IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Jumaat, 25 Februari 2011

Pot Luck versi....

Salam dan sejahtera...sangat kenyang...Alhamdulillah...terima kasih tidak terhingga buat kakak-kakak ku yang masih mengingati Cikma...walaupun dah tak mengajar tahun 1 lagi...pot luck yang sangat best!!!...hanya agar-agar Milo yang sempat Cikma bawak tadi ke sekolah....

Pizza, speghetti, pulut kuning dan rendang ayam, tou fu fa, krim brulle, dadih, roti sardin dan manisan...yaaa...memang kenyang ya amat...seronok sebenarnya dapat jumpa mereka di waktu sesi pagi ni...kelakar pun ada...harap lepas ni..kalau ada pot luck...jangan lupa ajak Cikma...nanti Cikma masak le yang lebih best lagi..kekekeke......


CIKMA : Pot Luck versi...kenang-kenangan.......:)

Khamis, 24 Februari 2011

Bersyukur.....

Alhamdulillah....bersyukur sangat...dapat jumpa MAK...hati jadi lega sikit...apa-apa pun..memang Cikma suruh MAK berehat di rumah...MC sampai hari ni....itu pun MAK cakap lama sangat MC nya...takut kengkawan kena relief kelas MAK...risau budak-budak tak belajar....aishhh...aku dah mula membebel...MAK risau sangat benda-benda macam tu....biarlah dorang yang settlekan kat sekolah...dah nak pencen MAK tu..tapi benda-benda macam ni memang MAK ambil kisah...itu sebab aku sangat bangga dengan MAK sebab sebagai seorang guru yang berdedikasi seperti MAK lah yang menjadi contoh kepada guru-guru yang lain...dan MAK aku akui sebagai idola aku dalam bidang pendidikan......

Apa-apa pun...hujung minggu ni aku tetap akan balik sekali lagi ke Diamond Bay...tengok MAK dan temankan MAK dan ABAH ke kenduri akikah untuk SYAHZA....tak bagi dorang drive...biar aku je yang pegang stereng kereta itu.........


CIKMA : Semoga MAK dan ABAH panjang umur......

Isnin, 21 Februari 2011

ALLAH SWT masih panjangkan usia MAK

Salam dan sejahtera....hari yang agak kelam kabut bagi aku...buat kerja semua tak kena...akhirnya aku decide untuk balik DIAMOND BAY..mak Cikma terbabit dalam kemalangan kereta petang semalam...dapat tahu malam tadi...kalau ikut memang nak balik semalam...tapi ALONG cakap biarlah hari siang....

Mula...macam taknak balik..sebab memang hujung minggu aku nak balik sana...lagipun mak tak masuk hospital cuma dapat MC jer...tapi entah kenapa rasa susah hati tu ada...MAK tak pernah accident sebelum ni...kami adik beradik kat sini memang rasa sangatlah risau...dan akhirnya lepas pikir panjang aku balik jugak ke kampung with my bro...

Dapar CRK sehari...Rabu pagi aku kena bertolak balik ke KL...dah janji dengan penyelia petang aku akan balik mengajar hari tu...Sabtu ni aku balik lagi ke DIAMOND BAY balik....

Macam mana MAK boleh accident...ABAH bagitau MAK mungkin tengah bawak laju masa tu...dan MAK pun akui dia bawak kereta laju kerana nak kejar waktu solat Zohor katanya...MAK balik kampung sebab nak tengok saudara kahwin dan nak mengajak mak  dan bapa saudara untuk kenduri naik buai AMALIN dan SYAZA masa cuti sekolah nanti...lepas tu MAK ada mintak air penawar untuk SYAZA sebab dia selalu menangis...entah macam mana...botol air yang MAK letak di sebelah duduk penumpang depan terjatuh ke bawah...dan masa tu lah MAK nak betulkan botol tu..MAK tak dapat nak kawal kereta...kereta MAK rempunh tiang letrik dan kereta masuk ke parit....

Tiang letrik patah dan nasib kereta masuk ke tepi parit...kalau ke tengah parit...aku tak tau nak cakap apa...tapi air parit dah masuk dalam kereta...MAK dapat keluar sebab sebelah kiri kereta yang masuk ke dalam parit...dan nasib jugak masa kejadian tu ada kereta lain di belakang MAK..orang tu lah yang tolong MAK naik ke atas.....

Kejadian tu jugak masih berdekatan dengan kawasan kampung MAK..jadinya dapat lah jugak orang kampung menghulurkan bantuan..bapa saudara dan mak saudara serta anak buah MAK pun sempat ke tempat kejadian...ABAH datang dari rumah dan terus bawak mak ke hospital...MAK alami cedera ringan...cuma MAK cakap dia sakit dada..maybe hentakan daripada stereng kereta..darah tinggi MAK naik sangat tinggi...masih terkejut dengan apa yang berlaku.........

Bila ABAH cakap kereta Kelisa MAK rosak teruk...dengan tiang letrik patah...memang ALLAH SWT masih panjangkan umur MAK ....kalau tidak...aku pun tak boleh nak bayangkan macam mana...ABAH memang dah larang MAK daripada pergi kenduri tu..satunya sebab MAK pergi sorang..ABAH memang dah tak boleh nak pergi sebab dah tak larat...tapi MAK masih nak jugak pergi...bila pikir balik...benda ni memang nak jadi...dah tertulis ALLAH SWT yang MAHA MENGETAHUI dan MAHA BERKUASA..semua yang berlaku ada sebab dan akibat...memang aku bersyukur sangat MAK takde apa-apa...esok...aku nak bawak MAK ke klinik..MAK mengadu badan dan rasa sakit...ada beberapa kesan lebam...aku memang nak mintak doktor tu bagi MC lagi pada MAK..setakat sehari MC...apa lah sangat...kepada para blogger...doakan MAK cepat sembuh dan sentiasa sihat sejahtera......


CIKMA : Sedih.....:(.........

Sabtu, 19 Februari 2011

Kena pergi school

Yup...kena pergi school...sebab....ada penyampaian hadiah untuk bekas murid-murid tahun 6 anjuran UMNO cawangan mana ntah...Cikma kena tolong dalam bahagian persembahan...nasib rasanya tak lama...boleh ler blah lepas persembahan habis kan...so,..........selamat pergi school ye Cikma....next week....harap takde apa-apa...sebab aku nak balik DIAMOND BAY....ada aktiviti ker....aku ignore jer ekk....


CIKMA : Nak balik KLANG...jumpa AMALIN...yehaaaa!!!!!!!

Jumaat, 18 Februari 2011

Jalan-jalan pusing N9...

Yaaaa........cuti Maulidur Rasul aritu aku pergi berjalan-jalan...motif  berjalan walaupun sehari..emmm....tak nak duduk rumah pada cuti itu...motif lagi???segan sebab housemate buat reunion kengkawan lama dia...jadinya aku yang tak kenal sorang pun daripada kawan-kawan housemate tu...kenalah keluar sekejap...bagi dorang enjoy reunion itu....takpe-takpe...Cikma tak kisah....:)

Ok..ke mana aku pergi...yaaa...dokek jo den poie...kek Nogori Sembilan yo...(buruk naa bunyi loghat nogori tu Cikma oiii...)...saja je sebenarnya...plan hanyalah cuma nak tengok wayang dan main boling dengan my bro and aweknye di JJ Seremban 2..tapi dua-dua plan tu tak jadi...sebabnya...wayang tengah tayang cerita tak best dan pusat boling kat JJ  tu penuh dengan orang...kena tunggu turn pulak kalau nak main...jadinya...aku just jalan-jalan pusing satu JJ tu dan temankan my bro beli barang-barang dia.....

Dah penat berjalan satu JJ...aku berjalan pulak ke Seremban lama...dan singgah kat Taman Tasik Seremban...makan-makan dan rehat-rehat...sekejap je pun...lepas tu barulah bawak dorang ke maktab tempat aku dapat ilmu dalam bidang pendidikan ni...Institut Perguruan Raja Melewar....saja je pun...tengok-tengok keadaan maktab aku tu...masih macam dulu...adalah yang berubah sikit-sikit....aku tunjukkan pada adik aku tu tempat-tempat angahnya ni belajar dan tinggal di maktab tu...yup...sedikit sebanyak memang aku teringat balik kisah aku dan kenangan aku di maktab...seronok dan membahagiakan........:)

Lepas singgah sekejap kat IPRM tu..aku pergi pulak kawasan Ampangan...ingat adalah pasar malam..tapi takde pulak...tak teringat aku bila hari yang sebenarnya pasar malam Ampangan tu bukak...aku nak cari bubur nasi yang paling aku suka kat pasar malam tu....kalau dulu masa belajar kat IPRM, tiap kali pergi pasar tu memang menu aku cari bubur nasi tulah...memang sedap...

Lepas Ampangan...aku terus ke Paroi...my bro katanya nak tau mana letaknya Stadium Paroi...tempat match skuad bola sepak Negeri Sembilan dan skuad negeri lain...taklah singgah lalu tepi jer...ingat lepas tu nak balik KL...plan hati nak ikut Highway LEKAS...terus pulak muncul dalam kepala otak ni nak singgah NILAI pulak...singgahlah sekejap kat sana....tak lah lama mana...beli barang sikit pastu balik...sampai KL  malam jugaklah...memang sehari suntuk berjalan...rasanya macam satu Negeri Sembilan tu aku jelajah...tu pun nasib tak bawak adik aku ke PD...kalau tak...rasanya tak balik aku ke KL....haha...mintak MC pulak nanti...hehe...:)


CIKMA : Gambar?????nanti aku upload ekk...tak banyak pun.....:)...sampai sekarang penat berjalan tak hilang lagi...kalau dapat pergi spa ni..memang syok!!!!lenguh-lenguh dah badan ni...adoiii.....:)

Khamis, 17 Februari 2011

REUNION...PART 2

Haritu Cikma dah tunjukkan area bekas sekolah rendah aku ni..kali ni...Cikma letak pulak gambar-gambar yang sempat di snap serta gambar yang aku bagi kredit pada member yang jadi tukang amik gambar kiteorang yang konon-konon macam supermodel tak bertauliah...thanks again...aku cilok jap gambar ni untuk letak dalam blog ekk....jangan marah yeee........:)


Ada gaya model tak kiteorang ni???....:)


Gaya di pinggiran kaki lima...hehe


Pandang mana tu???????


Walaupun panas...posing tetap ala model!!!


Dorang suruh aku jadi cikgu time ni..konon2 aku ajar depa...tapi...hehe...macam biasa...dah letih nak berlakon jadi cikgu...cukup-cukuplah aku kat sekolah jer...:)..depan kawan..huhu...malu cheq!!!!!


Sekelas ngan aku...6 Hijau...kesemuanya bujang...motif tak kawin lagi????..emm...no komen...haha...(thanks...kredit tuk Aziem Helme Photography...)


Sempat posing kat tempat duduk aku di kelas 6 Hijau..:)


Posing di Menara Condong Teluk Intan...aku dok sibuk melayan anak member yang sangat cute!!!! (kredit to Aziem Helme Photography)


CIKMA : Teruskan perjuangan wahai rakan-rakanku...semoga success selalu...:)

Jumaat, 11 Februari 2011

REUNION...part 1

Sempat pergi reunion kawan-kawan lama masa cuti CNY aritu...kawan-kawan sekolah rendah yang hampir berbelas tahun tak jumpa...yaaaa....Cikma cuma kenal beberapa kerat jer...yang lain...lost memory..huhu...sorry arr kepada rakan-rakan tu...tapi aku rasa pun dorang tak ingat aku jugak...almaklum...aku bukan budak glamour kat sekolah rendah dulu....:)

Layan-layan dulu view kawasan sekolah rendah Cikma yang bagi aku sangat cantik dan lain daripada berbelas tahun dahulu...bila jejak kaki ke sana...rasa semua memori zaman sekolah rendah terimbas dalam fikiran aku...meh-meh layan.....:)


Always....BE THE BEST!!!!


Tapak perhimpunan...


Laluan Utama




Pavilion...ingat kat KL jer ada PAVILION..kat sekolah aku ni dah berbelas tahun dah ada tempat lepak paling syok!!!ngeee....




Kolam ikan...tempat main dan lepak Cikma kat sekolah...syok wooo...:)

CIKMA : Zaman sekolah yang best!!!!

Khamis, 10 Februari 2011

Puas Hati???

Yup...sedang rasa puas hati...statement syok yang pernah aku tulis...dah lama rasanya aku ni tak buat perangai alal-ala mak tiri kat sekolah..tapi kali ni...yaaa.....senyap satu kelas...bukan satu tapi 2 kelas sekaligus....huhu...

Dah lama aku simpan..macam biasa...aku memang selalu peratikan gelagat dan perangai murid-murid aku ni..mula-mula hafal nama dorang..pastu peratikan perangai dorang...last sekali...bagi hempuk sekali dua..(wah!!!ganas ko Cikma..)..bukan lah aku ni nak melempang anak orang sesuka hati..ada sebab bila aku ni dah naik angin...dah lama tahan sebenarnya...jadi bila dah ada peluang depan mata..memang Cikma takkan lepas ler...

Bukan sekali dua sorang murid aku ni buat perangai..dah banyak kali bagi amaran, nasihat..tapi tak nak dengar..sampai satu tahap kalau tak nak buat kerja yang aku suruh...baik berambus dari kelas...time tu jer muka seposen...lepas tu tak sampai 2,3 hari buat balik perangai poyo dan biadap tu....aku kalo dah bagi peluang tapi tak nak guna..memang kirim salam lah...kena lah budak tu dengan laser mulut Cikma dan tangan sekali...satu kelas senyap...tak dengar apa-apa pun walaupun bunyi kerusi dan meja....tak pernah ok sejak aku masuk mengajar awal tahun aku buat macam tu...memang aku tunggu masa je nak tunjuk kat budak-budak tu perangai sebenar aku...

Kelas lagi satu pun sama...memang budak ni takde bawak masalah besar pada aku..tapi bila kerja yang di buat macam melepas batuk di tangga dan tak siap...apa lagi mengamuk lah Cikma...kelas pandai ok!!!itu yang Cikma hangin le sangat....menangis budak tu aku kerjakan...senyap satu kelas...memang dorang tak pernah tengok aku segarang tu...kali ni memang aku tak bagi peluang...sukati korang nak pikir Cikgu Akma ni macam mana lepas ni...dan aku juga....dah boleh nak sound-sound sorang budak ISTIMEWA ni...kena jugak sedas semalam....senyap terus dan muka jangan cakaplah..terus monyok....aku peduli apa kalau dia nak report pada dot dot dot itu......(kepada yang tahu...paham-pahamkan sendiri)...dah banyak kali bagi peluang...kali ni  tiada maaf bagimu...nak masuk kelas pandai..buat kerja mesti macam budak pandai...kalau tak..baik ko pergi kelas last sekali...baru tau!!!!!..................

CIKMA : Puas giler rasa dapat marah....lega sungguh!!!!...huhuhu......lama beb tahan marah...dekat 2 bulan tuh!!!pecah rekod aku kat sekolah ni...haha......

Rabu, 9 Februari 2011

NUR SYAHZANANI

Yaaa......ehem-ehem...bertuah siapa yang jadi anak saudara Cikma...umur tak sampai setahun dah boleh masuk blog u'lls...haha...glamor u....satu Malaysia dapat tengok dan sebahagian negara luar pun boleh tengok (kepada blogger daripada luar negara...Cikma ucapkan thanks a lot!!!!)....kalah MAK NGAH dia ni...kekeke....

Anak saudara Cikma yang ke-2...Cahaya Permaisuri..aka..NUR SYAHZANANI...dah masuk 2 minggu dah baby kecil kesayangan aku ni...Alhamdulillah...dia sihat...jandis dia pun dah kurang...comfirm raut wajah memang sah anak bapak!!!sebijik dok muka ayah nya...tang mulut je ikut mulut mak nya....adik Cikma pun sihat alhamdulillah...menjalani kaedah berpantang di rumah dan di pantau oleh MAK aku....

Si kecil ni memang kuat tidur...kalau aku angkat ke, cium ke...buat tak tahu jer...tidur lena lagi...tapi bila time lapar, nak mandi, nak pakai baju...ya ampun...vokal range tahap Mariah Carey u'lls...nyaring ya amat....MAK aku siap cakap...ni ikut suara MAK NGAH lah tu...aduhai...bila bab-bab vokal tinggi dan nyaring ni semua bagi kat aku ekk!!!..amik ajelah Cikma oiit!!!...kekeke....at least...ada jugak pewaris vokal range tinggi nanti dalam famili aku!!!!hehe....

Meh-meh tengok wajah si kecil kesayangan aku ni...........:)





Senyuman paling menawan drpd Syahza...:)..

CIKMA : Nak lagi anak saudara...best2...:)...

Selasa, 8 Februari 2011

Sup Ayam


Dengan rasa rendah diri...Cikma hanya sempat masak sup ayam jer cuti tahun baru Cina hari tu...motif satu resipi....rumah aku hanya masak masakan berpantang jer...jadinya yang kami-kami kat rumah pun makan masakan orang tengah dalam berpantang ni...layan je lah..sedap jugak kalau sekali sekala makan masakan ala-ala memanaskan diri sendiri...kekeke....

Pedas sikit u'lls sup ayam Cikma ni...terlebih lada hitam...syok bila tengah merenjis lada hitam dalam periuk...sukatan melebihi had...time makan...ya ampun...keringat peluh menitik-nitik tahan kepedasan yang agak tidak melampau (ape ke benda ko merepek ni Cikma oii!!!...:)...tapi yang pasti...sup ayam aku paling aku rasa menjadi...haha...angkat bakul sendiri ekk Cikma!!!....


CIKMA : Cerita REUNION sekolah rendah...nanti Cikma upload gambo ekk.......:)

Sabtu, 5 Februari 2011

Ada yang di beli kat IKEA...

Kekeke...cerita IKEA lagi..seperti yang di janjikan...inilah barang-barang keperluan yang aku beli kat IKEA minggu lepas...tak banyak mana dan tak mahal mana...untuk kegunaan sendiri dan rumah...bila dah beli sekali...rasa nak beli untuk kali kedua...huhu...nama pun perempuan...cukup-cukuplah tu Cikma oiii...dah banyak belanja bulan ni...simpan-simpan duit tu...ok....:)...meh-meh layan apa yang aku beli untuk kali pertamanya di IKEA...........


Yaaaaa.....murah-murah u'lls...i like..suka bowl tu..besar..boleh letak spegheti nanti..:)


Plastik cover bilik air Cikma...masalah setiap kali mandi habis air keluar ke dapur..banjir jadinya..so memang kena beli benda alah ni...


Cantik tak???tiap kali mandi mesti tengok cover plastik ni...cantik bilik air aku...kekeke


Cop-cop!!!..meja ni aku tak beli kat IKEA...Tesco Ampang jer...cadang nak cari kat IKEA..tapi tengok harga ok kat Tesco...terus aku amik....:)


CIKMA : Kalau lah ada rumah sendiri....lagi best kan!!!macam-macam nanti nak di beli...hehehe....

Khamis, 3 Februari 2011

Bila Cikma pergi IKEA...


Bila Cikma pergi IKEA untuk kali pertama???emmm..tahun lepas ok...itu pun nasib ada member nak mengajak aku pergi sana..kalau tak sampai sekarang aku tak pergi lagi...pelik kan???huhu....

Kali pertama pergi...aku just tengok-tengok jer...tak tahu apa nak di beli (sebenarnya masa tu pun fulus takde..kekeke)...aku nengok jelah orang-orang beli...kali pertama kan..tentulah tak tahu apakah bendanya IKEA ni...yang aku tahu tempat orang beli barang-barang perhiasan rumah...aku pulak bila orang selalu nak pergi IKEA ni...aku dapat rasa yang depa ni semua orang kaya...bila tanya beli baragn hiasan rumah ni kat mana...semua kata kat IKEA...dan aku secara automatiknya akan kata...kaya korang ekk!!!..betui..tak tipu..bila Cikma pergi sana...rasa macam orang kaya jer yang sesuai pergi tempat macam tu..orang yang macam aku ni...emm...setakat kedai perabot biasa jer aku jenguk dan sanggup untuk membelinya...rasa diri sangatlah kolot...biasalah...aku ni orang kampung..:)...huhu....

Bila kali kedua aku pergi IKEA???adalah minggu lepas ok!!..seumur hidup baru pergi 2 kali ke IKEA tu..haha..gelakkan Cikma semua!!!!betui..tak tipu tau...memang aku bukan kaki jalan..tapi kalau ada orang nak bawak aku pergi...nanti bila orang tanya dah pernah pergi IKEA ke...so, dengan rasa bangga aku akan bagitau dah pernah pergi tau!!!hahaha..gelak besar..:)

Kali kedua ke IKEA...baru Cikma berani beli barang-barang kat IKEA tu...nasib ada housemate yang kaki jalan dan kaki shopping serta kaki layan orang macam aku ni...dia siap bagitau kita kena pandai pilih barang kat IKEA ni...ada barang yang mahal dan ada barang yang murah..taulah kan tempatnya ala-ala besarlah jugak...so, dialah yang tolong tunjukkan mana tempat barang-barang keperluan rumah yang ala-ala Cikma boleh beli...memanglah tak sangka ada yang barang sangat lah murah dan berpatutan dengan harganya serta kualiti barang...emmm...lepas ni mind Cikma kena lah bertukar ekk...jangan ingat barang IKEA semuanya mahal-mahal..ada yang murah tau (wah!!!promote IKEA lah pulak aku ni..hehe)...dan bukan orang kaya-raya je yang pergi tempat tu...tapi orang yang berkemampuan dan bersederhana macam Cikma ni boleh lah pergi...huhu.........

Apa yang Cikma beli di IKEA....nanti aku continue dalam part 2....(hah!!!ada part ker???kekeke)....layannnn............

CIKMA : Satu kisah semasa kali pertama ke IKEA...seorang pakcik...taknak masuk tandas kat IKEA tu sebab kotor sangat!!!...katanyalah....tapi bila aku jenguk ke tandas tu...emm...takdelah sangat kotornya...bersih je aku tengok...bau pun takdelah busuk sangat...aku masuk ok jer....dalam hati aku...sah-sah pakcik tu orang kaya...dah tau tu tandas awam...takkan nak jadi tandas kat rumah sendirikan....paham-paham jelah.....orang kaya...orang kaya....emmm.....kalau ada hampas-hampas orang yang bertaburan kat lantai tu..memang sah-sah ler kotor ya amat...tapi aku rasa ok jer tandas tu...emmm(sekali lagi..)...orang kaya...orang kaya.........:)

Rabu, 2 Februari 2011

Tak Sabar!!!

Yaaaaa........memang tengah tak sabar ni...nak balik kampung u'lls...hehe...baru nak bercuti kan...rasanya orang-orang yang duduk KL ni dah lama balik kampung..sejak last week lagi...tapi aku dan yang lain yang sama waktu dengannya baru nak bertolak balik...cuti Tahun Baru Cina tahun ni cuma 5 hari sahaja...sekolah aku amik cuti peristiwa sahaja...tapi kira oklah kan...lama lah jugak tu...kalau yang kerja area KL...dorang dah boleh cuti sejak semalam sebab ada cuti Hari Wilayah..budak-budak sekolah ada yang dah cuti sebab dorang ambil cuti berganti..emm...memang bestlah sangat kalau nak cuti kan...tapi karang dah abis cuti...ya amat liatnya nak kerja balik...emmm....

Apa Cikma nak buat masa cuti di kampung???emmm...rasanya duduk rumah jer kot..melayan my new niece...hehe...CAHAYA PERMAISURI (cari makna dalam bahasa Melayu nya ye puan2 dan tuan2..:)..)lepas tu nak memasak...lama betul tak keluarkan skill memasak ni...sejak duduk rumah sewa baru ni..memang tak berkesempatan nak memasak...baru pun beli barang dapur hujung minggu lalu...jadinya kalau nak memasak kat rumah baru ni jawabnya lepas cuti Tahun Baru Cina ni lah....:)

Well...kepada semua warga Malaysia...Selamat Bercuti dan kepada penganut agama Buddha dan kaum Cina...Happy Chinese New Year....!!!!



CIKMA : Cuti adalah sangat BEST!!

Selasa, 1 Februari 2011

DECO LAGI!!!


Deco lagi...yup...gila mendecor rumah sendiri ni...aku dan housemate sekali lagi mendecor rumah..memang rasa dah macam ALICE IN WONDERLAND pulak rumah Cikma ni...ngeee....ok kan...bila masuk rumah dah macam taman bunga...ni baru separuh...belum semua lagi...kalau buat semua pelusuk rumah ni nanti dah macam hutan simpan pulak!!!kekeke...lantaklah..janji cantik kan!!!!


Ni kami lekat kat pintu rumah...

CIKMA : Kali pertama beli barang di IKEA...apa yang Cikma beli..emm...tungguuuu.......nanti Cikma bagitau ekk!!!

Catatan Popular

MY LISTED

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails