IKUT BLOG NI

Pelawat blog

Pray for them...Pray for GAZA

Pray for them...Pray for GAZA

Rabu, 30 Disember 2009

Selamat tinggal 2009....Selamat datang 2010

Dalam tempoh lebih sedikit dr 24 jam tahun 2009 akan melabuhkan tirainyer....dan hadirlah tahun 2010 yang bagi aku membawa sinar yg baik dari tahun 2009.......

For sure aku pun nak membina semangat baru dari segi kerjaya sbg pendidik...dan juga my personel life..(huhu...ni lain kali aku citer ekk!!)..bg aku ader lagi yg blum aku capai terutama dlm menjadi pendidik yg berdedikasi...tp adakalanya aku ni kalo wat keje kena ikut mood...kalo ikut mood baik...baiklah aku...keje pun slalunye siap arr...x tangguh2..tp kalo mood x baik...sume keje x buat...wat dono jer...tido lagi bagus...

Tahun 2009 jgak mencatatkan pelbagai kenangan manis dan manis...huhu....yg pahit tu aku maleh nak kenang...wat sakit otak jer....jadi ape2 sajer yg akan berlaku thn 2010 ni aku akan anggap bhw semua nya akan jadi kenangan manis bagi aku.....

Aku gak berharap agar di beri kesihatan yg baik utk memudahkan aku menyelesaikan tugasan yg diamanahkan...dan juga dpt menambah amal ibadat aku...dan yg penting dpt aku membalas jasa dan budi kedua org tua aku.....tgh kte2 sihat nilah patut jga org tua kte kan...kalo skit...camno ler nak jaga depa...

So...aku pun rase ape yg aku buat thn ni akan dpt jadi pengajaran dan pengalaman pade aku tuk thn 2010...thn ke-3 aku sbg pendidik mematangkan aku utk memberi yg terbaik kpd sekolah..kpd pentadbir sek n rakan2 sejawat aku....so...aku berharap sgt mereka2 yg berada di sekeliling aku pun punya pemikiran yg sme ngan aku...menjadi yg terbaik dr yg terdahulu..............SELAMAT MENYAMBUT THN 2010.......

CIKMA : 2010 aku 29...emm ble ek agak2 nyer aku ni naik pelamin...huhu..

Ahad, 27 Disember 2009

My Favourite Songs...

Arini aku nak kongsi beberapa lirik lagu kegemaran aku.....nak amik video klip kt u-tube lamo benar nak tunggu..(sbnrnyer x tau..huhu..x pe nnti nak blajo arr...)

HELLO ( LIONEL RICHIE )

I've been alone with you inside my mind
And in my dreams I've kissed your lips a thousand times
I sometimes see you pass outside my door
Hello, is it me you're looking for ?

I can see it in your eyes
I can see it in your smile
You're all I've ever wanted
And my arms are open wide
Cause you know just what to say
And you know just what to do
And I want to tell you so much
I love you

I long to see the sunlight in your hair
And tell you time to time again
How much I care
Sometimes I feel my heart will overflow
Hello, I've just got to let you know

Cause I wonder where you are
And I wonder what you do
Are you somewhere feeling lonely, or is
Someone loving you
Tell me how to win your heart
For I haven't got a clue
But let me start by saying
I love you...

MY ALL ( MARIAH CAREY )

I'm thinking of you

in my sleepless solitude tonight
if it's wrong to love you
then my heart won't let me be right
cause I'm drowned in you
and I won't pull trough
without you by my side
I'd give my all to have
just one more night with you
I'd risk my life to have
your body next to mine
cause I can't let go on
living in the memory of your song
I'd give my all for your love tonight

Baby can you feel me
imagining I'm looking in your eyes
I can see you clearly
vividly emblazoned in my mind
and yet you're so far
like a distant star
I'm wishing on tonight

I'd give my all to have
just one more night with you
I'd risk my life to have
your body next to mine
cause I can't let go on
living in the memory of your song
I'd give my all for your love tonight

I'd give my all to have
just one more night with you
I'd risk my life to have
your body next to mine
cause I can't let go on
living in the memory of your song

I'd give my all for your love tonight
give my all for your love
tonight...

HARD TO SAY I'M SORRY ( CHICAGO )

Everybody needs a little time away

I heard her say
From each other

Even lovers need a holiday
Far away
From each other

Hold me now
It's hard for me to say I'm sorry
I just want you to stay

After all that we've been through
I will make it up to you
I promise to
And after all that's been said and done
You're just the part of me I can't let go

Couldn't stand to be kept away
Just for the day
From your body

Wouldn't wanna be swept away
Far away
From the one that I love

Hold me now
It's hard for me to say I'm sorry
I just want you to know

Hold me now
I really want to tell you I'm sorry
I could never let you go

After all that we've been through
I will make it up to you
I promise to

And after all that's been said and done
You're just the part of me I can't let go

After all that we've been through
I will make it up to you
I promise to
You're gonna be the lucky one

When we get there gonna jump in the air
No one'll see us 'cause there's nobody there
After all, you know we really don't care
Hold on, I'm gonna take you there

YOU'RE MY EVERYTHING ( SANTA ESMERALDA )

You're my everything

The sun shines above you make the blue bird sing
The star that twinkle way up in the sky
Tell me I'm in love

( 1 )
When I kiss your lips
I feel the roaring thunder to my finger tips
And all the while my head is in the spin
Deep within I'm in love

( chorus )
You're my everything
And nothing really matter what the love you bring
You're my everything
To see you in the morning with those big brown eyes
You're my everything
Forever and the day I need you close to me
You're my everything
You never have to worry never fear
Coz I'm in near

For my everything
I left up from the land and see the sky above
I swim within her ocean sweet and warm
There no strong my love
( repeat chorus )

When I hold your tight
And nothing that can harm you in a lonely night
I'll come to you and keep you safe and warm
There no storm my love
( repeat 1 )

La..la..la..la...la..la..la...

You're my everything
the sunshine above you make the blue bird sing
The star that twinkle way up in the sky
Tell me I'm in love

When I kiss you lips
I feel the roaring thunder to my finger tip
Deep within I'm in love

You're my everything
And nothing really matter
You 're my everything
To see you in the morning with those big brown eye
You're my

KNIFE ( ROCKWELL )

You touched my life

With your softness in the night
My wish was your command
Until you ran

Out of love
I tell myself I'm free
Got the chance of livin' just for me
No need to hurry home
Now that you're gone

CHORUS:

Knife
Cuts like a knife
How will I ever heal
I'm so deeply wounded
Knife
Cuts like a knife
You cut away the heart of my life

When I pretend
Wear a smile to fool my dearest friends
I wonder if they know
It's just a show

I'm on a stage
Day and night I go through my charades
But how can I disguise
What's in my eyes

REPEAT CHORUS

Oh, oh
Oh, oh, oh, oh
Oh, oh, oh, oh
Oh...

I've tried and tried
Blocking out the pain I feel inside
The pain of wanting you
Wanting you.......

KILLING ME SOFTLY ( THE FUGEES )

Strumming my pain with his fingers

Singing my life with his words
Killing me softly with his song
Killing me softly with his song
Telling my whole life with his words
Killing me softly, with his song


I heard he sang a good song, I heard he had a style
And so I came to see him, and listen for a while.
And there he was, this young boy, a stranger to my eyes

Strumming my pain with his fingers (one time)
Singing my life with his words (two times)
Killing me softly with his song
Killing me softly with his song
Telling my whole life with his words
Killing me softly, with his song

I felt all flushed with fever, embarrassed by the crowd
I felt he found my letters, and read each one out loud
I prayed that he would finish, but he just kept right on

Strumming my pain with his fingers (one time)
Singing my life with his words (two times)
Killing me softly with his song
Killing me softly with his song
Telling my whole life with his words
Killing me softly, with his song

He sang as if he knew me, and all my dark despair
He kept on looking right through me as if I wasn't there
And then he kept on singing, singing clear and strong

Oh, oh, oh... La, la, la, la...

Strumming my pain with his fingers (Yes he was singing my life)
Singing my life with his words
Killing me softly with his song
Killing me softly with his song (Yeahh)
Telling my whole life with his words (Whole life, his words)
Killing me softly, with his song

Lagu2 ni sume nye evergreen...almaklumlah aku ni ade ketika nyer nak jiwang2 gak...cam MY ALL tu kire baru gak lah dlm 90an tp kire ttp evergreen sbb lagu tu sdp...n yg slalu aku dgr arr..

CIKMA : Nanti2 letak lirik lagu yg bahasa melayu nyer ekk....yg fovourite songs nye ler..

Sabtu, 26 Disember 2009

My talent.....

Dah lame beno aku x buat en3 ni...bkn ape rase cam 2,3 menjak ni x do mood nak tulih2 kat blog...ditmbah aku bz skit menyiapkan hantaran bertunang adik aku...kire dah lepaih skit ar lelah aku tuk mggu ni sbb majlis bertunang adik aku pun dah selesai mggu sudah...

Seperti yg di janjikan...(aku der janji ker)..aku nak tunjukkan ler talent aku mase buat hantaran tuk adik aku...x ler cantik sgt...tp blehlah...ehem..ramai gak sedara mara n jiran tetangga yg memuji...ahaks...ader gak yg tnye bleh ke tempah...huhui...aku ok jer...rezeki jgn di tolak kan...!!!!


Sejadah



Barang Penjagaan Diri



Kemeja n Seluar Panjang



Kasut n Jam Tangan



Beg n Kain Pelikat



Tuala



Kain Baju Melayu



Bunga Rampai



Biskut



Coklat



Bekas Kuih




Buah-buahan(x nmpk sgt..lupe nk shoot gmbo buahan)

Inilah antara (rasenye sume aku buat...by hand aku tau!!)...brg hantaran tuk adik aku tu...x lah lawo sgt...tp..oklah...


CIKMA : aku nyer hantaran sendiri bile ler dpt buat??....kan!!!!

Ahad, 13 Disember 2009

Musuh dan Sahabat Iblis.

Menurut riwayat Wahab bin Munbih, pernah terjadi peristiwa dimana Allah SWT memerintahkan iblis menemui Nabi Muhammad SAW dan menjawab segala pertanyaannya. Lalu iblis pun mengunjungi Baginda dengan menyamar sbg seorang tua bangka yang memegang sebatang tongkat.

Nabi bertanya : "Man Anta?" (Siapa anda?).
                        "Saya Iblis" jawabnya.
                        "Apakah maksudmu datang?" tanya Rasulullah SAW.
                        "Tuhan memerintahkanku supaya menemui anda dan menjawab segala pertanyaan anda"
                         jawab Iblis.
                        "Wahai Iblis, berapakah banyaknya musuh-musuhmu dari umatku?" tanya Rasulullah SAW.
                        "Lima belas orang " jawab Iblis.

15 MUSUH-MUSUH IBLIS :

1) Nabi Muhammad SAW.
2) Iman yang adil.
3) Orang kaya yang rendah hati.
4) Pedagang yang jujur.
5) Orang alim yang solatnya khusyuk.
6) Orang beriman yang suka memberi nasihat.
7) Orang beriman yang pengasih.
8) Orang yang taubat dan tetap atas taubatnya.
9) Orang yang tidak mahu berbuat kemungkaran.
10) Orang beriman yang sentiasa berwudhuk.
11) Orang beriman yang banyak bersedekah.
12) Orang beriman yang berkelakuan baik.
13) Orang beriman yang memberi manfaat kepada orang lain.
14) Orang yang mengamalkan dan terus menerus membaca Al-Quran.
15) Orang yang menegakkan ibadat pada waktu malam, sedangkan orang lain tidur dengan nyenyaknya..

Selanjutnya Rasululluh SAW bertanya pula, "Berapa banyak sahabat-sahabatmu dari umatku?"

10 SAHABAT-SAHABAT IBLIS :

1) Hakim yang tidak adil.
2) Orang kaya yang sombong.
3) Pedagang yang tidak jujur.
4) Peminum arak.
5) Penghasut kepada orang lain.
6) Orang yang beramal kerana ingin nama (riak).
7) Orang yang memakan harta anak yatim.
8) Orang yang mempermudahkan solat.
9) Orang yang tidak mahu berzakat.
10) Orang yang suka termenung (mengelamun).

Wallahualam.................

CIK MA : Ade x antara kita ni tergolong dalam sahabat2 Iblis?. Renung2kanlah...........

                    

Skandal dan Kontroversi....

Panas...panas...panas...
Emm aper yg panas ekk....rasenye sejak dua menjak ni bnyk sgt citer2 yg panas ditambah dgn citer2 yg kureng panas....(citer ape yg kureng panas tu??) huhu...

Aku ni nk citer skit ar ttg berita yg menggemparkan kte lah espicially peminat2 golf....korang msti tau kan ttg berita skandal pemain nom 1 dunia... Tiger Woods yg skrg ni heboh diperkatakan di dada2 akhbar...emm aku sbnrnye terkezut gak ttg perihal kisah dalam kain dia n wife dia serta dengan kekasih2 gelap dia tu...



Well, bg aku imej bersih dia sbg pemain golf terkenal n termasyhur kat dunia ni dah tercemar angkara perbuatan beliau sendiri. Sblm ni x penah aku dgr citer2 buruk dia kecuali kejayaan2 dia dlm jelajah golf dunia yg dia sertai...tp disbbkan satu insiden beliau yg berlaku dlm 2 minggu lepas( kes berlanggar kat area rumah sendiri tuh!!) menjadi titik tolak skandal terhebat menjelang akhir thn 2009....

Nak kate skandal ni pelik x jugak....kte pun tau ramai lagi selebriti barat x kire ahli sukan atau artis2 barat ni dipenuhi dgn skandal dan kontroversi...x payah pun sebenarnyer kte nak amik pot benda2 ni...tp yg buat aku musykil tu ttg kebanyakan skandal dan kontroversi yg membabitkan selebriti ni mesti ader sangkut-paut ngan pompuan.....emmm....kaum perempuan atau wanita ni mmg dijadikan utk menjadi perosak ker???

Aku ni pun pompuan jugak...bkn nak ktuk kaum sejenis sendiri...tp kalo dipikir balik semua kes yg glamor n penuh dgn skandal ni mmg membabitkan kaum wanita...aku pun x pahm ler...

Contoh terdekat yg trbaru kat Msia ni pun...kes artis kte...yg berlakon "Nur Kasih"...si Remy Ishak (aku suke dia ni!!!uhuk..) n Ummi Nazeera tu....yg jadi kes polis sbb kena blasah kat Istana Budaya...tu pun kes ttg pompuan gak..dahle tgh top skang...alih2 kes kena pukul plak yg timbul... (sabo lah Remy ek!!)...lagi satu...dulu satu Malaya heboh pasal kes Altantuya tu...emmm skandal dan kontroversi paling panas kt Msia...(sangkut paut ngan org terpenting Msia)...pun ttg pompuan gak...emmm alahai ntahlah...




Rase bnyk lagi skandal yg membabitkan kaum wanita ni yg berprofil tinggi...aku nak tulis bnyk gak...cuma aku x nak lah kte2 ni kaum wanita dijadikan sasaran dlm melakukan perkara yg x baik...aku x ksah sgt ttg wanita2 barat tuh!! dorang mmg x do maruah dah...mmg x tau malu pun....dan aku x amik ksah pun...(dah sah2 jadi ahli neraka jahanam kan!!!)...tp kte2 ni lah kaum2 wanita espicially yg beragama Islam ni....kenkdg pikir kesian aku tgk budak2 pompuan zaman skang yg dah x tau malu n dah x de adab dalam kehidupan dorang...bangga jadi bohsia...gro...pelacur...pompuan simpanan...minah rempit...dan sbgnyer lah...dah x pikir
ke tentang perasaan mak bapak dorang ni?.

Aku mengharapkan jugak adelah keinsafan pd kaum pompuan yg dah tersesat jalan tu...rase2nyer kte kat Msia ni bnyk NGO2 yg begitu alert ttg penindasan kaum wanita dan jugak bnyk tmpt kebajikan mengenai
wanita2 yg teraniaya...hrp2 ade jugak dari pihak2 tertentu yg dpt menyedarkan budak2 pompuan yg dah
tersesat ni kembali ke pangkal jalan....aku pun ble baca artikel2 ttg skandal dan kontroversi yg membabitkan kaum wanita ni membuatkan aku rase rimas n buat aku terloya ler...eiii...tolong lah!!!!

CIK MA : Aku Skandal....(lagu kump "Hujan")..skandal ke aku...?




Catatan Popular

MY LISTED

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails