IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Rabu, 30 Mac 2011

Sayur Campur Baby Kailan


Lambatnya update!!!..huhu sibuk u'lls...hari ni hantar budak ke SK Taman Tasik ada pertandingan bercerita peringkat zon Ampang...aku pulak minggu ni kena settle kan kerja apa-apa yang patut sebelum bertolak balik ke DIAMOND BAY hujung minggu ni...kena bagi beberapa kerja kepada guru yang akan gantikan aku selama sebulan...lama oooooo...jadi kenalah  bersiap sedia kan...:)

Sempat masak hujung minggu lalu di rumah...malas sebenarnya..tengah malas memang aku tak nak masak..tapi terpaksa jugak sebab MAK dah suruh..sayur-sayur dalam peti sejuk tu dah nak ala-ala layu kan..sayang pulak kalau di buang...adik ipar beli di Cameron Highlands..sedap tu kan...tu yang kena jugak masak sayur tu..lagi-lagi ada sayur Baby Kailan (ni MAK yang bagi nama...tak tau lah kalau ada nama lain..)..tu yang masak tu...sedap wei...adik ipar beli jugak tomato ceri..yang tu sedap makan macam tu jer...aku makan macam kacang jer..abis sekejap satu peket...baik untuk kulit muka tau!!!..:)



CIKMA : Sempat jugak buat TIRAMISU lagi..kekeke.............:)

Sabtu, 26 Mac 2011

Unexpected!!!

Salam dah sejahtera...Cikma kat DIAMOND BAY!!!yaaaaaa...bukan ke baru balik minggu lepas kan???huhu..biasalah...tanggungjawab...malas sebenarnya nak balik...tapi terpaksa balik coz adik Cikma yang suruh bawak semua barangnya ke KL semula...dia sepanjang minggu ni kena buat PBS (Pengalaman Berasaskan Sekolah) di kampung..so segala barang yang di bawak ke Diomond Bay ni terpaksalah dibawa oleh Cikma...takkan nak bawak pakai motor mamat tu pulak kan!!!emmmmmmm..

Semalam...emm..memang tak di jangka pun..unexpected..dalam masa sama heppi tidak terkira..dan dalam diam risau tu pun ada...emmm.....tapinya lebih kepada heppi sekarang ni..hehe...bersyukur lah kerana di pilih kan...pengalaman pertama pulak tu...sepanjang jadi pendidik nilah (dah dekat 4 tahun) belum le pernah di beri kursus selama itu...dah ler tengok tajuk nya pun panjang ya amat...nampak kursus yang sangat besar..melibatkan seluruh guru dari negeri Selangor baik sek. men dan sek. ren....

Yang tak di jangka tu....tempat kursus tu........dekat DIAMOND BAY u'lls.....haha....itu yang aku heppi giler gaban ni...kalau dari rumah Cikma dalam 15 minit dah sampai...4 minggu tau!!!..kiranya sebulan aku dekat kampung..YEHAA!!!!!!...so, pasni...haruslah aku orang paling bahagia sebab dapat duduk di umah dengan MAK dan ABAH...save jugak budget aku bulan depan...kursus tu di adakan pada 4 hingga 30 April 2011 ni...so, kepada kengkawan sejawat di SKPI....adios ekk.......minggu ni jelah Cikma ada kat school...next week saturday..aku dah takde kat KL..........gelak sekali lagi...HAHAHA.................:)


CIKMA : Kursus mengenai MBMMBI (cikgu-cikgu taulah apa makna menda alah ni...:)

Selasa, 22 Mac 2011

TIRAMISU


Yaaaa...sangat berbangga kerana akhirnya berjaya jugak buat TIRAMISU ni...punyalah nak sangat makan kan...terjahlah mana-mana blog yang dapat bagi resipi yang sangat simple dan murah untuk buat Tiramisu ni...

Ambil resipi daripada kekanda ku ni...Kak Mas ...macam biasa..dah lama simpan...baru sekarang dapat buat..motif???of coz tunggu cuti sekolah dan tengah ada ongkosnya....kalau takde duit..camne nak beli bahan-bahannye kan...:)

Dalam tiramisu ni, Cikma tak gunakan kek...tapi guna roti yang di panggil Lady Finger Bread..ada di jual kat kedai-kedai buat kek ni....nak guna mascrapone cheese, tak mampu...jadi just guna cream cheese jer.. (dalam resipi ni pun guna cheese yang sama)...so, layan-layankan resipi nya ekk.........:)

Bahan-bahan :

250 gm cream cheese
200 ml whipping cream
1/2 cawan gula castor
1 sudu makan nescafe (dibancuh dengan satu cawan air panas)
sedikit serbuk koko
roti Lady Fingers

Cara-cara :

1) Putar cream cheese, whipping cream dan gula hingga kembang
2) Rendam sebentar roti lady finger dalam bancuhan nescafe tadi (tak perlu lama, roti ni cepat kembang) dan susun di dalam bekas.
3) Letakkan adunan yang di putar tadi pada atas susunan roti.
4) Letakkan serbuk koko.
5) Ulangi langkah 2,3 dan 4 sehingga habis.
6) Simpan dalam peti sejuk lebih kurang 5-6 jam sebelum di makan...Selamat Mencuba....:)





CIKMA : 2 bekas aku buat masa cuti aritu...famili suka bangat!!!!wah!!!..Cikma suka2 hati.....:)

Isnin, 21 Mac 2011

Baked Cheese Cake


Cikma dapat resipi ni dari kawan Cikma, Finnie...sebelum ni pun dia yang bagi resipi Kek Nestum, kali ni bila tengok dia letak gambar kek keju ni dalam FB..mulalah aku nak try..sebab..bahan nya yang mudah di cari selain kos nya yang tidak mahal mana...jadi..tapi based kek ni peroi sikit Cikma buat..maybe kena lebih sikit melting butter nya...takpe kan..first trial...lepas ni dah taulah macam mana nak buat kan....

Layan-layan resipi Baked Cheese Cake ni ekk...SELAMAT MENCUBA....:)

Bahan-bahan :

250gm cream cheese 
200ml plain yogurt
2 sudu lemon @ 1 sudu kecik esen vanila (sedap lg esen vanila) lemon nnt masam)
3 sudu besar tepung gandum
2 biji telur
90g gula icing

biskut base;
210gm biskut marie
butter cair secukupnya



Cara-cara :

1. panaskan oven 170 degree.
2. sapu loyang 8 inci dengan butter atau alas dgn aluminium foil.
3. masukkan semua bahan2 dlm blender.mix biar jd cream.
4. campurkan biskut marie yg dah diblend halus dgn butter yg cair (tekan biskut utk dijadikan base sampai rata dalam loyang)
5. masukkan cream td atas biskut base tu. dan bakar selama 40-45 min.pakai api bawah.
6.setelah hampir masak atau lepas 30 min letak aluminium foil atas cheese cake taknak bg hangus.
7. kuarkan lepas masak. sejukkan dalam peti ais...





CIKMA : Memasak...hobi utama i ok!!!..selain berblog lah ekkk....:)

Ahad, 20 Mac 2011

Coklat Chip Muffin


Salam dan sejahtera, ambil resipi ni daripada Kak Rose dah lama sangat ambil resipi ni..rasanya last year, tapi baru sekarang dapat buat...emm...boleh tahan...sedap gak (puji diri sendiri ke apa ni???)hehe...adik-beradik sangatlah suka...maybe sebab coklat chip nya yang sangat banyak dalam adunan....senang sangat buatnya..Cikma letak resipi nyer ekk........:)

Bahan-bahan :
  • 250gm tepung
  • 2 sudu teh baking powder
  • 1/2 sudu teh soda bikarbonat
  • 2 sudu besar serbuk koko
  • 175gm gula
  • 150gm coklat cip
  • 250ml susu segar
  • 90ml minyak
  • 1 biji telur A
  • 1 sudu teh esen vanilla 
Cara-cara :

1. Gaul semua bahan kering dalam satu mangkuk.
2. Gaul bahan basah dalam mangkuk lain dan masukkan campuran bahan kering tadi. gaul rata, masukkan coklat cip, gaul lagi.
3. Letak dalam papercup. Bakar selama 20 ke 25 minit...SELAMAT MENCUBA.......... 



CIKMA : 2 resipi lagi akan menyusul..........:)wah!!!..cuti ni memang masak jer..skill dah lama tak asah kan.....:)

Sabtu, 19 Mac 2011

Majlis Berendoi dan Kesyukuran ALIN dan SYAHZA

Alhamdulillah...selesai sudah Majlis Berendoi dan Kesyukuran ALIN dan SYAHZA pada Khamis lepas...penat jugak walaupun majlis kecil jer...ni Cikma kena jadi segala tukang yang ada..tukang masak ok..huhu...tukang kemas..dan macam-macam tukang lagi..tapi tak pe...ada bantuan adik-beradik dan ipar duai...:)

Like a princess...2 budak comel tu lah...ada cakap kembar, hehe...ye ke muka depa tu sama???yang pasti dua-dua sangatlah comel hari tu...siap pakai gaun pink lagi...hadiah daripada OPAH dan EMBAH dorang...so, sini ada lah sedikit gambar sepanjang majlis hari tu...




My little PRINCESS...


Kak Alin buat apa ngan Adik Syahza tu????







Alin keletihan....


Syahza dah botak!!!

CIKMA : Heppi tengok dorang sihat.........:)

Jumaat, 18 Mac 2011

Kek Cawan Oren


Cikma ada watermark baru..kekeke...ok tak???pendek sikit dari yang asal....cantik kan..hehe..CIKMA TERRITORY...sesuai banget...

Penat kenduri tak abis lagi...gambar kenduri majlis berendoi dan kesyukuran ALIN dan SYAHZA nanti Cikma uplaod ekk...

Ni resipi berbelas tahun MAK simpan...dari kawan dia rasanya...dulu MAK selalu buat kek cawan oren ni...tapi MAK letak dalam paper cup yang kecil...memang sedap...time kenduri untuk ALIN dan SYAHZA semalam Cikma ditugaskan (diberi tugasan..hehe)...untuk buat cup cake orange ni...senang ker buatnya...campak-campak dalam bowl...hehe..try ekkk resipi ni...pasti tak rugi....:)

Bahan-bahan :

4 cawan tepung gandum
2 sudu kecil baking powder
1 sudu kecil sodium bicarbonat
6 biji telur gred A
1/2 cawan jus buahan campuran Sunkist
2 cawan gula
1 cawan minyak jagung
1 sudu kecil esen vanilla

Cara-cara :

1) Semua bahan kering di satukan (ayak)
2) Pukul semua bahan basah.
3) Masukkan bahan kering pada adunan sedikit demi sedikit. Kacau sebati dan rata.
4) Masukkan adunan dalam paper cup. Bakar dalam masa 30 minit (atau kekuningan)


CIKMA : Next recipe...emmm...tungguuuuuuuuuu:)

Rabu, 16 Mac 2011

Khas untuk ALIN dan SYAHZA

Yup...memang khas..esok...emm...hari busy Cikma ok...rumah Cikma ada buat sikit kenduri kesyukuran dan berendoi untuk ALIN dan SYAHZA...jadinya memang 2,3 hari ni duk pulun di dapur...memasak apa yang patut...huhu...jangan tak caya..macam-macam benda nak di masak..nanti-nanti Cikma letak dalam blog ok!!!

Sebelum cuti sekolah lepas...sempat jugak aku diarahkan oleh MAK untuk buat kad jemputan...wah!!!siap kad lagi...huhu...walaupun masa tu sangatlah malas...tapi tak nak tengok MAK merajuk...aku pun buat kan lah...ala...guna Publisher jer...kami ni tak pandai nak pakai perisian lain...so, itu ajelah yang termampu....

Meh tengok jap hasil kerja Cikma yang tak sampai sejam tu...huhu....:)




Full pictures..

CIKMA : Simple jer...ok kan???........:)

Selasa, 15 Mac 2011

Puding Jelly Swiss Roll


Nampak tak watermark Cikma tu...grrr...hehe...ok tak??ciput ler pulak..janji dapat letak kan....ok per...Cikma guna perisian ACD See jer...edit text jer...emm...kalo buat perisian lain???rasanya ok kan???ce para blogger bagi suggest kat Cikma ni..benda-benda ni baru buat aku...tengok gambo orang lain ada...aku pun nak gak..tapi..emm...tolong ekk!!!

Pot luck hari terakhir persekolahan aritu..emm...di atas permintaan..permintaan ker???hehe...ni dia resepinya...SELAMAT MENCUBA....

Resepi Puding Jelly Swiss Roll :

1 gulung swiss roll (perisa apa-apa pun boleh..tapi better perisa Coffee)
1 peket ais jelly
1 tin susu cair
1 tin koktail buahan
3 sudu tepung jagung
gula
air

Cara-cara :

Bahagian bawah :

Lapiskan swiss roll secara rapat.

Bahagian tengah :

Letakkan koktail buah-buahan (ambil buahnya sahaja)
Masakkan susu cair, tepung jagung dan sedikit gula..biar sedikit pekat, kemudian tuangkan ke atas buahan tadi...pastikan campuran ini beku sebelum ke langkah seterusnya...

Bahagian atas :

Masakkan serbuk jelly ais bersama gula (ikut suka), sirap koktail buah-buahan dan sedikit air (kandungan air mengikut kuantiti jelly ais. Tambahkan pewarna merah.
Tuangkan campuran jelly ais ke atas bahan-bahan sebelumnya..Sejukkan di dalam peti sejuk sebelum di makan....



Cikma letak dalam bekas kecil...senang kengkawan nak makan..:)

CIKMA : Puan besar suka!!!...:)

Isnin, 14 Mac 2011

MAK rasa heppi

Memang MAK Cikma rasa heppi..mana taknya..dah bersara u'lls...hehe...bila aku tanya pada dia apa perasaan MAK lepas dah bersara ni..jawab MAK...seronok..tapi mesti teringat jugak apa yang dah di lalui sepanjang 34 tahun perkhidmatannya dalam bidang pendidikan...yang penting...hari Jumaat lepas...satu hari yang bersejarah buat MAK..mana taknya...Sambutan Majlis Persaraan Mak sangatlah meriah dan havoc (walaupun aku takde masa tu..tapi aku memang dapat rasa kemeriahannya)...:)

Sehari suntuk di habiskan untuk majlis tu..kiranya anak-anak murid tak belajar lah masa tu..yang best..majlis tu dihadiri oleh Pegawai Pelajaran Daerah Hilir Perak u'lls...hah...jangan tak caya..MAK guru biasa jer..tapi yang datang..hambik..PPD u'lls....hehe...siap bekas guru besar sekolah MAK pun datang...hah..yang aku tau lah kalau persaraan Guru Besar jer PPD datang...hehe..bangga giler aku....:)

Aku tanya MAK...nangis tak???lerr..hehe...soalan ntah apa-apa kan...of coz ler nangis..betui tak???nak berucap tu..MAK kata tersekat-sekat jugaklah...lagi-lagi dorang tayang slaid tentang MAK sambil diiringi lagu Pelangi Petang...mana tak MAK tersedu sedan....:)

Hadiah...hah...banyak u'lls...dah macam Sambutan Hari Guru...balik ke rumah...di hantar ok..siap naik kereta vintage lagi..huhu...glamer MAK!!!...(gambar dalam handset adik..tak sempat ler nak upload..huhu)..tapi takpe...nengok jap gambor yang sempat aku amik...









CIKMA : Proud to be mum's daughter...:)

Ahad, 13 Mac 2011

Bila Kuasa ALLAH SWT mengatasi segalanya...

















Masih belum terlambat Cikma nak ucapkan takziah kepada semua warga negara Matahari Terbit, Jepun di atas malapetaka yang berlaku...bila kuasa ALLAH SWT mengatasi segalanya...MAHA SUCI ALLAH...bila sesuatu perkara terjadi atas kuasaNYA..memang tiada yang dapat menghalang...KUN FAYA KUN..maka jadi, jadilah ia (ayat-82 surah Yasin)....


CIKMA : Semoga warganegara Malaysia yang berada di sana selamat hendaknya....terbaru yang Cikma dengar..laporan gegaran bukan 8.0 tetapi 9.0 pada skala ricther..antara ke-4 yang terkuat di dunia...ALLAHUAKHBAR...

AMALIN - 7 1/2 BULAN


Salam dan sejahtera..haha...amik...gambor paling cool daripada AMALIN...hehe...buat rambut pacak ok!!!..ni semua MAK NGAH dan PAK SU yang mengerjakannya..hehe...ALIN suka jer.......:)

Alhamdulillah....AMALIN sihat-sihat je...jangan tak tahu..dah ada tumbuh gigi 2 batang...belah bawah..dah nampak ketara jugak gignya tu....sekarang ni pun..memang ALIN suka mengigit...lepas tu sensitif pulak...kita pegang dagu dan mulut dia tak bagi...mula nak mengamuk jer...tapi Cikma suka jer tengok dia macam tu...hehe.......

ALIN pun macam nak-nak meniarap...punggungnya dah lepas..tapi tang kaki jer belum...mungkin dalam 2-3 minggu boleh kot...apa-apa pun..Cikma sentiasa berdoa ALIN sihat sejahtera dan di berikan kekuatan selalu.....MAK NGAH LUV ALIN!!!!!!!!muah muah......:)


Geram arr pipi ALIN!!!huhu


Pergi ALAMANDA..singgah TOY R US..suka naa ALIN dengan teddy bear..tak takut pun...suka sungguh dia....MAK NGAH nak beli, tapi tengok prize..huhu...nanti2 lah beli..MAK NGAH kumpul duit dulu ekk...hehe


 With TRUMPET!!


Renungan mata yang emmmmm...:)

CIKMA : Ikut muka sapa ALIN ni ekk???comel bangat ler...Ikut muka MAK NGAH dia ni kot!!!!haha.....

Jumaat, 11 Mac 2011

HARI TERAKHIR

Yup..hari terakhir sesi persekolahan...esok..bermulalah cuti persekolahan bagi sesi pertengahan penggal 1...jam menunjukkan pukul 1.30 pagi waktu tempatan...masih belum tidur..tetapi mata semakin layu..macam mana pun kena upadate jugak blog hari ni...hehe...

Baru selesai memasak dessert...motif masak pepagi buta???hari ni ada pot luck untuk sesi petang...khas untuk bilik guru baru jer...huhu...Cikma dan housemate prepare buat dessert...emm...Puding Jeli Swiss Roll...emmm..sedap seh..nanti Cikma upload gambar dan resepinya sekali...simple jer buat...pot luck ni jugak di buat kira ala-ala untuk menutup sesi terakhir persekolahan lah...just untuk makan-makan...ok per...hari tu aku dah join pot luck sesi pagi...sekarang plak join pulak pot luck sesi petang...seronok jugak kan...jadi orang dua alam ni..hehe....

Hari terakhir jugak untuk MAK...emm..macam mana ekk perasaan MAK bila hari ni merupakan hari terakhir kaki nya melangkah ke sekolah...hari terakhir MAK memberikan ilmu kepada anak-anak muridnya...hari terakhir MAK bergelar seorang guru...hari terakhir MAK bersama rakan sejawatan yang sama-sama susah dan senang...emm...macam mana ekk..aku pun tak boleh nak bayangkan...dah seminggu lebih sebenarnya tak call MAK...terlupa jer nak call...aku just nak tanya apa perasaan MAK apabila kena melepaskan kerjaya MAK sebagai seorang pendidik yang dipegangnya hampir 34 tahun....bagi aku...dah tentu sedih kan...hiba...terharu...dan pelbagai lagi perasaan yang terpendam dalam hati MAK.......kalau aku jadi MAK...haruslah aku jugak akan punyai perasaan yang sama...:(

Apa-apa pun...aku lega..MAK dah boleh rehat di rumah lepas ni..tak perlu terburu-buru ke sana sini...nak kejar kerja di rumah dan sekolah...ada masa untuk ABAH dan juga cucu-cucu...harap jugak yang MAK akan sentiasa sihat dan dipanjangkan umur...:)...kepada MAK...SELAMAT BERSARA...dan sentiasa hidup di bawah lindungan ALLAH SWT...JASA MAK kepada anak-anak didik MAK tiada bandingan...hanya ALLAH SWT yang mampu membalasnya....................:)



CIKMA : Satu jer yang buat aku ralat...TAK PERNAH tengok MAK mengajar anak-anak muridnya..rasa teringin sangat nak tengok...tapi takde rezeki...:(....SELAMAT BERCUTI kepada semua!!!!!....

Khamis, 10 Mac 2011

10 B tangani STRESS

Jangan stress-stress...bak kata aku untuk diri sendiri...apa-apa masalah...just cool jer...layankan jer...yang penting aku tahun ni akan cuba hepi dan hepi...kalau stress pun...emmm...rasanya semua dah tau kan kalau perangai Cikma tengah moody...stress ler tu kan!!!hehe...apa-apa pun...aku nak share sikit tips 10 B untuk menangani stress...sangat mudah dan senang di amalkan...cuba-cuba dari sekarang ekkk!!!!....

Amalkan tips mudah tangani stres serta merta...Amalkan 10B :

1. Bertenang

Bertenang boleh membantu mengurangkan stres dengan menghentikan kitaran stres di peringkat permulaan.

2. Bernafas secara dalam

Pernafasan melalui abdomen adalah cara pernafasan terbaik, kita bernafas dengan lebih perlahan, panjang dan lebih dalam.

3. Berkata : Relakslah (ni selalu aku guna sekarang!!!..emmm nampak hasilnya....)

Kata-kata ini sedikit sebanyak dapat membantu mententeramkan perasaan dan mengurangkan stres.

4. Beribadat

Berzikir, berdoa dan beribadat memberi sokongan emosi dan melegakan perasaan.

5. Berkongsi perasaan/masalah dengan seseorang

Perasaan/ masalah adalah sesuatu yang tak sepatutnya dipendam, sebaliknya harus dikongsi dengan orang yang dipercayai seperti bercakap dengan ahli keluarga atau kawan-kawan. berkongsi perasaan/ masalah akan melegakan dan mengurangkan stres dalam diri.

6. Berurut

Dalam keadaan stres, otot-otot di leher, kepala dan bahu akan tegang tanpa disedari. Berurut (leher, bahu, kepala, kaki) boleh melegakan otot dan melancarkan perjalanan darah.

7. Berehat & mendengar muzik

Berehat sambil mendengar muzik yang lembut akan menenangkan fikiran.

8. Beriadah

Aktiviti riadah seperti berkelah, berenang, mendaki bukit/gunung, berkhemah, melakukan hobi atau aktiviti yang disukai boleh menenangkan fikiran dan mengurangkan stres.

9. Bersenam

Bersenam dapat meningkatkan pengeluaran hormon endorfin, dan akan mengurangkan ketegangan otot dan stres.

10. Berfikiran Positif

Berfikiran positif ialah melihat kebaikan dalam mana-mana situasi bersifat negatif. Tumpukan kepada perkara yang baik dan apa yang boleh dilakukan dalam situasi tersebut.






Tak nak letak gambo orang stress...jadi Cikma letak gambo cantik ni...biar cool sikit kan!!!



CIKMA : Selawat nabi banyak-banyak...Insyaallah hilang stress kita...:)..lagi satu amalkan makan coklat...boleh buat kita tenang sikit.....


Selasa, 8 Mac 2011

PIBG SKPI sesi 2011

Yaaa...Cikma sanagt bosan ok pada hari Sabtu minggu lepas...macam biasa..kalau dah namanya mesyuarat PIBG...emmm...memang sangat boring..boleh???hehe...boleh saja kan......:)..Cikma bahagian persembahan...jadinya persembahan dah abis awal...tu yang tersangat lah boring...

Kerana boring ya amat...ntah apa-apa gambo ok snap...so, korang layan lah ekk gambar-gamabr ni..siap edit lagi...ok per....layan.....


Mula-mula..letak gambar baik-baik dulu...tu tengah Dato' Seri Ong Tee Keat berucap ....


Cikgu-cikgu yang tengah concentrate..


Dah mula bosan...snap gambor ala-ala profesional....peh!!menjadi ker???


Dah mula snap gambar iklan..belilah beg jenama GIOSSARDI....:)...kekeke...


D...for..."DONKEY"?????.......


TIME IS GOLD..(tunggu masa nak blah ni!!!!)


Sebelum blah...kita makan dulu!!!..kekeke.........:)


CIKMA : AJK Guru PIBG sesi 2011...harus ker????

Ahad, 6 Mac 2011

Sambutan MAULIDUR RASUL peringkat SKPI 2011



Hanya sempat snap 2 keping gambar...motif??Cikma bahagian makanan murid..so, kami-kami yang terpaksa masukkan nasi tomato dalam polistrin di sekolah..yang lain semua dah pergi ke dewan MPAJ tu...hanya dapat tengok lepas semua dah settle di kantin...oklah kan...sempat jugak aku tengok persembahan nasyid daripada kelas 3 AMANAH...kelas Cikma ok!!!..cuma tak puas hati..anak-anak aku suara macam tak keluar sangat..dah pegang mikrofon pun suara tak dengar...yang dengar lead vokal jer...kesian kan anak-anak aku tu..nervous kot...huhu...

Apa-apa pun...emmm....well...tak tahu nak cakap apa...sentap ker si dia..hanya ALLAH SWT jer yang tahu...aku???macam biasa jer...hehe........

CIKMA : Berjalan seperti biasa...cakap seperti biasa....makan???????huhu...kena control....(ada kena mengena ker????huhu)

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails