IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Ahad, 30 Oktober 2011

The Lazy Song




Huhu....lama tak bersiaran...cuti u'lls...cuti jugak daripada membuat entri..seperti yang telah berlaku sejak seminggu dua ni..memang cuti Deepavali ni untuk merehatkan minda dan hati..wah!!!!.Alhamdulillah....sedikit perubahan..aku boleh lah hepi-hepi baik...cop!!!nak kurangkan sikit ler...sebab memasing sibuk kat sekolah sekarang...dah nak cuti panjang kan...kerja of coz akan bertimbun...macam-macam majlis akan menyusul di sekolah sepanjang bulan November nanti...so,...Cikma nak fokus dan dalam masa yang sama nak hepi-hepi (ada batas ok...)....kekeke...so, layankan lagu ni daripada my favorite artist Cikma...Bruno Mars....lagu MALAS!!!!(hehe...merangkap malas nak balik KL sebenarnya walaupun terpaksa balik dan minggu ni balik semula ke DIAMOND BAY untuk sambut HARI RAYA AIDILADHA...)...yehaaaa!!!!!!!.....:)


CIKMA : Nasihat dan pengalaman MAK dalam bidang pendidikan sepanjang hampir 34 tahun menjadi kekuatan dan pemangkin semangat aku....Syukur pada MU YA ALLAH kerana aku masih ada MAK yang memberi sokongan dan dorongan.....Semoga dipanjangkan umur MAK dan juga ABAH.....AMINNNNN.........................

Selasa, 25 Oktober 2011

Mesranya Niaga...

Salam dan sejahtera...wah!!!masih di KL....tapi kompem hari ni balik Diamond Bay...letih dan penat nak drive..so, rehat-rehatkan diri terlebih dahulu...:)

Letih...sebab Ahad lepas sekolah Cikma buat Hari Mesra Niaga...peh!!!jangan cakap ler penat camne...tapi yang syok...gerai Cikma iaitu Jumble Sale mendapat keuntungan lebih dari tahun lepas...kiranya ok lah kan...last-last tu Cikma lelong...harga memang murah...murah daripada kedai 1 Malaysia tu..promo kena lebih lah kan pada pengunjung yang datang...

So, seperti biasa aku sempat lah snap barang sekeping dua gambar pada Hari Mesra Niaga...dan seperti biasa jugak..tuan tanah punya kamera ini tiada dalam gambar...(takde ke sesapa nak amik gambo aku ni!!!)...ngee....layan.....



Sempat buat poster sendiri made by Cikma....cantik tak???


Gerai yang tak menang tangan...gerai air bancuh....:)








Cikma jual ni....





CIKMA : Ada lagi..tapi nanti aku upload dalam muka buku jer ekk.....:)

Sabtu, 22 Oktober 2011

Plants VS Zombies


Suka melayan games ni sekarang!!!..masyuk..hilang stress!!!tergelak sensorang....takut sensorang...rasa lagi best daripada ANGRY BIRD kot....yang ni mencabar jugak lah...huhu....takut...Zombi nak makan otak!!!!

CIKMA : Lama giler tak layan perangai budak-budak aku ni...hehe

Jumaat, 21 Oktober 2011

It's focus time...

Salam dan sejahtera...minggu yang sibuk dan sesak...paper exam jugak telah settle di tanda..syukur..murid-murid Cikma ada peningkatan terutama kelas 3 D...oklah kan...memang risau memikirkan budak-budak tu...tapi bila check markah...it's no bad sangatlah...nak kena bagi hadiah kat dorang ni...hehe....

Mind focus Cikma sekarang adalah untuk Hari Mesra Niaga pada hari Ahad ni...Cikma tahun ni di berikan tanggungjawab menjaga gerai Jumble Sale...ketua lagi u'lls......:)

Kalu ikutkan tahun lepas lagi mencabar rasanya...esok nak berniaga..hari ni baru beli barang...huhu..amik...biasalah...janji orang tu...kita ni pegang..tapi orang itu tidak mahu pegang...so, lantak lah kan..Cikma tak rugi mana pun kalau tak ambil barang orang tu...beli sendiri...jual...Alhamdulillah..untung tu masih ada untuk sekolah...tahun ni...kos punyalah sikit...sebab barang-barang tu atas sumbangan murid-murid...hanya nak letak harga je buat Cikma pening..almaklumlah..jarang ke pasar raya...nak survey2 prize ni memang bukan minat Cikma...asal ada jer barang nak beli aku rembat jer...hehe...

Diharap perjalanan sepanjang Hari Mesra Niaga SKPI akan lancar hendaknya...tak sabo nak balik kampung sebenarnya....rindu MAK, ABAH dan NANI.....menghilangkan letih di hati...emmm....Insyaallah kalau balik sini semula...maybe Cikma sudah ok sikit....thanks for all yang sudi memahami......cuma...kenkadang terasa jugak hati ni...kita dah biasa berbual, bercakap..tapi..entahlah...sampai bila Cikma sendiri tak tahu....lebih dari 3 hari tak tegur tu...rasa bersalah lah pulak....pening kepala pulak pikir...ego ker aku ni????



CIKMA : Hati ini lembut....senang sejuk...tapi...hati ini mudah terusik...mudah terasa...

Rabu, 19 Oktober 2011

bodoh ke bangang???

Woop...tajuk entri sengal kan...walapun korang dah tahu..tapi Cikma nak jugak letak dalam entri supaya kita boleh beringat di kemudian hari....

Video ni dah di paparkan di kaca televisyen, you tube dan jugak ramai yang dah tengok di fb dan sebagainya..apa korang rasa tengok video ni..rasa nak sepak terajang jer orang yang tak berperikemanusiaan ni....sanggup tengok dan bolayan jer....Ya ALLAH...dorang ni takde otak ker???





Satu lagi kes..yang ni kat Malaysia ok...Malaysia..korang negara lain...lebih atau sama jer...dah lah ko berzina...ko pegi pulak kelar bayi yang tak berdosa tu...bodoh ker???mak bapak ko tak ajar ke apa???tulah dia budak-budak sekarang...senang sangat bagi maruah diri tu pada jantan-jantan tak guna kat luar sana...syok kan...rasakan...ko jugak yang menanggung..lepas tu ko bunuh...aduhai...mana sifat manusia ko....mereka-mereka ini terutama nya budak remaja memang tak pernah nak pikir panjang....insaflah korang....



CIKMA : Mendoakan aku sentiasa dipelihara daripada perbuatan maksiat dan mendoakan agar bakal anak-anak aku menjadi anak yang soleh dan solehah....

Selasa, 18 Oktober 2011

Lebih baik diam...

Cikma lebih suka berdiam sekarang...letih sebenarnya...dan senang cerita..kepala masih stress...tolong..jangan ganggu Cikma ok....bukan tidak mahu berbual, bercakap atau pun sebagainya yang selalu aku buat...memandangkan masalah masih belum selesai aku tak nak bercakap...akan jadi timbul lagi masalah kalau aku buka mulut...

Terus terang aku terasa dan terkilan dengan beberapa individu....mudah berkata..tetapi bukan mudah nak menyelesaikan sesuatu masalah...masalah yang sebelum ni belum selesai..muncul pula isu lain...kepada yang membaca entri ini...terutama kawan yang bagi aku rapat sangat...aku pernah katakan dulu..jangan terlalu membenci seseorang hanya dengan beberapa perkara yang tidak di persetujui dan kesilapan yang pernah di lakukan...sampai warisnya pun nak di benci..cukup-cukuplah...tak puas hati cakap berdepan....terus terang...aku bukan sempurna, ko pun sama...dia pun sama...maaf...ko pernah cakap tak mahu bertaubat...tarik balik perkataan tu...sampai sekarang perkataan yang di sebut itu masih terngiang-ngiang dalam kepala aku..cukuplah...aku sayang ko sebagai kawan...tak salah aku bagi ko nasihat kan...mungkin ko terasa aku tak menegur ko..tapi aku tak nak berpura-pura menipu diri aku yang aku sangat terasa hati dengan ko....

Entri kali ni memang daripada lubuk hati Cikma...cukuplah...di luar sana memang tak tahu apa sebenarnya yang berlaku...kerana itu aku lebih suka berdiam diri....tetapi berdiam diri aku cukup membuatkan aku terseksa sebenarnya....kesihatan diri pun terganggu...meraih simpati ker kalo aku bercakap???tidak...cuma aku nak korang tahu..berdepan masalah-masalah ni memang membuatkan aku tidak menjadi diri aku sendiri....dan aku abaikan diri aku sendiri jugak....letih mental dan akhirnya fizikal aku terjejas....tolong....please dan aku merayu sesangat........



CIKMA : Terasa nak peluk MAK....:(.....

Isnin, 17 Oktober 2011

What's Your Number

Hujung minggu...melepaskan lelah dan letih sepanjang minggu yang agak 'teruk' i'll decide to going jalan-jalan...yup with my housmate...it's not really to watch this film...but to release my mind to forget everything...gosh!!!maybe not 100% but..it's working...:)


Nak kata cerita ni sangat best...tak pun...2/5 jer Cikma bagi...actually aku nak tengok cerita lain...tetapi di sebabkan dah full booked....so, Cikma dan housemate tengok ler cerita ni...nun jauh di Alamanda pergi tengok wayang...motif...memang nak keluar sebentar dari kawasan lingkungan Pandan Indah.....well...ok lah..sekadar nak cuci mata kan...(hensem hero cerita ni....hehe)....apa-apa pun...sedikit cool...but itu tidak menunjukkan Cikma dalam keadaan yang baik....hati masih berbekas dengan perkara yang tidak di sangka-sangka...cuma yang pasti...Cikma mahu jadi kuat semula...walaupun mengambil masa..tapi Cikma tahu di luar sana masih ramai yang memberi kekuatan, sokongan dan dorongan...terima kasih Cikma ucapkan....:)


CIKMA : Mamaijat n Kak Min....jangan risau2 tentang Cikma ekk..Insyaalllah Cikma akan kuat,ceria dan heppi seperti dulu-dulu..cuma menunggu masa dan detik sahaja....:)...luv u all.....

Sabtu, 15 Oktober 2011

Tiada duka yang abadi



Tiada duka yang abadi didunia
Tiada sepi merantaimu selamanya
Malam ‘kan berakhir, hari ‘kan berganti
Takdir hidup ‘kan dijalani

Tangis dan tawa nyanyian yang mengiringi
Hati yang rindu tanda cinta dijalanNYA
Namun ku percaya hati meyakini
Semua akan indah pada akhirnya

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki segala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini

Waktu berputar rembulan dan matahari
Bunga yang mekar akan layu akan mati
Malam ‘kan berakhir, hari ‘kan berganti
Takdir hidup ‘kan dijalani

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki segala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki segala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini
Harap ampunkan hamba-Mu ini



CIKMA : Kudrat ini tidak berdaya...namun aku percaya ALLAH SWT sentiasa bersamaku.....

Lemahnya aku...


Lemahnya aku....YA ALLAH...
Untuk menghadapi semua ini
Lemahnya aku....YA ALLAH
Untuk menerima dugaan ini
Lemahnya aku....YA ALLAH
Untuk mencari kekuatan diri

Lemahnya aku juga....
Kerana aku tidak berdaya
Lemahnya aku juga....
Kerana aku insan biasa
Lemahnya aku juga....
Kerana aku tidak istimewa

Lemah itu juga bagiku adalah kekuranganku
Lemah itu juga adalah kekhilafan aku
Lemah itu juga kerana itulah aku....
Sesungguhnya...segala kemungkinan itu tidak pernah aku duga
Tidak terlintas bagiku untuk terjadinya segala yang berlaku....
Namun aku mengharapkan akan ada yang sudi menjadi kekuatanku...
Untuk aku menghadapi semua perkara itu di depan mataku............


CIKMA : Diciptakan manusia itu dengan ada sifat yang lemah...

Jumaat, 14 Oktober 2011

Letih mental dan fizikal....


Salam dan sejahtera...lama tidak bersiaran..sori bebanyak...Cikma sangat sibuk sejak 2.3 hari ni....dan kerana itu aku sangat letih dan penat..mental dan fizikal....

Kalau dapat pergi tempat kat dalam gambar di atas tu..memang syok...tak sabar nak bercuti panjang...memang nak sangat berehat dan makan angin...melepaskan lelah dan letih sepanjang tahun ni...huh...dan alangkah best kalau dapat pergi melancong ke luar negara...menikmati musin dingin yang mengasyikkan...huhu....lupa segala masalah.....:)

Anyway...selagi belum boleh cuti....kerja...kerja...kerja....takpelah Cikma...kerja kita kan...tanggungjawab kita...so, layan......:)


CIKMA : Sangat kurang tidur....kerana sukar tidur 3,4 hari ni...

Selasa, 11 Oktober 2011

Rezeki....

Malam semalam...Alhamdulillah rezeki Cikma...rezeki makan yang tak putus-putus...ngee...patut badan ni tak mengecik...mengembang sesaja...huhu

Housemate telah belanja Cikma makan-makan di SECRET RECIPE sempena my birthday Ahad lepas...huhu..kenyang seh..walaupun lepas sekolah petang semalam aku dah makan nasi sikit...tapi perutku ini dapat menampung segala makanan yang telah di order....apa yang aku order....layan....aku godek gambar2 ni dalam Pakcik GOOGLE jer....:)


Choc cheese cake


Chicken Cordon Bleu


Choc sundae.....


Banyak kan aku makan....haha...memang syok..sungguh!!!mula nak makan kek jer...pastu dah housemate suruh makan tu makan ni...rasa yang ni..rasa yang tu...apa lagi pilih ler mana yang berkenan di hati...kekeke...orang nak belanja kan....:).....


CIKMA : Thanks bebanyak housemate!!!....nanti Cikma belanja pulak....:)...

Sengketa

Bersengketa kah kita???sedangkan apa yang di utarakan tidak lebih daripada pesanan dan nasihat.....bila diskusi telah berakhir maknanya cukup sampai di situ...jika redha dengan teguran itu..tidak perlu di bangkitkan lagi....satu hari nanti..Insyaallah.....jika ALLAH SWT izinkan....teguran, pandangan, kritikan dan nasihat yang di sampaikan akan menjadi pedoman dalam kehidupan kita....


Inikah aku, kawan?????adakah aku sekejam itu....

CIKMA : Satu yang aku minta daripada seorang kawan ini...kenapa perkara yang telah lama berlaku di ungkitkan kembali...jika dirimu benar....beritahulah kepada yang tidak tahu..buktikan ia...kerana BERANI KERANA BENAR.....jika diri ni tidak dapat menilai sikap manusia..ya...itu kesilapan diri yang lemah ini...namun, tidak salah membetulkan perkara yang orang lain nampak tetapi tidak di suarakan...berkata ku ini tidak kerana emosi..tetapi berkatanya aku ini kerana mahu melihat kawannya menerima segala kelemahan dan kekurangan diri.....manusia itu sendiri diciptakan lemah oleh ALLAH SWT...diciptakan manusia di dunia dengan segala dugaan dan ujian....di ciptakan akal dan fikiran untuk berfikir secara waras, di ciptakan hati untuk menyayangi dan di sayangi..tidak kira kawan atau lawan.....di ciptakan mulut dan suara untuk mengutarakan pendapat dan pandangan..dan di ciptakan pertemuan antara diri ini dan diri mu untuk menjadi kawan yang boleh memberi dan menerima....renung-renungkanlah wahai kawan ku...tidak sesal dalam diri ini bertemu dan berkawan dengan dirimu..mungkin betul apa yang dirimu katakan...diri ini tidak mengenali dirimu..tetapi aku cuba untuk mengenali diri mu tanpa sebarang syak.......

Isnin, 10 Oktober 2011

Count On Me

Salam dan sejahtera...Cikma suka lagu ni...menceritakan tentang erti sebuah persahabatan..it's so nice song...first time dengar..terus jatuh cinta....lebih-lebih lagi di nyanyikan oleh my favourite singer Bruno Mars...layan ekk...






CIKMA : Thanks for all my friend, sedara mara, rakan sejawat di SKPI yang wish bday pada Cikma....luv u all...

Ahad, 9 Oktober 2011

30


Salam dan sejahtera...udah 30 TAHUN Cikma hari ni..huhu...angka 3 di depan woo...sudah 30 tahun bernafas di muka bumi ALLAH SWT....syukur Alhamdulillah Allah SWT masih panjangkan umur ku untuk setahun lagi....

30 tahun aku hidup ni..masih banyak juga impian dan cita-cita yang belum terlaksana...setiap apa yang kita hajati...restu dan izinnya hanya daripada ALLAH SWT...yang paling utama aku bersyukur kerana dilahirkan dalam keluarga yang harmoni...punya ibu bapa dan adik-beradik yang sayang dan kasih kepadaku, memberi sokongan dan dorongan di kala susah dan senang.....:)

Mohon pada-MU YA ALLAH..semoga aku dipanjangkan umur, murah rezeki, berjaya dunia akhirat dan sentiasa dalam perlindunganMU....semoga aku jugak berbahagia bersama keluarga dan dipercepatkan jodoh..AMIN.........

CIKMA : Bila masuk angka 3 di depan ni..tetiba rasa letih dan penat jer...huhu...adakah ni kesan-kesan nak jadi tua????hehe....

Sabtu, 8 Oktober 2011

Diri saya dalam bulan OKTOBER

Nak tahu macam mana perangai Cikma (yang belum kenal lah)...boleh kenal melalui personaliti bulan Oktober..hasil kajian Dato' Dr Fazillah Kamsah....layan.....





OKTOBER

Suka sembang.
Suka orang yang sayang padanya.
Suka ambil jalan tengah.
Sangat menawan & sopan santun.
Kecantikan luar & dalam.
Tidak pandai berbohong & berpura-pura.
Mudah rasa simpati, baik dan pentingkan kawan.
Sentiasa berkawan.
Hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama.
Cepat marah.
Nampak macam pentingkan diri sendiri.
Tidak menolong orang kecuali diminta.
Suka melihat dari perspektifnya sendiri.
Tidak suka terima pandangan orang lain.
Emosi yang mudah terusik.
Suka berangan & pandai bercakap.
Emosi yang kelam kabut.
Daya firasat yang sangat kuat (terutamanya perempuan).
Suka melancong, bidang sastera & seni.
Pengasih, penyayang & lemah lembut.
Prihatin dalam percintaan.
Mudah terusik hati & cemburu.
Ambil berat tentang orang lain.

Suka kegiatan luar.
Orang yang adil.
Boros & mudah dipengaruhi persekitaran
Mudah patah semangat.




CIKMA : Ada kena mengena tak (pada sesapa yang kenal Cikma ler)..rasa-rasanya 60% ada dalam diri ni...emmm...

Jumaat, 7 Oktober 2011

Bulan Sibuk



Cari image untuk bulan OKTOBER..yang keluar banyak gambar daun-daun pokok maple yang berguguran..wah!!!!itu menandakan musim luruh telah tiba u'lls....dingin dan nyaman rasanya..wait!!!Cikma imagine jer lah...kita mana tau suasana dan cuaca musim luruh ni kan...tapi mesti best kan!!!!!

Bulan sibuk..yup..memang ya amat....hari ni di sekolah ada Perkhemahan Perdana selama 2 hari 1 malam...setiap tahun diadakan perkhemahan yang mengumpulkan 5 unit beruniform di sekolah...iaitu Pengakap, KRS, PBSM, Puteri Islam dan Tunas Puteri...Cikma ditugaskan dalam 3 sesi yang berlainan...iaitu menjadi emcee di Malam Kebudayaan, sesi tidur bersama murid-murid (biasalah cikgu bujang...itulah rutin biasa) dan tugasan di sesi terakhir perkhemahan (tugas pukul 1 until 3 petang)...confirm hujung minggu duduk rumah!!!hehe

Minggu depannya pulak ada Gotong Royong Perdana Sekolah...membersih dan mengemas apa yang patut di sekitar kawasan sekolah...hehe...sejak dua menjak ni kan sekolah SKPI tengah duk sibuk pulun cat kelas...kasi cantik mata memandang..kali ni area kawasan sekolah pulak nak bagi bersih.....ok per...tapi seperti biasa...confirm penat wooo....

Bulan peperiksaan akhir tahun jugak...kepada semua murid..bermula 17 Oktober..selama seminggu u'lls...aku tengah risau silibus tak habis...hehe...belasahlah labu...aku cuba kejar mana-mana tajuk yang tak habis...lepas tu aku bagi latih tubi tatabahasa jer...aku harap bebudak aku nanti boleh lah jawab periksa tu dengan baik...huh...risau ni..aku jugak dah settle buat kertas periksa Pendidikan Seni tahun 3...so, lega sikit lah...kertas lukisan pun dah di cop dan di kira...

Lepas periksa....Hari Mesra Niaga pulak menyusul...hah...perkara wajib setiap tahun...dan seperti tahun sebelum nya aku jadi ketua gerai...kali ni pegang ketua JUMBLE SALE...ermm...tak tahu nak buat apa...tak sempat nak bertanya ketua tahun sudah..nak tahu jugak perjalanan cerita nak berniaga untuk Jumble Sale ni...dengan kekuatan ahli hanya seramai 4 ORANG SAHAJA...aku hanya buat yang termampu...tengok macam mana..orang atas bagi aku banyak tu jer ahli...so, aku buat ala kadar jer (hehe..cakap jer ni...nanti karang aku yang terlebih dan beriya nak menjual!!!)...kekeke...belasah lah labu....tugas kita tanggungjawab kita....aku layan kan jer....

Lepas semua benda di atas selesai..barulah boleh bercuti panjang sedikit sempena Deepavali...huhu...itulah dia kerja jadi pendidik ni...sapa kata senang...meh sini aku nak suruh dia pulak jadi cikgu...rasa macam mana???kelat ke manis....huhu......

CIKMA : Ada satu hari di bulan OKTOBER ni yang aku suka....sangat suka...terlebih suka...sebab???hehe..cari sendiri.....:).....

Khamis, 6 Oktober 2011

Mesin Urut....


Benda yang buat aku sakit pinggang sekarang!!!!kalau di peratikan...Cikma sangat sukar untuk berjalan normal (control jalan wooo....)dan sekarang ni sangat susah untuk rukuk dengan elok...even duduk lama pun tak boleh...tidur jugak..selalunya Cikma suka tidur mengiring...tetapi terpaksa menukar posisi secara telentang....hoho....memang seksa!!!!!


Mesin urut aka nugabest ni adalah satu produk kesihatan yang berasal daripada KOREA SELATAN...motif membeli mesin urut ni..adalah daripada MAK yang selalu ulang alik ke satu tempat sesi rawatan urut dan terapi di DIAMOND BAY....sesi secara percuma itu memang MAK cakap banyak perubahannya..dari segi kesihatan tubuh badan dan perjalanan darah yang baik....dan MAK telah mengambil keputusan untuk membeli mesin NUGA BEST ni dengan tujuan kesihatan untuk satu keluarga...kui...kui..kui...

Hujung minggu lepas bila Cikma berkesempatan balik ke kampung..aku pun try test ler mesin ni...dah selalu sangat kan MAK cerita betapa best nya mesin urut ni...1 st time pakai ...ya...dapat rasa lah mesin ni urut tulang belakang aku ni...tahan sakit ler jugak...biasalah orang yang tak biasa berurut ni kan...especially mesin ni lebih kepada urutan tulang belakang....mula-mula rasa ok lah..esoknya tu aku tetiba rasa pinggang lain macam...mengadu kat MAK...MAK cakap itu effect permulaan guna mesin tu...aku buat lagi sekali..kengkonon boleh lah kurang sakit nya...alih-alih sampai sekarang sakit lagi....seksa woooo.....



Memang elok sebenarnya ada mesin-mesin urut cenggeni..tapi effect sakit tu yang tak tahan...aku harap dalam seminggu ni baiklah kot pinggang ni....kenkadang berjalan tu aku terpaksa pegang belakang pinggang aku ni bila time datang berdenyut-denyut ...udah rupa orang berjalan masa pantang pulak!!!huhu....kengkadang nak lawan sakit tu aku berjalan kaju-laju....kekeke...apa-apa pun lepas ni tak payahlah aku planning nak beli kerusi urut GINTELL pulak untuk famili....sebab dah ada NUGABEST ni....prize???Cikma cuma boleh bagitau memang orang macam aku ni tak mampu nak dapat benda cenggini!!!..tapi nak sihat punya pasal...biar berabis duit...jangan kedekut nak sihat...kan!!!!

CIKMA : Pengurus tempat MAK urut tu orang Korea...yang tak fasih langsung cakap BM dan BI...nasib ada instructor nya orang Cina yang translate percakapan pasangan suami isteri Korea tu...aku siap tanya MAK...dorang tu tak nak buat rombongan ke KOREA SELATAN ker....hehe...(aku kan memang teringin nak ke sana)..mana tau dapat tambang tiket murah kan...kalo pergi reramai kan boleh dapat murah...pakej....huhu

Selasa, 4 Oktober 2011

Kokoie..


Betul atau tidak ejaannya..salah satu pemanis mulut orang JAWA yang aku ingat dari kecil...selalu tengok arwah embah lanang aku minum KOKOIE ni terutamanya pada bulan puasa....campuran tepung gandum dan air..kemudian di uli...gunting kecil-kecil dan di rebus bersama halia dan gula....


Minuman ni juga ada khasiatnya...boleh buang angin satu badan!!!!sebab ada halia dalam tu...ok terus terang cakap Cikma tak berapa sangat dengan manisan ni...sikit-sikit jer rasa....ABAH teringin nak..jadinya hujung minggu lepas MAK buatkan....kalau ada sesapa nak cuba..silalah...sedap kalau masuk peti ais....:)


CIKMA : Angin satu badan...ermm...silalah minum KOKOIE ini.....huhu....

Isnin, 3 Oktober 2011

Budak Brutal!!!




Salam dan sejahtera...yaaa...kenapa Cikma panggil budak dalam gambar ni budak brutal???sebab perangai budak ni memang cenggitu..kecik-kecik dah brutal!!!huhu...ngikut perangai MAK NGAH dia...hehe....

Dah nak 9 bulan budak comel aka NANI ni...cepat betul masa berlalu...balik DIAMOND BAY jer memang pasti jumpa dia....aduhai...budak ini sangat tangkas merangkak, menjerit, marah, dan kuat melalak beserta kuat makan!!!hambik ko...semua dia ada...haha....kalau datang angin kus-kus dia...ya ampun...satu kawasan perumahan dengar suara dia...sekarang dah pandai lawan kita balik....Cikma menjerit...dia pun menjerit sama....siap di kejang-kejangkan badan dia tu...jerit sampai nak terkeluar anak tekak...Cikma suka sakat si NANI ni...sampai kena marah lah dengan MAK...kesian tengok sampai takde suara budak tu..kekeke...jahat kan Cikma ni...:)


Apa-apa pun..si NANI ni memang banyak beza karektornya berbanding AMALIN...kalau AMALIN tu aku kena layan dengan penuh lemah lembut, tapi dengan NANI...Cikma memang layan dia ganas sikit...hehe...yang pasti...CIKMA sangat sayang kedua-duanya.....:)...moga jadi anak yang solehah untuk kedua orang tuamu...........................:)

CIKMA : Suka tengok NANI gelak....COMEL SANGAT!!!!!....macam MAK NGAH dia....haha.......

Ahad, 2 Oktober 2011

Makan-makan lagi di SKPI....

Salam dan sejahtera..yup...minggu makan lagi...Alhamdulillah...rezeki yang di berikan oleh ALLAH SWT...Cikma hanya mampu berdoa agar rakan-rakan sejawat di SKPI sentiasa di murahkan rezeki.....masih ada lagi yang mengundang ke rumah sempena makan-makan ni..tapi Cikma mintak maaf bebanyak kerana minggu ni Cikma bercuti di kampung halaman AKA Diamond Bay....huhu.....

Hari Jumaat lepas...bilik guru lama (kami ada 2 bilik guru sebenarnya di SKPI) adakan sedikit jamuan makan-makan....Cikma di tugaskan (hehe...diarahkan sebenarnya...haha..) untuk beli aiskrim...buat koktail....itu jelah yang mampu Cikma beli...yang lain tu bawa masakan masing-masing...tempah pun ada....so, sempat lah snap barang sekeping dua gambar..seperti biasa tuan tanah punya kamera ini tiada di dalam gambar.....:)














Cikma kempunan makan nasi dagang...akhirnya dapat u'lls....:)


CIKMA : Rezeki makan murah tahun ni....Alhamdulillah.....:)

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails