tak buat pun satu kerja masa cuti..dan sempat cuti-cuti Malaysia..ke mana Cikma pergi...hehe..nanti Cikma tulis dalam blog..ok..

CIKMA : Markah untuk periksa budak-budak dah siap..kengkonon dan key-in dalam SAPS..tapi..haram tak buat pun time cuti..hehe...

Sabtu, 3 Mac 2012

MOA bersama rakyat

Mini MAHA...(Malaysia Agriculture,Horticulture and Agrotourism) di SKPI!!..yup..Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani mengadakan satu pameran dan event di padang SKPI...3 hari mulai semalam hingga esok...Cikma sempat ke sana siang tadi...tapi di sebabkan keadaan cuaca yang hujan sejak 2,3 hari ni..agak menyukarkan nak bergerak ke booth2..padang becak sesangat..maybe para peniaga yang bukak kiosk di situ pun rasa sangatlah kecewa...tapi nak buat macam mana..hujan rahmat daripada ALLAH SWT..mungkin last day esok...panas sampai ke petang.


Jemputan malam tadi..hujan...tak pergi ler...


Cikma beli ni....

CIKMA : Tak sabar nak gi MAHA tahun ni...:)

Jumaat, 2 Mac 2012

Kisah Ibu...

Cikma baca komen adik...tetiba rasa sangat bersalah, sebak dan dalam masa sama gembira.......



CIKMA : Patut MAK tepon pagi-pagi RABU aritu....maafkan angah ye MAK...memang angah sibuk...tapi itu bukan nya angah lupakan MAK dan ABAH kat Diamond Bay.....banyak benda yang berlaku sejak akhir2 ni....lagipun memang Cikma dah lama tak balik kampung...ada sebulan jugaklah tak balik...selalu 2 minggu sekali balik...emm...rupa-rupanya MAK rindukan jugak anaknya yang degil ni....:)

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails